© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pirmadienio pavakare Mane Garrincha stadione pirmieji susikovė Prancūzijos ir Nigerijos rinktinės. Favorite laikoma Prancūzija rezultatu 2–0 neleido Nigerijai pateikti staigmenų ir pateko į ketvirtfinalį. Nors visą rungtynių laiką tarp komandų vyko apylygė kova, rungtynių pabaigoje prancūzams pavyko išplėšti pergalę.

Pirmieji prie kamuolio prisilietė Nigerijos rinktinės futbolininkai. Pirmosiomis dešimt rungtynių minutėmis abi komandos atrodė aktyviai, spėjo pakelti po vieną kampinį, bet po jų greitų įvarčių išvysti neteko. Buvo galima pastebėti aikštėje demonstruojamą kietą žaidimą.

Kitos dešimt minučių buvo išnaudotos abiejų komandų pavojingiems smūgiams, bet jie nebūdavo tikslūs ir vis praskriedavo greta vartų. 19-ąją minutę laimė užplūdo Nigerijos žaidėjus, kuomet E. Emenike pelnė įvartį, deja džiaugsmas truko neilgai. Įvartis nebuvo neįskaitytas dėl užfiksuotos nuošalės.

22-ąją minutę nuostabi proga pasitaikė Prancūzams. Po M. Valbuena perdavimo, Pogba taikliai smūgiavo į vartus, deja greita reakcija pasižymėjo vartininkas Enyeama ir apsaugojo savo vartus. Iškart po to kontrataką surengė nigeriečiai, bet europiečiams pavyko nuo jos apsiginti.

Praėjus trisdešimčiai minučių afrikiečiai ir toliau demonstravo puikų žaidimą, ir nei kiek nenusileido prancūzams. Tad ir kėliniui einant į pabaigą rezultatas liko nepakitęs. Po kiek laiko Prancūzijos rinktinė bandė kiek stipriau pulti, bet Nigerijos komanda puikiai apsigindavo ir vis laukė savo progų.

40-ąją mačo minutę smūgiuoti iš geros pozicijos pabandė M. Debuchy, bet jo paleistas kamuolys skriejo šalia virpsto. 44-ąją minutę stiprų smūgį atliko jau afrikietis V. Mosesas, bet nuo šio savo vartus apsaugojo H. Llorisas. Prancūzai iki kėlinio pabaigos išliko solidūs ir atrodė šiek tiek pasimetę, nes nesitikėjo iš, silpnos komandos laikomos, Nigerijos tokio žaidimo. Pirmoji rungtynių dalis baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Prasidėjus antrajam kėliniui Nigerija net nemanė sulėtinti tempo ir toliau demonstravo puolimą bei puikią gynybą.

55-ąją minutę už grubią pražangą buvo parodyta pirma geltona kortelė, kuri buvo skirta prancūzui B. Matuidi. Dėl šios pražangos prieš Nigerijos rinktinės saugą O. Onazi, šiam traumuotam teko palikti aikštę. Vietoj jo ant žaliosios vejos žengė R. Gabrielis.

Tolimesnį laiką Nigerijos rinktinės futbolininkai ir toliau puikiai žaidė, tad davė nemažai darbo Prancūzijos gynėjams ir vartininkui.

70-ąją minutę nuostabią progą pasižymėti turėjo K. Benzema. Jis pasiuntė kamuolį į vartus, bet gynėjas V. Mosesas neleido kamuoliui kirsti vartų linijos.

Prancūzijos rinktinė užuosdama artėjančią rungtynių pabaigą stengėsi vis labiau spausti afrikiečius. 77-ąją rungtynių minutę prancūzams pavyko atlikti du pavojingus smūgius link vartų, bet jie buvo nesėkmingi.

80-ąją mačo minutę vis tik prancūzams pavyko pralaužti priešininkų stiprią gynybą. Svarbų įvartį galva pelnė P. Pogba ir išvedė savo rinktinę į priekį. P. Pogbai tai buvo pirmasis įvartis šiame čempionate.

Jau per pridėtą rungtynių laiką antrąjį įvartį į savo sąskaitą įsirašė Prancūzija. Kamuolį smūgiavo A. Griezmanas, bet kamuolys atšoko ir į vartus įkrito nuo Nigerijos kapitono J. Yoho kojos. Tai buvo paskutinis įvartis ir rezultatu 2-0 į kitą etapą pateko Prancūzija.

Rezultatas:

Prancūzija 2 – 0 Nigerija

80‘ [1 – 0] Paul Pogba

90‘ [2 – 0] Joseph Yobo (į savus vartus)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: