(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Lapkričio 13-ąją senutėlėje Kauno sporto halėje atgimė legenda. Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, padedamas Kauno valstybinio choro, Saulės Rinkevičiūtės, Rūtos Rinkevičiūtės ir Vitalijos Šiugždienės į Kauną atvežė „The Queen Symphony“.

“The Queen Symphony” – šešių dalių kūrinys orkestrui, chorui ir solistams, paremtas legendinės grupės “The Queen” ir jos lyderio Freddie Mercury dainomis. Britų kompozitorius Talga Kashif dvejus metus kūrė šią kompoziciją, kol 2002-ųjų lapkričio 6-ąją ji pagaliau buvo atlikta scenoje. Premjera buvo sutikta itin palankiai ir ši simfonija vis dar atliekama didžiausiose pasaulio scenose. 2007-aisiais, švęsdamas savo 18-ąjį gimtadienį, šį kūrinį atliko ir Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, kuriam vadovauja Lietuvos nacionalinės premijos laureatas, maestro Gintaras Rinkevičius. Prie orkestro prisijungė Kauno valstybins choras, vadovaujamas dar vieno Lietuvos nacionalinės premijos laureato Petro Bingelio bei tarptautinių konkursų laureatės, Maskvos Čaikovskio konservatorijos auklėtinės, Saulė Rinkevičiūtė (smuikas), Rūta Rinkevičiūtė (fortepijonas) ir Vita Šiugždinienė (violončelė). Visas kūrinys pagal ritmiką yra suskirstytas į šešias dalis: Adagio Misterioso, Allegretto, Adagio, Allegro Vivo, Andante Doloroso ir Andante Sostenuto.

Koncertas prasidėjo ramia melodija lyg besiruošiant ir kažko laukiant. Ir iš tikrųjų, dalis lyg sprogo kartu su jokių ribų neturinčio Kauno valstybinio choro narių balsais. Šis choro ir orkestro junginys privertė krūptelėti, o visu kūnu nubėgo šiurpas. Pasibaigus pirmajai daliai choras nutilo palikęs tik orkestrą ir solistes. Tačiau muzikantai neleido suabejoti savo profesionalumu, nekilo klausimų, kodėl tarptautinių konkursų žiuri lenkėsi solistėms. Vėl prisijungus chorui, skambant gerai žinomų dainų melodijoms galvoje buvo vienintelė mintis – legenda gyva – grupės “The Queen” energija sklando kažkur čia, Kauno sporto halėje.

Nors muzikantų scenoje buvo ne viena dešimtis, tačiau viskas skambėjo lyg tai būtų atlikę vos keli savo srities profesionalai, kai susiderinti tikrai nėra sunku. Tačiau čia viskas buvo sustyguota taip, kad tik garso banga priminė, jog prieš akis itin gausus būrys muzikantų. Tai dirigento Gintaro Rinkevičiaus nuopelnas. Atrodė, lyg jis bendrautų su kiekvienu muzikantu, kiekvienu choristu, o įsijautimas net privertė maestro kulminacinėse vietose šoktelėti į viršų.

Taip besidžiaugiant tikrų profesionalų meile muzikai, benutylant paskutiniesiems puikiai žinomos dainos “Bohemian Rhapsody” akordams, vėl buvo laukiama, ką atneš kitas dirigento mostas. Tačiau G.Rinkevičius tik atsisuko į žiūrovus, jiems nusilenkė, orkestras atsistojo, scenoje akimirksniu atsidūrė solistės ir Petras Bingelis. Žiūrovai taip pat nieko nelaukė ir staiga pakilo iš savo vietų gausiais aplodismentais užliedami Kauno sporto halę ir taip parodydami, kad visiems šį vakarą muzikavusiems pavyko įrodyti – legendos nemiršta.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: