VDU renginys moksleiviams -
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Kiekvienas moksleivis susiduria su klausimu, kurią profesiją pasirinkti. Didelė jų gausa dažną priverčia ir sutrikti. Vaikystėje daug berniukų svajojo tapti gaisrininkais, kosmonautais, o mergaičių – mokytojomis ar dainininkėmis. Paaiškinti, ką šių profesijų atstovai veikia, nėra sunku.

O kuo užsiima psichologas-psichoterapeutas, Rytų rinkų finansų ekspertas, biologas-genetikas ar režisierius? Vytauto Didžiojo universitetas, bendradarbiaudamas su organizacija „Kitas variantas“, kviečia moksleivius painius apmąstymus palikti nuošaly ir visą tiesą apie specialybes išgirsti iš profesionalų.

2011 m. lapkričio 11 d., penktadienį, 10–15 val. Vytauto Didžiojo universitete (S. Daukanto g. 28, Kaunas, IV a.) vyks renginys „Matuokis profesiją 2011“, kuriame moksleiviams bus suteikta informacija apie įvairių specialybių atstovus, dirbančius reklamos, psichologijos, teisės, muzikos, kino ir kitose sferose.

„Kiekvienam atvykusiam ši diena suteiks galimybę „pasimatuoti profesiją“, susipažinti su skirtingų sričių atstovų darbu. Renginyje savo patirtimi dalinsis teisininkai, verslininkai, politikai, psichologė ir daugelis kitų, kurie atskleis įvairius darbo aspektus.

Tai padės moksleiviams suprasti, ką iš tikrųjų daro vienos ar kitos srities specialistas. Jauniems žmonėms bus lengviau atsakyti į klausimą „Kuo būsiu užaugęs?“ ir apsispręsti renkantis specialybę ateityje“, – teigė VDU Studijų marketingo tarnybos direktorė Justina Šimkevičiūtė.

2011 m. lapkričio 11 d., 10 val. ryto prasidės intensyvus profesijų „matavimasis“. Renginio pradžioje vyks paskaita „Iššūkis – renkuosi specialybę“, kurioje moksleiviai sužinos, kaip teisingai pasirinkti specialybę ir į kokius dalykus reikėtų atkreipti dėmesį.

Po paskaitos įvairių sričių specialistai dalinsis savo darbo subtilybėmis. Kiekvienas atvykęs ras atsakymus į rūpimus klausimus, naudingus patarimus ir paskatinimą siekti užsibrėžtų tikslų. Jei nori dalyvauti renginyje, registruokis internetu.

Renginyje dalyvavę labiausiai motyvuoti moksleiviai turės galimybę konkurse „laimėti“ dieną su pasirinktos srities specialistu.

„Kito varianto“ projektų vadovė Kristina Norkevičienė teigia, kad panašūs projektai labai reikalingi, nes tai yra ideali galimybė patikrinti savo pasirinkimą, kad vėliau netektų gailėtis.

Moksleiviai galės pamatyti, kaip iš tiesų dirba ir ką veikia jų pasirinktų profesijų atstovai. Galbūt moksleiviai, pabendravę su profesionalais, supras, kad klaidingai įsivaizdavo savo pasirinktos profesijos darbą, o kiti priešingai – pagilins žinias ir sau dar kartą patvirtins pasirinkimą.

Registracija į šį renginį vyksta čia. Renginio plakatą galima parsisiųsti čia.

Vytauto Didžiojo universiteto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: