Laurel Hubbard, yra pirmoji translytė atletė, dalyvavusi Olimpinėse žaidynėse.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) pradėjo tyrimą dėl dviejų Rusijai priklausančių televizijos kanalų, kuriuose rodytose pokalbių laidose, translyčio ir homoseksualaus atletų gyvenimo būdas buvo niekinamas ir vadinamas „iškrypusiu“ bei „pasibjaurėtinu“.

Vieni populiariausių Rusijos kanalų „Rossiya“ ir „Channel One“, keletą paskutinių liepos mėnesio pokalbių laidų skyrė translytei Naujosios Zelandijos sunkumų kilnotojai Laurel Hubbard ir auksinį medalį laimėjusiam plaukikui britui Tom Daley, kuris yra homoseksualus.

Mes esame prieš visas šitas nešvankybes ir iškrypimus“, – diskusiją „Rossiya“ kanalo laidoje „60 minučių“ sakė teisininkas Aleksejus Žuravliovas. „Mes esame prieš šitas šlykštynes“.

Channel One“ laidos „Laikas parodys“ vedėjas Anatolijus Kuzichevas, norėdamas pasityčioti iš Hubbard, vienos transliacijos metu dėvėjo ilgą peruką, o translyčius žmones vadino „psichopatais“.

Susisiekėme su mūsų transliacijos partneriu Rusijoje, kad sužinotume daugiau detalių apie šią situaciją ir pabrėžtume pagrindinius Olimpinės chartijos principus“, – pranešime išėstė Tarptautinis olimpinis komitetas. – „Atitinkamai, tyrimą tęsiame toliau“

43 m. Laurel  Hubbard, yra pirmoji translytė atletė, dalyvavusi Olimpinėse žaidynėse, į paviršių iškeldama vieną kontraversiškiausių problemų sporte. Gimusi vyru ir prieš tapimą moterimi trečioje savo dešimtyje, varžybose dalyvavusi, kaip vyras, pateikusi savo testosterono rodmenis, kurie buvo žemiau TOK slenksčio, Hubbard atrankoje dalyvavo, kaip moteris.

Po savo trumpo pasirodymo +87 kg. kategorijoje šią savaitę, atletė paskelbė apie karjeros nutraukimą.

Po Tokijo olimpinių žaidynių, TOK išleis naujas gaires dėl translyčių žmonių dalyvavimo olimpinėse žaidynėse.

Per du dešimtmečius valdžioje, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra pareikalavęs Rusiją atskirti nuo vakarietiškų vertybių, įskaitant liberalias nuostatas dėl homoseksualumo bei lyties pakeitimo. Praėjusiais metais Putinas pasirašė dėl daugybės konstitucinių pataisų, tarp kurių buvo oficialiai santuoką apibrėžiantis įstatymas, teigiantis, jog santuoka yra sąjunga tarp vyro ir moters.

Nors rusų požiūris į LGBT bendruomenės narius per pastarąjį dešimtmetį su puse kiek pasikeitė į teigiamą pusę, neseniai atliktos apklausos rodo, kad trys ketvirtadaliai rusų nepritaria homoseksualų santuokoms.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: