Wikimedia Commons archyvo nuotr..

Sukilėlių Laisvos Sirijos armija (LSA) sekmadienį paskelbė, kad jau kontroliuoja didumą šios karo draskomos šalies teritorijos, – tai buvo pareikšta kitą dieną po pranešimo, kad LSA savo vadovybės centrą perkėlė iš Turkijos į “išvaduotus rajonus” Sirijoje.

Mūšiams neslopstant, vienas sukilėlių vadas AFP sakė, kad režimo pranašumas, kurį teikia oro pajėgos, yra vienintelė kliūtis, dar neleidžianti Laisvos Sirijos armijai perimti sostinės Damasko kontrolės.

“Mes kontroliuojame daugumą šalies. Daugumoje regionų kareiviai yra savo kareivinių kaliniai. Jie išeina labai mažai ir mes galime laisvai judėti visur, išskyrus Damaską”, – sakė pulkininkas Ahmedas Abdel Wahabas (Ahmedas Abdel Vahabas).

“Su pagalba iš išorės ar be jos, režimo žlugimas yra mėnesių, ne metų klausimas”, – sakė A.Abdel Wahabas, kuris teigia vadovaujantis LSA850-ies vyrų brigadai.

“Jei turėtume priešlėktuvines ir prieštankines raketas, galėtume greitai įgyti pranašumą, – sakė jis iš Atmos kaimo netoli Sirijos sienos su Turkija. – Tačiau (net) jei užsienio šalys jų mums neduos, mes vis tiek laimėsime. Tai ilgiau užtruks, tik tiek”.

A.Abdel Wahabas, kuris vos prieš devynis mėnesius buvo reguliariosios armijos pulkininkas, sakė, kad jo perbėgimą paskatino “režimo, kuris žudo savo paties žmones, nusikaltimų mastas”.

Šeštadienį LSA paskelbė, kad perkėlė vadovybės bazę iš Turkijos į savo kontroliuojamas teritorijas Sirijoje ir kad kitas žingsnis bus Damasko “išvadavimas”.

Beveik 80 proc. miestelių ir kaimų palei Turkijos sieną Damaskas nebekontroliuoja, praneša žmogaus teisių stebėjimo organizacija “Syrian Observatory for Human Rights”.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: