Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Verslas nusivylė Vyriausybės sprendimu nepritarti pasiūlymui neapmokestinti investuojamos įmonių pelno dalies, kaip tai buvo droma iki 2002 metų, tačiau, mokesčių specialistų nuomone, dabar daryti radikalius sprendimus būtų neatsakinga.

Pelno mokesčio lengvatą inicijavusios Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas dienraščiui “Lietuvos žinios” teigė kad verslas lengvatos, kol ji buvo, naudą pajuto: “Dabar, kai konkuruojame dėl investicijų su kaimynėmis valstybėmis, prarasime savo pranašumą, juolab kad bent kokių investuojamo pelno mokesčio lengvatų tikrai esama ir Latvijoje, ir Estijoje, o apie kitas kaimynes neturiu informacijos”.

Vyriausybinės grupės narys Kęstutis Lisauskas, audito kompanijos “Ernst & Young” partneris, teigė manąs, jog dabar, kai prieš įsivedant eurą būtina atitikti Mastrichto sutarties kriterijus, drastiškos permainos nebūtų racionalios.

Jo nuomone, norint investuojamam pelnui įvesti mokesčių lengvatą, kokią siūlo verslas, reikėtų keisti mokesčių sistemą ir nustatyti ką nors panašaus į tai, ką daro estai, – ten pelno mokestis skaičiuojamas tik tada, kai pinigai išimami iš įmonės sąskaitos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: