© KaunoZinios.lt nuotr.

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną vasario 16-ąją, Lietuvos tautinio jaunimo sąjunga (LTJS) bei kitos organizacijos Kaune surengė kasmetines eitynes centrinėmis miesto gatvėmis, kurių metu bei vėliau mitinge dalyvavę žmonės išreiškė poziciją Lietuvos žemių pardavimą užsienio piliečiams klausimu.

Tautininkų teigimu, tokiomis eitynėmis kiekvienais metais jie nori atkreipti dėmesį į tautą bei tėvynę kamuojančias problemas. Šiais metais LTJS savo eitynėmis išreiškė protestą prieš Lietuvos žemių pardavimą užsieniečiams. Prieš eitynes protestavo ties Kauno Muzikiniu teatru su spalvotais plakatais ir vėliavomis susirinkę antifašistai.

Tautininkų eitynės prasidėjo Ramybės parke ir tęsėsi iki pat Rotušės aikštės, kurioje taip pat buvo surengtas ir mitingas. Šiose eitynėse dalyvavo apie 2000 žmonių. Eitynių dalyviai žygiavo skanduodami nacionalistinius šūkius „Lietuva – Lietuviams!“, „Savo žemių neparduosim, Briuseliui nepasiduosim!“ bei „Lietuva normaliems lietuviams!“. Taip pat buvo dainuojamos LTJS tarpe populiarios lietuviškos dainos.

LTJS vasario 16-tosios proga eitynes Kaune organizuoją jau šeštąjį kartą. Vilniuje analogiška eiseną Gedimino prospektu LTJS ir tautininkai organizuoja pavasarį, kovo 11-ją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: