© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Po dviejų dienų trukusių ketvirtfinalio rungtynių pergales šventė tik 4 rinktinės. Vokiečiams pergalę lėmė greitas įvartis, kuris prancūzus pasiuntė namo. Šeimininkai brazilai rezultatu  2-1 nutraukė Kolumbijos kelionę čempionate, o argentiniečiai po 24-ių metų pertraukos vėl pateko į pusfinalį. Olandijos rinktinė taip pat nieko nenustebino ir laimėję baudinių seriją kovą čempionate tęs.

Prancūzija-Vokietija

Nuo pat pradžios kamuolį ilgiau kontroliavo vokiečiai, kuriems pavyko surengti vieną pavojingą išpuolį. Tačiau iškart po jo savo bandymu atsakė prancūzai, kurių gretose pasižymėti bandė K. Benzema, bet jo smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų.

13-ąją mačo minutę buvo pelnytas pirmasis įvartis. Po T. Krooso perdavimo, smūgiu galva pasižymėjo M. Hummelsas, kuris ir išvedė vokiečius į priekį 1-0.

Po šio įvarčio aikštėje greitas žaidimo tempas aprimo. 24-ąją rungtynių minutę po puikaus P. Lahmo perdavimo veteranas M. Klose pabandė uždirbti vienuolikos metrų baudinį, bet teisėjo įtikinti nepavyko.

Likusį pirmojo kėlinio laiką prancūzai bandė kontroliuoti rungtynes ir rezultatą išlyginti, bet kantriai gynyboje dirbę vokiečiai išsaugojo minimalią persvarą.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo prancūzai, bet vokiečiai toliau gynėsi ir vos pasitaikius progai kamuolį perimdavo.

Per pirmas 15-a antrojo kėlinio minučių vokiečiai vis dažniau atlikdavo netikslius perdavimus, kurie leisdavo prancūzams sukurti pavojingus išpuolius. Galų gale 60-ąją minutę pavojingą smūgį atliko R. Varane, bet į jį vartininkas M.Neueris sureagavo laiku.

73-iąją mačo minutę pavojingą smūgį į prancūzų vartus atliko po keitimo aikštėje pasirodęs A. Schurrle. Nors pastarasis smūgiavo išties stipriai, vartininkas H. Llorisas su šiuo bandymu susitvarkė.

82-ąją rungtynių minutę vokiečiai galėjo savo turimą persvarą padvigubinti, bet į kamuolį nepataikė T. Mulleris. Antru bandymu tai padaryti galėjo A.Schurrle, bet su jo smūgiu susitvarkė H.Llorisas.

Nors prancūzai spaudė vokiečius, šie išsaugojo persvarą ir iškovojo pergalę. Rezultatu 1-0 Vokietija tęs kovą čempionate.

Rezultatas:

Prancūzija 0 – 1 Vokietija

13‘ [0 – 1] Mats Hummels

 

Brazilija-Kolumbija

Nuo pat pirmųjų mačo minučių Brazilijos rinktinė pradėjo spausti savo oponentus ir jau 7-ąją minutę rezultatas tapo 1-0, kuomet po Neymaro perdavimo įvartį pelnė T.Silva. Vėliau pavojingu smūgiu atsakė J.Cuadrado, tačiau kolumbiečio atliktas smūgis skriejo greta virpsto.

Po pelnyto įvarčio Brazilijos rinktinės futbolininkai nenurimo ir toliau spaudė savo priešininkus. Jau 19-ąją mačo minutę Hulkas pavojingai smūgiavo, tačiau D.Ospina puikiai atliko savo darbą ir pirmasis kėlinys baigėsi 1-0.

Antrajame kėlinyje aktyvesni buvo brazilai, kurie dažniau rengė pavojingas atakas bei didesnę dalį laiko valdė kamuolį. Kiek vėliau iniciatyvą į savo rankas perėmė kolumbiečiai, tačiau Brazilija į gynybą nesulindo ir patys bandė atakuoti.

68-ąją rungtynių minutę Kolumbijos komandai pavyko pasiųsti kamuolį į vartų tinklą, tačiau šio įvarčio mačo arbitras neužskaitė, nes prieš tai užfiksavo nuošalę.

69-ąją minutę D. Luizas atliko puikų baudos smūgį ir rezultatas tapo 2-0

80-ąją rungtynių minutę J.Cesaras prasižengė prieš C.Bacca baudos aikštelėje ir teisėjui teko skirti 11 metrų baudinį. Šį realizavo J.Rodriguezas ir rezultatas tapo 2-1.

Per likusį kėlinio laiką varžovų vartus stengėsi pulti kolumbiečiai, tačiau jiems pasiekti tikslo nepavyko ir varžybos baigėsi rezultatu 2-1 Brazilijos naudai.

Rungtynių pabaigoje Brazilijos rinktinę aplankė nesėkmė. Neymaras gavo traumą, dėl kurios jis buvo išneštas su neštuvais bei priverstinai pakeistas. Kaip vėliau paaiškėjo, Neymarui skilo trečiasis stuburo slankstelis.

Rezultatas:

Brazilija 2 – 1 Kolumbija

7` [1 – 0] Thiago Silva

69` [2 – 0 ] David Luiz

80` [2 – 1] James Rodriguez (11m)

 

Argentina- Belgija

Rungtynių pradžioje aktyvesni buvo argentiniečiai. Jau 8-ąją minutę argentiniečiams pavyko pelnyti įvartį. Po A. Di Maria perdavimo įvyko rikošetas, o juo pasinaudojo G. Higuainas. Šis smūgiavo vienu lietimu ir kamuolys skriejo tiesiai į tolimąjį vartų kampą.

Po šio įvarčio belgai tik po kiek laiko atsigavo ir žaidimas aikštelėje susilygino. Bet jau 26-ąją minutę galingą smūgį iš toli atliko K. De Bruyne, tačiau į jo bandymą laiku sureagavo vartų sargas S. Romero.

32-ąją minutę dėl šlaunies traumos mačo tęsti nebegalėjo A.Di Maria, todėl vietoje jo aikštėje pasirodė E. Perezas.

40-ąją minutę L. Messi atliko galingą smūgį link Belgijos rinktinės vartų, o po kelių minučių pasižymėti bandė ir K. Mirallasas. Deja pirmasis kėlinys baigėsi 1-0.

Antrojo kėlinio pradžia ir vėl priklausė Argentinai. 61-ąją rungtynių minutę rezultatas galėjo tapti lygus 1-1, bet progos išnaudoti nepavyko M. Fellaini. Pastarasis stipriai smūgiavo galva, tačiau kamuolys praskriejo virš vartų.

65-ąją minutę belgai surengė dar vieną pavojingą ataką, kuri baigėsi pavojingu smūgiu į S.Romero ginamus vartus. Po K. De Bruyne perdavimo E. Garay pakeitė kamuolio skriejimo kryptį, bet į savus vartus įvarčio neįsimušė.

85-ąją minutę belgai pradėjo Argentinos rinktinės vartų šturmą, kurio metu vos kamuolys neatsidūrė vartuose. Po K. De Bruyne smūgio kamuolys buvo arti tikslo, bet praskriejo šalia virpsto.

Nors belgai iki rungtynių pabaigos ir stengėsi spausti savo priešininkus, šiems pavyko apsiginti ir rezultatu 1-0 Argentina šventė pergalę.

Rezultatas:

Argentina 1 – 0 Belgija

8‘ [1 – 0] Gonzalo Higuain

 

Olandija-Kosta Rika

Varžybų pradžioje aktyviau atrodė olandai. Kamuolio kontrolė priklausė jiems, bet pirmomis 10 minučių jiems nepavyko sukurti pavojingų progų.

Vaizdas iki pirmojo kėlinio pusės nesikeitė ir olandai toliau diktavo žaidimo taisykles, nors Kosta Rika taip pat bandė rengti išpuolius.

22-ąją minutę pasirodė ir pirmieji smūgiai. Iš pradžių nuostabią progą pasižymėti turėjo R. van Persie, bet dar geriau sužaidė vartininkas K. Navasas, kuris smūgį atrėmė. Pakartotinu bandymu įvartį pelnyti pabandė ir W. Sneijderis, bet šį kartą vartų sargas taip pat sužaidė patikimai.

Pirmam kėliniui einant į pabaigą pavojingą baudos smūgį atliko W.Sneijderis. Olandas buvo arti tikslo, bet puikų šuolį atlikęs vartininkas K.Navasas vėl išgelbėjo savo komandą nuo įvarčio.

53-iąją minutę A.Robbenas vietoje aukšto perdavimo varžovų baudos aikštelės link spyrė kamuolį W.Sneijderiui, bet šis į vartus smūgiavo netiksliai, tad rezultatas liko nepakitęs.

60-ąją minutę Kosta Rika surengė greitą kontrataką, kurios metu buvo bandyta suvaidinti pražangą, deja teisėjas jos neįžvelgė.

66-ąją minutę aikštę paliko vienas Kosta Rikos rinktinės lyderių J.Campbellas, o vietoj jo į aikštę įžengė M. Urena.

Antrojo kėlinio vaizdas leido suprasti, kad komandoms gresia pratesimas. Nei vienai rinktinei nepavyko sukurti pavojingų progų ir pakeisti rezultatą. Pasibaigus antrojo kėlinio laikui rezultatu 0-0 teko ruoštis pratęsimui.

Pirmojo pratęsimo kėlinio metu toliau iniciatyvą demonstravo Olandija, kuri bandė kurti pavojingus epizodus prie varžovų vartų. Deja abi rinktinės jau buvo išsekusios, tad ir pirmasis pratesimas neleido rezultatui pasikeisti.

Antrajame pratesimo kėlinyje Kosta Rika iš paskutiniųjų jėgų surengė kelias pavojingas atakas, kurios vos nesibaigė įvarčiais. Šiuose epizoduose Olandijos rinktinės vartus puikiai apginė jų saugas.

Prasidėjus 11 metrų baudinių serijai sėkmė lydėjo olandus. Jie 4-3 išplėšė pergalę ir pateko į pusfinalį.

Rezultatas:

 

Olandija 0 – 0 Kosta Rika (po pratęsimo)

(11 m baudiniai: 4-3)

11 metrų baudiniai:

Celso Borgesas (Kosta Rika) – yra

Roobinas van Persie (Olandija) – yra

Bryanas Ruizas (Kosta Rika) – nėra

Arjenas Robbenas (Olandija) – yra

Geancarlo Gonzalezas (Kosta Rika) – yra

Wesley Sneijderis (Olandija) – yra

Cristianas Bolanosas (Kosta Rika) – yra

Dirkas Kuytas (Olandija) – yra

Michaelas Umana (Kosta Rika) – nėra

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: