© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas) ketvirtadienį pakvietė popiežių Pranciškų aplankyti Šventąją žemę, pranešė audiencijoje dalyvavę žurnalistai.

Po audiencijos pas Katalikų Bažnyčios vadovą M.Abbasas kalbėjosi su Vatikano užsienio reikalų ministru Dominique’u Mamberti (Dominiku Mamberčiu), sakydamas: “Man buvo malonu – pakviečiau jį į Šventąją žemę.”

Izraelio prezidentas Shimonas Peresas (Šimonas Peresas) anksčiau šiais metais taip pat pakvietė Pranciškų apsilankyti, o premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) tikriausiai susitiks su pontifiku Vatikane ateinantį trečiadienį.

Pranciškus jau yra pareiškęs, kad nori apsilankyti Šventojoje žemėje, tačiau Vatikanas kol kas nepatvirtino tokio vizito, nors Izraelio televizija “Channel 2” nurodė, kad pontifikas atvyk ateinantį kovą.

Popiežius taip pat sakė norintis aplankyti Konstantinopolio patriarchą Baltramiejų I – ortodoksų pasaulio dvasinį lyderį.

M.Abbasas tapo ketvirtuoju su popiežiumi Pranciškumi susitikusiu Artimųjų Rytų lyderiu po Sh.Pereso, Libano prezidento Michel Sleimano (Mišelio Sleimano) ir Jordanijos karaliaus Abdullah (Abdulos).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: