(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Jeigu kinai neturi Jums klausimų, tai reiškia, kad jie Jūsų nesuprato. Neverta bandyti bičiuliautis su prancūzais, paprastai jie griežtai atskiria verslą ir asmeninį gyvenimą. Vokietijoje pristatymą būtina išsiųsti laišku (geriausia A4 formato) paštu, o ne elektroniniu būdu. Bendraujant su kazachais, reikia nepamiršti, kad jie teigiamai vertina bendrą tarybinę istoriją ir pozityviai atsiliepia apie sovietinę patirtį. Jungtinėje Karalystėje yra lengviausia įkurti verslą nei kitose Europos šalyse. Tai tik keli patarimai verslininkams, kuriais dalinasi trylika užsienio šalyje reziduojančių Ūkio ministerijos komercijos atašė ir Lietuvos ekonominės plėtros agentūros (LEPA) atstovai.

,,LEPA tinklapyje patalpinta informacija apie pagrindinius bei nišinius atitinkamos rinkos sektorius, specifinius šalies ir verslo kultūros ypatumus, patarimai, kaip efektyviausia patekti į rinką, pateikiamos naudingos nuorodos ir statistika. Šios apžvalgos pravers bet kada: planuojant verslo plėtrą ar tiesiog bendraujant su užsieniečiais”, – pasakoja LEPA generalinis direktorius Mantas Nocius.

Internetinėje svetainėje www.lepa.lt verslininkai gali rasti naudingų faktų, duomenų apie verslo subtilybes 13 šalių: Baltarusijoje, Belgijoje, Estijoje, Jungtinėje Karalystėje, Kazachstane, Kinijoje, Lenkijoje, Nyderlanduose, Prancūzijoje, Rusijoje (Maskvoje ir Sankt Peterburge), Švedijoje, Ukrainoje ir Vokietijoje. Čia pati įvairiausia informacija: nuo to, apie ką geriausia kalbėti verslo pietų metu, iki kaip pasiruošti pirmajam susitikimui, kada ir kam paspausti ranką, ar kokiose parodose efektyviausia dalyvauti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: