© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Trečiadienį į eilinį posėdį susirinkęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas vienbalsiai įvertino įvairių Lietuvos rinktinių vasarą ir rudenį Europos čempionatuose pasiektus rezultatus. Jie įvertinti labai gerai.

“Ir moterų, ir jaunimo rinktinių rezultatai buvo tikrai geri. Moterys pateko tarp aštuonių stipriausių Europos rinktinių, vaikinai iškovojo Europos sidabrą ir bronzą, šešiolikmetės merginos laimėjo Europos B diviziono čempionatą. Aišku, uogelė ant torto buvo vyrų rinktinės kelialapis į olimpines žaidynes ir Europos čempionato sidabras”, – sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Beveik visos rinktinės įvykdė joms keltus uždavinius. Šešiolikmečiai vaikinai, vadovaujami Gedimino Petrausko sėkmingai žaidė Europos čempionate, vykusiame Kaune. Jie iškovojo sidabro medalius ir kelialapį į septyniolikmečių Pasaulio čempionatą kitąmet. Senojo žemyno bronzos medaliais pasipuošė Sauliaus Štombergo vadovaujami aštuoniolikmečiai. Dvidešimtmečiai vaikinai, treniruojami Tomo Masiulio, Europos čempionate užėmė septintąją vietą.

Savo ruožtu šešiolikmetės merginos, treniruojamos Daliaus Ubarto, laimėjo Europos B diviziono čempionatą ir iškovojo teisę žaisti aukščiausiame – A divizione. Aštuoniolikmetės, vadovaujamos Egidijaus Ženevičiaus, įvykdė savo užduotį – išsilaikyti A divizione ir užėmė 10-ąją vietą. Dvidešimtmetėms su treneriu Ričardu Maceina pritrūko vos 4 taškų, kad iškovotų teisę žaisti A divizione.

Lietuvos moterų nacionalinė rinktinė taip pat buvo arti svajonės – iškovoti teisę dalyvauti olimpinėje atrankoje, tačiau iki jos pritrūko labai nedaug.

“Gal, jei ne Gintarės Petronytės trauma, šiandien džiaugtumėmės dar daugiau. Bet čempionatas buvo labai gražus ir vertė mane labai jaudintis”, – sakė A.Sabonis.

Jau netrukus moterų rinktinės laukia nauji išbandymai – lapkritį prasideda atranka į 2017 m. Europos čempionatą pagal naują sistemą. Trečiadienį LKF vykdomasis komitetas patvirtino su naujais rinktinės treneriais – Rimvydu Samulėnu ir Alfredu Vainausku – sudarytą pasirengimo programą.

Taip pat vienbalsiai buvo patvirtintas antrasis LKF viceprezidentas. Juo tapo žinomas verslininkas Mindaugas Plūkas, pristatęs savo rėmėjų paieškos ir LKF rėmimo viziją. Prieš tai viceprezidentu buvo patvirtintas Algimantas Stasys Anužis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: