© Wikimedia Commons archyvo nuotr.
Šį šeštadienį, rugsėjo 28 dieną, Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione įvyks išskirtinė regbio šventė. Svarbiausias jos akcentas – „Lokių” ir „Stumbrų”, sudarytų iš geriausių Lietuvoje žaidžiančių regbininkų, susitikimas. Šiose žvaigždžių rungtynėse paaiškės, kurie geriausieji nusipelnė vietos nacionalinėje rinktinėje.
Lietuvos regbio žvaigždžių diena yra reikalinga tam, kad naujasis rinktinės treneris Linas Naujalis galėtų pamatyti, ką gali talentingas jaunimas. Lietuvoje vykęs Europos jaunių regionų taurės turnyras įrodė šalyje, kad auga perspektyvūs žaidėjai. Kovoje dėl trečios vietos buvo įveikta patyrusi Ukrainos rinktinė.Žvaigždžių dienoje susitiks simboliniais vardais – „Lokiai” ir „Stumbrai” – pavadintos komandos. Šiose komandose žais regbininkai iš įvairių šalies klubų. Tiesa, žaidėjų pagrindą sudaro šiauliečiai – regbininkai atstovaujantys Šiaulių „Vairo-Jupojos”, „BaltRex” ar „Šiaulių” klubus.Tačiau dėl vietos šalies rinktinėje taip pat kovos Vilniaus regbio akademijos, „Alytaus”, Kauno „Ąžuolo-Tauro”, Plungės „Perkūno, Jurbarko „Lūšies”, Panevėžio „Ryšių statybos”, Klaipėdos „Viesulo” ir „Kovo” bei Vilniaus „Geležinio vilko” žaidėjai.„Stumbrams” vadovaus treneriai Edmundas Ščiavinskas, Marius Albrikas ir Tomas Prekevičius. O „Lokių” treneriai bus Vaidas Girdvainis, Vidmantas Valys ir Rimantas Zeringis.Po šių rungtynių paaiškės, kas yra verti atstovauti Lietuvai kitose Europos čempionato 2A diviziono rungtynėse su Malta. Šias rungtynes Lietuvos rinktinė žais namuose, lapkričio 2 dieną. Paskutinėse rungtynėse Lietuva 15:14 palaužė Kroatijos rinktinę.

Žvaigždžių rungtynės, kurios prasidės 14 val., bus pagrindinis dienos akcentas, tačiau be jų vyks ir kiti renginiai – 13 val. prasidės vaikų čempionatas, 15.30 val. lauks intriguojantis konkursas „Taiklioji koja”, o po žvaigždžių rungtynių, 18 val., vyks tradicinis regbio trečiasis kėlinys, kurio metu bus vaišinamasi kariška koše.

Negalintys atvykti į Kauną stebėti rungtynių, galės žiūrėti tiesioginę renginio transliaciją per „SportoTV.lt”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: