„Pussy Riot“ fb.com archyvo nuotr.

Antikremliška feministinė pankroko grupė „Pussy Riot“ Rusijos prezidento Vladimiro Putino gimtadienį paminėjo savotiškai – Maskvoje iškabinant LGBT vėliavas ant FSB, rajono policijos, Aukščiausiojo teismo, prezidento administracijos ir Kultūros ministerijos pastatų.

Grupės narė Marija Aliochina papasakojo, kad šios protesto akcijos idėja kilo, kai keli mokiniai iš Sankt Peterburgo iškėlė LGBT vėliavą ant savo mokyklos.

Kelios „Pussy Riot“ aktyvistės buvo sulaikytos, tačiau iki teismo paleistos. Viena iš aktyvisčių Saša Sofejev, kaip skelbia pati grupė, yra suimta mėnesiui, nes dalyvavo 2020 metų vasarį paramos politiniams kaliniams akcijoje.

M. Aliochina taip pat minėjo, kad apsaugos pavyko išvengti apsimetus darbuotojomis, kurios neva turėjo būti atsakingos už prezidento gimtadienio dekoracijas.

Šia protesto akcija „Pussy Riot“ siekia atkreipti dėmesį į Rusijos politikų elgesį LGBT bendruomenės atžvilgiu, ką detaliau pabrėžia ir grupės reikalavimų sąrašas: tos pačios lyties porų partnerystės įteisinimas, diskriminacijos pabaiga prieš Rusijos LGBT bendruomenę, siekis, kad būtų ištirti LGBT bendruomenės nužudymai ir pagrobimai ultrakonservatyvioje Čečėnijos respublikoje bei kontraversiško „homoseksualų propagandos“ įstatymo panaikinimas.

Taip pat skaitykite: „Femen“ – tikras laisvų ir bebaimių sekstremisčių šėlsmas [FOTO] (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: