© A. Koroliovo nuotr. / KaunoZinios.lt

Prieš beveik dešimt metų Madrido „Real“ klubo žvaigždę Rudy Fernandezą sumušę broliai Normundas ir Nauris Maciai Kauno „Žalgirio“ klubui buvo „uždirbę” 25 tūkst. eurų piniginę baudą. Šiandien latviai išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog padavė į teismą Kauno klubo vadovą Paulių Motiejūną dėl to, jog jiems draudžiama lankytis „Žalgirio“ arenoje.

Maciams buvo uždrausta likusį gyvenimą lankytis Eurolygos ir Europos taurės turnyro rungtynėse.

Broliai Maciai teigė, kad draudimas iki gyvos galvos jiems buvo pritaikytas grubiai pažeidžiant atitinkamo proceso reikalavimus ir yra neproporcingas pažeidimui.

Kauno apylinkės teismas Nauriui Maciui už Madrido “Real” klubo krepšininkui Rudy Fernandezui (Rudžiui Ferdinandesui) suduotą smūgį į galvą skyrė 1,3 tūkst. litų baudą.

Po kovo 7 dienos rungtynių tarp Madrido “Real” ir Kauno “Žalgirio” laikinojoje sostinėje, “Žalgirio arenos” patalpose, prie išėjimo į automobilių stovėjimo aikštelę, neseniai Lietuvos pilietybę priėmęs N.Macius smogė ispanui R.Fernandezui į galvą.

Šalia buvusiam ispanui bandant sulaikyti vyrą, jo brolis Normundas Macius taip pat įsivėlė į konfliktą. Tąkart abu broliai sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

N.Maciui tąsyk buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,62 promilės, jo brolis Normundas buvo apsvaigęs šiek tiek mažiau – 2,22 promilės.

ULEB Eurolygos krepšinio turnyro nepriklausomas drausmės komisaras “Žalgiriui” dėl šio incidento skyrė 25 tūkst. eurų baudą.

Broliai Maciai iš pradžių tikino, kad šį finansinį įsipareigojimą padengs patys. Visgi vėliau šie pažadai neįgyvendinti – latviai sumokėjo tik 5 tūkst. eurų.

“Žalgiris” taip pat įpareigotas “iki gyvos galvos daugiau neįsileisti brolių Macių į areną, visomis priemonėmis siekti panašių incidentų pasikartojimo ateityje bei sudaryti galimybę komandoms į areną patekti per atskirą įėjimą, kuriame būtų garantuoti papildomi atitvarai bei papildoma apsauga nuo krepšinio aistruolių”.

ULEB Eurolyga Naurį ir Normundą Macius paskelbė nepageidautinais asmenimis ne tik Eurolygos, tačiau ir Europos taurės vyrų krepšinio varžybose bet kurioje šalyje.

šplatintame laiške Maciai skundžias, kad Kauno „Žalgirio“ klubo ir arenos vadovo Pauliaus Motiejūno sprendimu Normundas jau 10 metų negali lankytis rungtynėse ar koncertuose „apskritai be jokios kaltės“.

„Anuomet emocijų nesuvaldęs Nauris taip pat stebisi, kodėl per 10 metų net sunkius nusikaltimus padarę asmenys išperka savo kaltę ir gali lankytis „Žalgirio“ arenoje, o jam „Žalgirio“ arenos durys neatsiveria iki šiol“, – skundžiasi broliai.

Esą, kad po ne vieno pokalbio su P.Motiejūnu buvo nuspręsta kreiptis į Kauno apylinkės teismą. Ieškinys pateiktas prieš UAB „Kauno arena“. Pažymima, kad arenos nuosavybės teise priklauso Kauno miesto savivaldybei, todėl ieškiniu keliamas klausimas, ar arena valdoma nepažeidžiant visuomeninės naudos principo, įtvirtinto Lietuvos Respublikos įstatymuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: