(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Trečius metus iš eilės organizuojama verslumo skatinimo iniciatyva “Projektų rengimo akademija” šiais metais kviečia aukštųjų mokyklų studentus diskutuoti apie pažangias verslo idėjas, įgyvendinamas kaime. Ekonominiu sunkmečiu verslo praktikai ragina akademinį jaunimą nebijoti plėtoti savo verslo idėjų ir siūlo tai daryti būtent Lietuvos regionuose.

“Šiemet nusprendėme sujungti dvi aktualias temas – pažangių idėjų įgyvendinimą ir verslo galimybes kaime. Kartu jos gali tapti tikru sėkmės garantu, ypač ekonominiu sunkmečiu. Drauge su studentais diskutuodami ir rengdami investicinius projektus, sieksime finansiškai išmatuoti alternatyvaus verslo kaime potencialą,” – pasakoja “Projektų rengimo akademijos” iniciatorius, strateginės plėtros ir projektų vadybos kompanijos “Advanced Advice” direktorius Ilja Malkin.

Mokymų ciklo “Projektų rengimo akademija” metu studentams bus suteikia vertingų ir išbandytų teorinių žinių bei praktinių įgūdžių, reikalingų sėkmingai investicinių projektų vadybai. Remiantis kaimo vietovėse jau veikiančiais verslo pavydžiais ir moderniomis studentų sugalvotomis verslo idėjomis, Akademijos metu bus siekiama įrodyti, kad pažangus verslas gali būti vystomas kaime bei kurti apčiuopiamą finansinę naudą. Vienas iš realių pavyzdžių, kuriuos nagrinės Akademijoje dalyvausiantys studentai, yra “Paupio” kaimo turizmo sodybos atvejis. “Galbūt daug kam pradėti kaimo turizmo verslą ekonominiu sunkmečiu atrodytų avantiūra, tačiau mes savo sėkme neabejojame. Kaimo turizmo rinka dar tikrai nėra perpildyta ir čia kiekvienas gali rasti savo nišą, tereikia turėti ką nors įdomaus pasiūlyti klientui”, – apie verslo kaime subtilybes pasakoja “Paupio” kaimo turizmo sodybos bendrasavininkis Gintas Galkauskas.

“Projektų rengimo akademijoje” studentai bus supažindinti su egzistuojančiomis verslo pradžios kaimo vietovėse paramos galimybėmis. Rengiant investicinius projektus, bus nagrinėjama galimybė gauti paramą pagal Europos Sąjungos Struktūrinių fondų Kaimo plėtros programą. Didžiausias dėmesys bus skiriamas trečiosios krypties “Gyvenimo kokybė kaimo vietovėse ir kaimo ekonomikos įvairinimas” priemonėms, kurios apima perėjimą prie ne žemės ūkio veiklos, paramą verslo kūrimui ir plėtrai, kaimo turizmo veiklos skatinimą.

Registracija į “Projektų rengimo akademiją” vyks spalio 5-9 d. Organizatoriai laukia motyvuotų, kūrybiškų 2-4 kurso bakalauro ar magistro studentų, kurie domisi investiciniais projektais ir turi originalių idėjų, tačiau nežino, kaip jas įgyvendinti. “Projektų rengimo akademijos” pabaigoje geriausiai parengti investiciniai projektai bus apdovanoti vertingais “Impuls” ir “Ūkio banko” prizais.

Daugiau informacijos: http://akademija09.blogspot.com/ ir www.aadvice.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: