Wikimedia Commons archyvo nuotr.

JAV prokurorai neapkaltins teksasiečių poros dėl trejų metų įsūnio iš Rusijos mirties, kuri tapo dar vienu opiu klausimu debatuose dėl to, ar amerikiečių šeimoms turėtų būti leista įsivaikinti rusų vaikus.

Ektoro apygardos prokuroras Bobby Blandas (Bobis Blandas) sakė, kad prokuratūra neapkaltins Alano ir Lauros Shatto (Alano ir Loros Šatų) dėl Maxo Alano Shatto (Makso Alano Šato), kuris gimė kaip Maksimas Kuzminas, mirties sausio 21 dieną.

“Didžioji žiuri nustatė, jog nepakanka įrodymų, kad būtų galima juos kuo nors apkaltinti”, – spaudos konferencijoje sakė B.Blandas.

Laura Shatto pareigūnams papasakojo, kad rado Maxą be gyvybės ženklų prie šeimos namų Gardendeilyje Teksase ir kad prieš tai ,jis žaidė su jaunesniuoju broliu, sakė apygardos šerifas Markas Donaldsonas. Netrukus ligoninėje buvo konstatuota berniuko mirtis.

Preliminarūs skrodimo rezultatai rodė, kad keliose vietose ant Maxo kūno buvo sumušimų, tačiau keturi gydytojai, išnagrinėję galutinius skrodimo rezultatus, nusprendė, kad jo mirtis buvo atsitiktinė.

B.Blandas sakė, kad sumušimai ant Maxo kūo tikriausiai yra atsitiktiniai sužeidimai. Anksčiau pareigūnai sakė, kad berniukas mirė plyšus arterijai, dėl traumos, padarytos buku daiktu.

“Šis vaikas nenusižudė. Šis vaikas susižeidė”, – pirmadienį sakė B.Blandas.

Anksti antradienį Rusijos vaikų teisių ombudsmenas Pavelas Astachovas “Twitter” kritikavo šios bylos nagrinėjimą.

“Teksaso prokuroro pozicija prieštarauja pradinei informacijai, kurią pateikė šerifas, socialinės tarnybos, įtėvio pareišmimui, gydytojų išvadoms”, – rašė P.Astachovas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: