(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.
Jurga Šeduikytė

O jums nebuvo taip, kad Kalėdos šiemet atėjo greičiau? Viskas vis greičiau ir greičiau.

Storam sniego sluoksniui visiškai užklojus Kauno Senamiesčio gatves, praeiviams šypsenas slepiant po storu šaliku, Palėpės muzika paskutinį kartą šiais, 2010-aisiais, metais pakvietė jaukiai praleisti vakarą. Šaltą gruodžio 17-ąją šilumą ir kalėdinę nuotaiką į Kauno senamiesčio širdyje esančio Ryšių istorijos muziejaus salę atgabeno Jurga Šeduikytė ir grupė.

Koncertą pradėjo Jurgos a capella atliktas kūrinys „Llorando“, kuris suvirpino kiekvieno klausytojo širdį. O klausytojų šį vakarą netrūko: nusėdę visas kėdes jie okupavo ir salės kraštus – kas stovėdami, kas tiesiog susėdę ant žemės. Toks gausus skaičius leido griausmingai tiek sutikti atlikėjus, tiek atsisveikinti su jais.

Po jautrios ir šiurpuliukus keliančios dainos į scena užlipo likę grupės nariai – perkusistas Vytis Vainilaitis ir gitaros meistras Romas Rainys. Tada visi, atlikėjai ir žiūrovai, pasinėrė į pusantros valandos trukusį akustinį koncertą. „Šita daina gimė jūros vidury, kai buvo laba baisu, viskas labai siūbavo ir jau buvau palaidojus save. Labai smagu čia būti.“ – atviraudama apie savo dainas pasakojo atlikėja. Ypatingai lengvas Jurgos balsas, gitaros garsai bei perkusija sugebėjo sukurti nuoširdaus ir šilto koncerto atmosferą, o grupės bendravimas, susiklausymas ir komentarai tarp narių negalėjo nekelti šypsenos.

Koncerto metu nebuvo pamirštos ir Kalėdos: „O Jums nebuvo taip, kad Kalėdos šiemet atėjo greičiau nei pernai? Viskas vis greičiau ir greičiau. Tuoj po vasaros bus Kalėdos, galima net eglutės nenusipuošt. Dėl to pirkite mūsų firmos plastmasines eglutes!“ – juokavo atlikėja, o salėje esančių žmonių akys nukrypo į scenos kampe stovėjusią žaliai nutviekstą baltą eglutės imitaciją.

Taip daina po dainos, pokalbiai po pokalbių, minutė po minutės koncertas vis artėjo pabaigos link. „Mūsų geros kokybės plastmasines eglutes galėsite įsigyti iš karto po koncerto, o dabar – paskutinė daina.“ – prieš atlikdama vieną seniausių dainų ištarė J.Šeduikytė. Tačiau griausmingi aplodismentai neleido koncerto pabaigti šia daina ir muzikantams teko grįžti prie mikrofonų bei instrumentų. Atlikus dar dvi dainas-improvizacijas atlikėjai nuo scenos buvo palydėti dar gausesnių aplodismentų, įrodančių, kad muzikantams pavyko rasti kelią į žiūrovų širdis.

Taip baigėsi 2010-ieji Palėpės muzikos metai. Tačiau jau 2011-ųjų metų sausio 22-ąją kauniečiai bei miesto svečiai yra vėl kviečiami į Ryšių istorijos muziejų, kuriame savo akustinę programą atliks grupė „Žalvarinis“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: