© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šeštadienio vakarą prasidėjo pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalis. Pradžią jame padarė Brazilijos ir Čilės rinktinės. Rungtynės pasibaigė lygiosiomis tad komandoms teko sužaisti dar du pratesimus ir vėliau mušti 11 metrų baudinius. Tik po šių paaiškėjo laimėtoja- Brazilija, o Čilė savo kovą čempionate jau baigė.

Dar neprasidėjus rungtynėms Belo Horizontėje, giedant  Čilės himną jis buvo nušvilptas brazilų. Tas pats įvyko ir su Brazilijos himnu. Rungtynių pradžioje abi rinktinės sugebėjo atlikti po vieną tolimą smūgį. Smūgiuoti pabandė brazilas Marcelo ir čilietis M. Diazas.

Iki 18 minutės brazilams pavyko spausti savo varžovus ir pagaliau pelnyti įvartį. Kampinį pakėlė Neymaras ir taip galimybę pasižymėti suteikė T. Silvai. Šiam išnaudoti progos nepavykus, komandą į priekį išvedė D. Luizas.

Po šio įvarčio kamuolio kontrolę perėmė Čilės rinktinė. Kamuolį brazilai atidavė savo noru ir tiesiog žaidė laukdami varžovų klaidų puolime.

32-ąją minutę buvo pateiktas dar vienas įvartis šiose rungtynėse. Brazilas Hulkas atliko netikslų perdavimą ir tuo pasinaudoti sugebėjo A. Sanchezas pelnydamas išlyginamąjį įvartį.

Iki pirmojo kėlinio pabaigos brazilams pavyko suruošti šturmą link varžovų baudos aikštelės, pateikti dar kelias pavojingas atakas, bet jos nebuvo sėkmingos ir rezultatas liko 1-1.

Prasidėjus antrajam kėliniui komandos pradėjo žaisti apylygėmis jėgomis. 49-ąją minutę tolimą pavojingą smūgį pasiuntė Fernandinho, bet šiam smūgiui pritrūko tikslumo ir kamuolys praskriejo greta vartų.

55-ąją rungtynių minutę Brazilijos sąskaitoje būtų atsidūręs antrasis įvartis. Įvartį pelnė Hulkas, tačiau teisėjas nutarė jo neįskaityti. Arbitras nusprendė, kad įvartis pelnytas kamuolį sustabdžius ranka, tad rezultato nepakeitė.

Praėjus 15-ai minučių brazilams vis nepavykdavo prasiveržti iki Čilės baudos aikštelės, nes šie tuo tarpu demonstravo stiprią gynybą.

64-ąją mačo minutę čiliečiai galėjo pelnyti įvartį. Pavojingą ir stiprų smūgį atliko C. Aranguizas, bet laiku savo vartus gelbėti suspėjo vartininkas J. Cesaras.

74-ąją minutę nuostabios progos neišnaudojo Jo, kuris aikštėje pasirodė po keitimo. Rungtynių pabaigoje didelis pavojus buvo kilęs prie Čilės vartų, bet šį puikiai neutralizavo vartininkas C. Bravo. Pasibaigus laikui buvo lygiosios, tad teisėjas paskelbė, kad komandos žais pratesimą.

Pirmojo pratesimo 15-ą minučių komandos žaidė apylygėmis jėgomis. Buvo aiškiai matomas žaidėjų nuovargis. Brazilai stengėsi nepaleisti kamuolio ir jį kontroliuoti, o Čilės rinktinė neapleido gynybos, todėl pirmas pratesimas jokių pokyčių neatnešė.

Antrajame pratesime aktyvesni vis dar buvo brazilai, o Čilės rinktinei beliko tik gintis. Į pabaigą M. Pinilla atliko pavojingą smūgį, kuris sudrebino brazilų ginamus vartus atsitrenkdamas į skersinį. Galiausiai teisėjas paskelbė pabaigą ir komandos pradėjo ruoštis 11 metrų baudinių serijai.

Po 11 metrų baudinių serijos rezultatu 3-2 pergalę šventė brazilai.

Rezultatas:

Brazilija 1 – 1 Čilė (po pratęsimo)

(11 m baudiniai: 3-2)

18‘ [1 – 0] David Luiz

32‘ [1 – 1] Alexis Sanchez

11 metrų baudiniai:

Davidas Luizas (Brazilija) – yra

Mauricio Pinilla (Čilė) – nėra

Willianas (Brazilija) – nėra

Alexis Sanchezas (Čilė) – nėra

Marcelo (Brazilija) – yra

Charlesas Aranguizas (Čilė) – yra

Hulkas (Brazilija) – nėra

Marcelo Diazas (Čilė) – yra

Neymaras (Brazilija) – yra

Gonzalo Jara (Čilė) – nėra

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: