© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ginkluotiems užpuolikams atakavus du Irako kalėjimus, siekiant išlaisvinti kalinius, buvo nukauti bent 12 saugumo pajėgų narių, o įnirtingi susirėmimai vyko visą praeitą naktį, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Koordinuotos atakos prieš Tadžio kalėjimą, esantį į šiaurę nuo Bagdado, ir Abu Graibo kalėjimą į vakarus nuo sostinėje, prasidėjo sekmadienio vakarą ir tęsėsi apie 10 valandų, nurodė šaltiniai.

Vienas policijos pulkininkas sakė, kad iš Abu Graibo per šiuos susirėmimus pabėgo septyni kaliniai, nors islamistai internete gyrėsi išvadavę tūkstančius kalinių.

Pareigūnai nurodė, kad bent penki saugumo pajėgų nariai žuvo Tadžio kalėjime, o dar septyni – Abu Graibe, pelniusiame niūrią šlovę dėl žmogaus teisių pažeidimų, įvykdytų JAV karių prieš irakiečius kalinius 2004 metais.

Dar apie 40 saugumo pajėgų narių buvo sužeisti.

Kol kas neaišku, kiek užpuolikų buvo nukauti, sužeisti arba sučiupti.

Šios atakos prasidėjo apie 21 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai užpuolikai kalėjimus apšaudė iš minosvaidžių.

Vėliau prie kalėjimų vartų buvo detonuoti sprogmenų prikrauti automobiliai, o Tadžio kalėjimą atakavo trys mirtininkai sprogdintojai, sakė policijos pulkininkas.

Susirėmimai tęsėsi visą naktį, o kariškiai į abu kalėjimus pasiuntė sraigtasparnius ir pastiprinimus.

Padėtis galiausiai buvo suvaldyta paryčiais, teigė pulkininkas.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: