© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jau rugsėjo mėnesį startuos naujasis UEFA Čempionų lygos sezonas, todėl jau dabar galima aptarti pagrindines komandas, kurios pretenduos iškovoti šį prestižinį trofėjų. Tą ir padarysime būtent šiame straipsnyje.

Ryškiausia favoritė – vicečempionė

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet ryškiausia favorite triumfuoti Čempionų lygoje yra laikoma Pepo Guardiolo treniruojama „Manchester City“ komanda. Nors pastaroji ilgus metus rodo nuostabius rezultatus Anglijos čempionate, kur iškovoja visą eilę titulų, tačiau „City“ dar niekada nėra iškovojusi europinio trofėjaus, o būtent pastarasis ir yra didžiausia komandos vadovų svajonė.

Veikiausiai jau visai netrukus bus oficialiai pranešta, kad į „Man. City“ komanda atvyksta geriausias ir rezultatyviausias pastarųjų metų „Premier“ lygos puolėjas Harry Kane‘as. Jis užims į „Barcelona“ išvykusio veterano Sergio Aguerro vietą, todėl ši komanda ir vėl bus nesulaikoma praktiškai kiekvienoje pozicijoje.

Ryškiausia „City“ žvaigžde ir toliau išliks Kevinas De Bruyne, kuris net du metus iš eilės buvo išrinktas geriausiu „Premier“ lygos futbolininku. Svarbesnį vaidmenį ekipoje turėtų susigrąžinti ir Raheemas Sterlingas, kuris tiesiog nuostabiai atrodė šią vasarą vykusiame Europos čempionate.

Paskutinis šansas paryžiečiams?

Vis labiau netyla kalbos, kad „Paris Saint Germain“ kitą vasarą neteks savo veido Kyliano Mbappe. Tačiau futbolininkas Prancūzijos sostinėje ketina išbūti iki kontrakto pabaigos. Žinant kaip stiprinosi Paryžiaus klubas, tai gali būti bene paskutinė galimybė patriukšmauti Europoje.

Prie K. Mbappe ir Neymaro šią vasarą Paryžiuje prisijungė olandas Georginio Wijnaldumas, kuris labai smarkiai prisidėjo prie kelių itin sėkmingų „Liverpool“ metų. Taip pat į klubą atvyksta ir šviežiai iškeptas Europos čempionas, naudingiausiu čempionato žaidėju pripažintas Italijos rinktinės vartininkas Gianluigi Donnarumma.

Galbūt kiek prasčiau PSG gali sektis gynyboje, tačiau pagal puolimo talentą komanda gali paprasčiausiai neturėti lygių. Kartą ji iki Čempionų lygos finalo jau nukeliavo, galbūt dabar pavyks pabaigti visą pradėtą darbą.

„Barcelona“ sugrįš į pergalių kelią?

Leonelis Messi praėjusią vasarą rimtai svarstė palikti klubą, kuriame žaidė visą savo karjerą. Tačiau šią vasarą viskas yra pasikeitę ir Argentinos futbolo brangakmenis net sutiko susimažinti savo atlyginimą, tam, kad komanda pasistiprintų kitais, tinkamą efektą duodančiais žaidėjais.

Vasarą į „Barca“ atvyko Olandijos rinktinės atakų lyderis Memphis Depay, o jau netrukus komandą gali papildyti ir dar vienas aukščiausios klasės argentinietis Pabo Dybala.

Pasak analitikų, „Barca“ gali nustebinti ir su L. Messi iškovoti savo paskutinį Čempionų lygos trofėjų. Kaip bus – matysime, tačiau reikia pripažinti, kad šiuo metu Katalonijos komanda atrodo tikrai patraukliai, kadangi ji sugebėjo apjungti patirtį ir jauną talentą.

Nenustygstantys Miuncheno „Bayern“

Daugkartiniai Vokietijos čempionai Miuncheno „Bayern“ nėra tas klubas kuris išleidžia kosmines sumas laisvųjų agentų rinkoje, tačiau bavarai vis tiek sugeba rungtyniauti tiesiog nuostabiai. Šios komandos strategija yra gana paprasta – ji nuolat perka kitų Vokietijos komandos lyderius ir turi itin pajėgią vienuolikę.

Nors įprastai bavarai neturėdavo vienos išskirtinės žvaigždės, tačiau paskutiniais metaus lenkas Robertas Lewandovskis užsirekomendavo kaip bene geriausias tikras centro puolėjas pasaulyje. Kol jis gerina rekordus, o „Bayern“ skina trofėjus visiems tokia situacija tinka.

Iš esmės „Bayern“ sėkmingai pasirodyti Europoje padeda ir kiek lengvesnis nacionalinis čempionatas, todėl jeigu pavasarį taurę virš galvų dar kartą keltų bavarai stebėtis per daug tikrai nederėtų.

Užsakymo Nr. KMC210137

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: