Twitter archyvo nuotr.

Ukrainos karo medikė Mariana Mamonova, prieš kelias dienas išlaisvinta iš Rusijos nelaisvės, pagimdė dukrą, sekmadienį pranešė Ukrainos žiniasklaida. Gydytojai motinos ir vaiko būklę vertina gerai.

M. Mamonova buvo paimta į nelaisvę balandžio pradžioje, kai tarnavo Mariupolyje. Ji buvo uždaryta į stovyklą Olenivkoje, Rusijos kontroliuojamoje Rytų Ukrainos teritorijoje, kur neseniai per sprogimą, už kurio, ekspertų nuomone, stovėjo Rusija, žuvo dešimtys ukrainiečių belaisvių.

Jos vyras Vasilijus sužinojo, kad taps tėvu, kai Mariana buvo fronte.

Nėščia moteris buvo patalpinta į kamerą su dar 20 žmonių ir iš pradžių turėjo miegoti ant grindų.

„Moterys visą laiką kalbėjosi tarpusavyje ir ji mums pasakė, kad yra nėščia. Iš karto visi stengėsi jai padėti, davė maisto ir pasirūpino, kad ji turėtų gryno oro“, – BBC pasakojo kita stovyklos kalinė Anna Voroševa, kuri liepos mėnesį buvo paleista į laisvę.

Vėliau Mariana buvo perkelta į mažesnį kambarį, kuriame buvo mažiau kalinių, ir kiekvieną naktį galėjo miegoti vienoje iš dviejų ten stovėjusių lovų. Iš pradžių moteris tikėjosi, kad bus paleista per apsikeitimą kaliniais, tačiau laikui bėgant ji vis labiau nerimavo, kad gimdys stovykloje.

M. Mamonova buvo tarp daugiau kaip 200 išlaisvintų ukrainiečių karo belaisvių, kuriuos Ukrainai rugsėjo 21 d. pavyko iškeisti į 55 rusų karius ir artimą Vladimiro Putino sąjungininką Viktorą Medvedčiuką.

Ukrainos gynybos žvalgybos vadas generolas Kyrylo Budanovas pranešė, kad kai kurie iš Rusijos nelaisvės paleisti belaisviai buvo žiauriai kankinami.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: