Organizatorių archyvo nuotr.

Atrodo dar visai neseniai atsirado mobilieji telefonai ir iš pradžių jie turėjo tik pačias paprasčiausias funkcijas. Nepaisant to, amžiaus pradžioje tai buvo tiesiog neįtikėtina. Laikas nestovi vietoje ir savo kišenėse nešiojame jau ne tik telefonus, bet ir fantastiškus fotoaparatus, mažus kompiuterius. Nesupraskite to tiesiogiai – visas funkcijas turi tiesiog vienas aparatas.

Šiame straipsnyje aptarsime kokias galimybes suteikė išmanieji telefonai ir kaip jei pakeitė žmonių kasdienybę.

Nuotraukos ir filmavimo galimybės

Prieš gerą dešimtmetį žmonės pirkdavo skaitmeninius fotoaparatus ir tai atrodė puikus dalykas atostogoms, išvykoms į gamtą. Dabar fotoaparatus turi tik profesionalai, tuo tarpu kiti labai lengvai gali fotografuoti tiesiog su telefonais. Fotografuoti ne prasta kokybe, o išties labai aukštame lygyje.

Telefonai fotografavimo ir filmavimo galimybė yra postūmis „Instagram“, kitų socialinių tinklų vartotojams. Tai iš esmės keičia mūsų kasdienybę, kuri anksčiau niekada nebuvo tokia atvira.

IT 2

Bankiniai mokėjimai, atsiskaitymai

Anksčiau ir internetinė bankininkystė per kompiuterį buvo kažkas neįtikėtino, tuo tarpu dabar įvairius mokėjimus mes darome būdami įvairiausiuose pasaulio kampeliuose. Dažnai patys apie tai nesusimąstome, bet taip yra. Per programėles mokame už automobilių parkavimą, viešojo transporto bilietus ar taksi.

Atsiskaitymai turint išmaniuosius įrenginius išties pasidarė gerokai paprastesni, tai skatina vartotojiškumą, greitina mūsų gyvenimo tempą.

Per telefoną net televizija

Naudojantis telefonu dabar galima žiūrėti netgi televiziją. Taip, galbūt tai nėra labai populiaru, bet daugybė žmonių siunčiasi serialus ar tiesiogiai žiūri sporto varžybas.

Dar prieš keletą metų telefonuose tai buvo kiek nepatogu, jie strigdavo, bet telefonu ekranai augo, sparta taip pat judėjo į priekį ir dabar tą galima daryti išties komfortabiliai.

Mobilūs žaidimai

Žaidimai per kompiuterį – tai su kuo mes augome, bet dabar tai labai lengvai pasiekiama ir telefone.

Po truputį telefonuose atsiranda ir įvairūs strateginiai žaidimai, o kai kurie netgi tampa tikrais pasauliniais hitais. Šioje vietoje galime išskirti prieš keletą metų išgarsėjusį žaidimą „Pokemon GO“, kurį buvo galima žaisti tik savo išmaniajame įrenginyje.

Net internetiniai kazino turi mobilias lošimo automatų versijas, kas suteikia gerokai didesnes galimybes žaisti įvairiausiose vietose.

IT 3

Mp3 grotuvai tiesiog išnyko

Ar girdėjote, kad koks nors žmogus dabar naudotų ausinuką? Taip, žinoma, teoriškai tai yra įmanoma, tačiau pasaulinė praktika dabar tokia, kad visi mes muzikos klausomės tik per savo geriausią draugą – išmanųjį mobilų telefoną.

Telefonų talpos didelės, muzikos telpa išties daug, todėl paprasčiausiai nėra daug priežasčių, kodėl to nereikėtų daryti. Ypač dabar kai atsirado belaidės ausinės ir buvo išspręsta dar viena šiuolaikinį pasaulį kurį laiką kamavusi problema.

Taigi, aptarėme tik keletą iš pavyzdžių kaip mobilieji telefonai pakeitė mūsų kasdienybę bei ką jie bent iš dalies iškonkuravo iš rinkos. Išties pavyzdžių yra ir daugiau – GPS sistema, žemėlapių programėlės ir visą kita. Jeigu kas nors klaustų, koks dalykas per dešimtmetį bene labiausiai pakeitė jūsų gyvenimą tikrai neatmeskite mobiliojo telefono kandidatūros, kadangi šio mažo prietaiso evoliucija yra tiesiog akivaizdi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: