© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rungtynės prasidėjo aktyviu abiejų rinktinių žaidimų. Tiek argentiniečiai, tiek vokiečiai sukūrė pavojingų atakų, deja nei viena nesibaigė įvarčiu. Visos atakos dažniausiai pasibaigdavo dėl netikslių perdavimų.

Pirmas 15-a rungtynių minučių Argentinos rinktinė išnaudojo gynybiniam žaidimui, o štai Vokietijos futbolininkai tuo pat metu stengėsi atakuoti. Nors ir daug pastangų atakoms įdėjo Vokietijos žaidėjai, jų priešininkai neatpalaidavo gynybos ir pokyčių rezultate neįvyko.

17-ąją minutę įvyko susidūrimas tarp C. Kramerio ir E. Garay, tačiau rungtynių arbitras pažeidimo taisyklėse nepastebėjo ir pražangos neskyrė.

Sutiksėjus 21-ajai mačo minutei idealią, ar kitaip vadinamą, auksinę progą turėjo argentinietis G. Higuainas. Vokiečiams suklydus savo aikštelės pusėje argentiniečiui pavyko likti vienam prieš vartininką M. Neuerį, bet puolėjui smūgiavus iš toli kamuolys vartų linijos nekirto.

30-ąją rungtynių minutę argentiniečiai pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. Jo autoriumi tapo G. Higuainas. Deja, džiaugsmas truko neilgai, nes teisėjas užfiksavo nuošalę ir įvartis įskaitytas nebuvo.

Ilgai netrukus rungtynes pabaigė Ch. Krameris. Šis po susidūrimo su priešininkus E. Garay buvo priverstas palikti žaliąją veją. Jį pakeitė komandos draugas A. Schurrle.

Pirmajam kėliniui einant į pabaigą reidą atliko argentiniečių kapitonas L. Messi. Tačiau šį sustabdyti pavyko Vokietijos rinktinės gynėjui. Taip pat paskutinėmis minutėmis į virpstą pataikė B. Howedesas. Po apylygės kovos pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis nulinėmis.

Antrojo kėlinio pradžioje nuostabią progą pelnyti įvartį turėjo L. Messi, kuomet atsidūrė vienas prieš vartininką M. Neuer. Deja ir šį kartą tiksliai į vartus pataikyti komandos kapitonui nepavyko.

Antrojo kėlinio 20 minučių buvo išnaudotos Vokietijos rinktinės futbolininkų spaudimui argentiniečiams, bet šie puikiai gynėsi ir neleido rezultatui pakisti.

Puikią gynybą demonstruodami pietų amerikiečiai sugebėjo ne kartą sukurti pavojingas kontratakas, kurios privertė susigriebti ir Vokietijos rinktinės gynėjams.

Iki pagrindinio rungtynių laiko pabaigos L. Messi dažnai figūravo su kamuoliu. Gaila, bet be kapitono pastangų daugiau nei vienas rinktinės narys nesugebėjo sukurti pavojingų epizodų. Tuo tarpu europiečiai stengėsi didinti spaudimą savo priešininkams ir dažnai atsidurdavo argentiniečių aikštelės pusėje.

Vis tik vokiečių spaudimas nepalaužė Argentinos rinktinės. Iki rungtynių pabaigos argentiniečiai nepasidavė ir pasitaikius progai surengdavo pavojingas kontratakas. Deja rungtynių arbitras paskelbė pagrindinio laiko pabaigą ir komandos nusiteikė žaisti pratesimą.

Pirmojo pratesimo kėlinyje argentiniečiams buvo pasitaikiusi puiki proga rezultatą pakeisti. Tačiau į kamuolį nesugebėjo pataikyti M. Hummelsas, o ir gavęs šansą pasižymėti R. Palacio įvarčio pelnyti nepasisekė.

Vieniems komandų sirgalių liūdesiui, kitiems džiaugsmui, 113-ąją minutę vokiečiui M. Gotzei pavyko pelnyti įvartį savo komandai. Po rezultatyvaus A. Schurrle perdavimo rezultatas tapo 1-0.

Likusį pratesimo laiką Argentinos rinktinės žaidėjams nepavyko rezultato pakeisti ir teko tenkintis antrąją vieta. O Vokietijos rinktinė šventė ketvirtąją pergalę pasaulio čempionato istorijoje.

Rezultatas:

Vokietija 1 – 0 Argentina

113‘ [1 – 0] Mario Gotze

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: