© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vyriausybė nepatenkinta, kad Kainų komisija dujų kainą vartotojams kitąmet sumažino ne 27, o 22 centais, teigia premjeras Algirdas Butkevičius. Dėl to pirmadienį į Vyriausybės pasitarimą buvo iškviesta komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė bei “Lietuvos dujų” atstovai.

“Diskusijoje išaiškėjo, kad Kainų komisija pasilieka sau tam tikrą rezervą vartotojų sąskaita kainą mažinti antrame pusmetyje, jeigu atsirastų tam tikra rizika ir importuojamos dujos brangtų. Daugelis ministrų buvo nepatenkinti tokiu priimtu sprendimu, bet, kaip žinote, Kainų komisija yra nepriklausoma ir jai Vyriausybė nurodyti negali. Žiemos metu daugiausiai vartotojai ir sunaudoja dujų ir daugiausiai sumoka”, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė A.Butkevičius.

“Bet tai lieka Kainų komisijos atsakomybė ir pamatysime, kas bus po pusmečio. Daugelis pasakė, kad tendencijos rodo, kad rinkoje dujų kaina neturėtų didėti”, – pridūrė premjeras.

Kainų komisija, ketvirtadienį vienašališkai nustačiusi 1,9-3,4 proc. didesnes dujų kainas nei prašė bendrovė “Lietuvos dujos”, sako, kad taip siekiama išlaikyti stabilesnes kainas, kad jos smarkiai nešokinėtų. Komisijos narys Vygantas Vaitkus praėjusią savaitę aiškino, kad sumažinus kainą 27 centais pirmąjį kitų metų pusmetį, kaina antrąjį pusmetį vėl gali šoktelti 5 centais, tad taip siekiama tiesiog išlaikyti stabilias kainas.

Nuo šių metų sausio dujų kaina vartotojams mažėjo 8 centais (2,9 proc.), o liepą kainos nesikeitė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: