© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Graikijos pakrančių sargyba suėmė 78 migrantus – kaip manoma, Sirijos piliečius – rytinėje Rodo saloje Egėjo jūroje, penktadienį pranešė uosto pareigūnai.

Pareigūnai tų migrantų saloje ieškojo nuo trečiadienio, kai buvo suimti du įtariami žmonių kontrabandininkai, kurie buvo su Turkijos vėliava plaukiojančiame laive, sulaikytame netoli rodo.

Pakrančių sargyba neatskleidė, iš kurios šalies yra kilę tie jokių dokumentų neturintys migrantai, tačiau vietos žiniasklaida pranešė, kad jie yra sirai.

Antradienį Graikijos pakrančių sargyba išgelbėjo 73 pabėgėlius iš Sirijos, įstrigusius vienoje jachtoje Jonijos jūroje į vakarus nuo šalies krantų. Vėliau jie buvo perkelti į pietinį Kalamatos uostamiestį.

Graikija yra viena iš šalių, per kurias į Europos Sąjungą (ES) plūsta migrantai ir pabėgėliai iš karo krečiamų arba skurdžių valstybių Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Indijos pusiasalyje.

Pabėgėlių srautas Egėjo jūroje labai padidėjo per pastaruosius metus, kai pradėta griežčiau kontroliuoti Graikijos sausumos sieną su Turkija ir vykstant pilietiniam karui Sirijoje.

Europos imigracijos politika atsidūrė dėmesio centre, kai daugiau nei 400 prieglobsčio ieškojusių žmonių šį mėnesį nuskendo per dvi laivų katastrofas Viduržemio jūroje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: