Elizabet Berkli / filmo „Šou merginos“ kadras

Kelias į žvaigždes sunkus visiems aktoriams. Tam, kad žymūs režisieriai pakviestų juos vaidinti filmuose, pirmiausia, aktoriai privalo dirbti su mažiau žinomais režisieriais. Tačiau, kartais nutinka ir taip, kad po kelių itin sėkmingų filmų, aktorius suvaidina filme, kuris sulaukia blogų atsiliepimų ir tai tampa dėme jo reputacijoje. Deja, bet ne visiems aktoriams pavyksta jos atsikratyti.

Sudarėme aktorių sąrašą, kurių karjera sugriuvo po vieno netikusio vaidmens.

Elizabet Berkli – „Šou merginos“ (Showgirls, 1995)

Filmas „Šou merginos“ tikrai nėra įprastas kūrinys to meto kino kultūrai. 1995 m. kino ekranus pasiekusi juosta liko nesuprasta ir nesulaukė tokio populiarumo kokio jis sulauktų dabartiniame kino pasaulyje. Erotinė drama, kurioje merginos praleidžia daugiau laiko be rūbų nei su jais, neleis nukreipti akių nuo ekrano viso filmo metu. Filmas susilaukė gausybės negatyvių atsiliepimų iš kritikų ir žiūrovų beveik iškart po premjeros ir laimėjo du „Auksinės avietės“ apdovanojimus. Elizabet Berkli buvo taip pat sukritikuota dėl itin prastos vaidybos, kas žiūrint iš šios dienos perspektyvos nebūtinai yra tiesa.

Negana to, jos gerbėjai negalėjo susitaikyti su staigiu jos vaidmens pokyčiu. Prieš sutikdama su vaidmeniu Polo Vernhauveno filme, aktorė keletą metų vaidino vienoje populiarioje situacijų komedijoje paaugliams. Ši neigiama šlovė turėjo kenksmingos įtakos Elizabet karjerai ir režisieriai pradėjo atsisakyti dirbti su ja. Po to, kai buvo išleistas filmas „Šou merginos“, su ja dirbti atsisakė net Elizabet agentas.

Demi Mūr – „Eilinė Džein“ (G.I. Jane, 1997)

Filmas „Vaiduoklis“ (Ghost), kuris buvo išleistas 1990 m., ne tik pavertė Demi Mūr įžymybe, bet ir pelnė jai kelis filmų apdovanojimus bei daugybę kvietimų dalyvauti kituose projektuose. 1996 m. pasirodė filmas „Striptizas“ (Striptease), tačiau jis sulaukė prastų įvertinimų tiek iš žiūrovų, tiek iš kritikų. Už Erin Grant vaidmenį Demi Mūr gavo „Auksinės avietės“ apdovanojimą.

Demi vaidmuo veiksmo filme „Eilinė Džeinė“ buvo paskutinis lašas jos daug žadančioje aktorės karjeroje. Šis filmas jai laimėjo dar vieną blogiausios aktorės apdovanojimą. Nepaisant to, Demi yra sakiusi, kad jai „Eilinė Džein“ yra vienas mėgstamiausių filmų ir, kad jis buvo nuvertintas. Viename interviu ji pasakojo: „Tokia kritika prigesino aistrą, privertė susimąstyti ir sunerimti“. O vienas studijos vadovų sakė: „Žmonės tiesiog nenori jos matyti. Jie priešintųsi ir mums reiktų prieš juos naudoti jėgą, kad pamatytų šį filmą.“

Lindzy Lohan – „Žinau, kas mane nužudė“ (I Know Who Killed Me, 2007)

1990-ųjų pabaigoje ir 2000-ųjų pradžioje, Lindzy Lohan buvo viena troškiamiausių, jaunų aktorių, kurios laukė puiki ateitis. Tačiau 2007 m. pasirodė mažo biudžeto siaubo filmas, pavadinimu „Žinau, kas mane nužudė“, kuriame visiškai viskas, pradedant nuo scenarijaus ir baigiant vaidyba buvo tiesiog blogai. Filmavimo metu, Lohan buvo gydoma nuo daugybės priklausomybių ir dėl to dažnai vėluodavo ar išvis neatvykdavo į filmavimo aikštelę, o tai neigiamai paveikė režisierių norą dirbti su ja.

Žinau, kas mane nužudė“ buvo visiškas nusivylimas ne tik žiūrovų ir režisierių atžvilgiu, bet ir pačiai aktorei. Kai vienas iš „Twitter“ prenumeratorių parašė, kad šį filmą jis peržiūrėjo du kartus per naktį, Lindzy netgi atrašė: „Dviem kartais per daug!“

Džina Deivis – „Galvažudžių sala“ (Cutthroat Island, 1995)

1991 m. Džina Deivis vaidino filme „Telma ir Luiza“ ir laimėjo kelis apdovanojimus. Tačiau praėjus 4 metams, pasirodė „Galvažudžių sala“ ir Džinos karjera pradėjo smukti žemyn. 98 mln. JAV dol. biudžeto filmas, uždirbęs vos 10 mln. JAV dol., buvo visiška katastrofa.

Nepaisant jos vaidmens juostoje „Telma ir Luiza“, dėl tokios didelės nesėkmės niekas negalėjo atleisti ir todėl po „Galvažudžių salos“ didelio vaidmens Džina niekada negavo.

Maikas Majersas – „Meilės guru“ (The Love Guru, 2008)

Nekalbant apie filmą „Veino pasaulis“ (Wayne’s World, 1992), „Ostino Pauerso“ trilogiją (Austin Powers, 1997-2002) ir „Šreko“ filmų seriją (Shrek, 2001-2010), visas Maiko Majerso gyvenimo aprašymas po „Saturday Night Live“ šou yra kur kas mažiau patrauklus. Nuo filmo „So I Married an Axe Murderer“ (1993) iki „Katinas su skrybėle“ (The Cat in the Hat, 2003) buvo kur kas daugiau nevykusių filmų, nei hitų. Po trečiosios „Ostino Pauerso“ dalies ir 5 metų pertraukos vaidyboje, 2008 m. Majersas sugrįžo su visų nekenčiama komedija „Meilės guru“, kurią Rodžeris Ebertas pavadino „liūdna patirtimi“. Aktorius pelnė „Auksinės avietės“ apdovanojimą ir neskaitant epizodinio pasirodymo vienoje „Negarbingų šunsnukių (Inglourious Basterds, 2009) scenoje ir kelių dokumentinių filmų, daugiau ekrane jis nepasirodė.

Dženifer Lopez – „Džiglis“ (Gigli, 2003)

Anot žiūrovų ir kritikų, filmas „Džiglis“ yra pats blogiausias Beno Afleko karjeroje. Jis susigrąžino gero aktoriaus reputaciją, tačiau Dženifer Lopez padaryti to paties nepavyko. Nepaisant to fakto, kad prieš vaidmenį šiame katastrofiškame filme ji buvo nominuota „Auksiniam gaubliui“ dėl vaidmens juostoje „Selena“, „Džiglis“ jos karjeroje padėjo tašką. Dabar dauguma žmonių Lopez žino ne kaip aktorę, o kaip dainininkę, kuriai puikiai sekasi tai ką, daro.

Šis filmas sugriovė ir juostos, kuri Alui Pačino laimėjo „Oskarą“, „Moters kvapas“ (Scent of a Woman, 1992) režisieriaus Martino Bresto karjerą. Po šios milžiniškos nesėkmės Brestas turėjo pasitraukti.

Džonas Travolta – „Kovos laukas: žemė“ (Battlefield Earth, 2000)

Džono Travoltos karjeroje gausu pakilimų ir nuosmukių. Filmas „Briliantinas“ (Grease, 1978) pelnė jam šlovę, tačiau vėliau jis vaidino tik mažai žinomuose filmuose. Tiesa, iki tol, kol Tarantino jam pasiūlė galimybę vaidinti legendinėje juostoje „Bulvarinis skaitalas“ (Pulp Fiction, 1994). 2000 m. Travolta režisavo filmą „Kovos laukas: žemė“ ir jame atliko pagrindinį vaidmenį. Ši juosta susižėrė daugiausiai „Auksinės avietės“ apdovanojimų bei pelnė daugiausiai negatyvių įvertinimų, o 70 mln. JAV dol. investicija nepasiteisino nei per pus.

Dženifer Lav Hiuit – „Surasti tą vienintelę“ (Jewtopia, 2012)

Nuo 1990-ųjų pradžios iki 2000-ųjų pabaigos, Dženifer Lav Hiuit vaidino daugybėje filmų, bet šlovę jai pelnė trileris apie jaunimą „Žinau, ką veikei aną vasarą“ (I Know What You Did Last Summer, 1997) ir antroji jo dalis. Paremtas Brodvėjaus pjese „Surasti tą vienintelę“, 2013 m. ekranus išvydo filmas tuo pačiu pavadinimu. Filmas nebuvo populiarus ir dėl stereotipiškų veikėjų bei galybės kvailų juokelių, žiūrovų buvo įvertintas neigiamai. Po šios juostos, Lav Hiuit daugiau beveik nedalyvavo dideliuose projektuose ir dabar ją išvysti galima tik televizijos serialuose.

Nev Kembel – „Laukinės aistros“ (Wild Things, 1998)

Amerikiečių-kanadiečių aktorė Nev Kembel, dar vadinama „riksmo karaliene“, įžymia tapo dėl vaidmens filme „Klyksmas“ (Scream, 1996). Ji vaidino Sidnę Preskot, merginą, kuriai visuose 4 filmuose pavyko pasprukti nuo Kaukėtojo žudiko. 1998 m. aktorė nusprendė išbandyti ką nors naujo ir ėmėsi vaidmens erotiniame trileryje „Laukinės aistros“. Nepaisant to, kad apie filmą žiūrovai atsiliepė pakankamai gerai, tačiau bilietų kasose nepasisekė. Nev filmo įvaizdis kardinaliai skyrėsi nuo gerojo personažo juostoje „Klyksmas“, todėl gerbėjams jis visai nepatiko.

Išskyrus trečiąją ir ketvirtąją frančizės dalis apie Kaukėtąjį žudiką, Kembel nevaidino nei vienam dėmesio vertam filme iki 2016 m. Dabar ją išvysti galima televizijoje ir seriale „Kortų namelis“ (House of Cards, 2013-2018).

Teiloras Kičas – „Džonas Karteris“ (John Carter, 2012)

Kai Teilorui Kičui buvo 20 m., jis vos per plauką netapo profesionaliu ledo ritulio žaidėju, tačiau patirta trauma privertė jį susimąstyti dėl ateities. Naujienų portalui „The National“ kanadietis pasakojo, kad kuomet nusprendė siekti karjeros filmų industrijoje, jam teko išgyventi sunkų laikotarpį – kol mokėsi, miegodavo Niujorko metro, o besivaikydamas sėkmę gyveno savo automobilyje, Los Andžele.

Sėkmė jį aplankė kai gavo galinio puolėjo Timo Ridžinso vaidmenį seriale „Penktadienio vakaro žiburiai“ (Friday Night Lights, 2006-2011). Vaidindamas „NBC“ futbolo dramoje, kuri galiausiai jam nepasiteisino, Kičas sulaukė būrio ištikimų gerbėjų. Aktorius buvo „serialo „Draugai“ efekto auka“ ir, kad Kičo gerbėjai nenorėjo matyti jo filmuose, kurių tikslas suburti tam tikrų produktų potencialių pirkėjų ratą.

2012 m. įvardinami, kaip „metai, kai Holivudas surizikavo dėl Teiloro Kičo ir tai visiškai nepasiteisino“, aktorius suvaidino nevykusioje „Disney“ adaptacijoje „Džonas Karteris“. Anot „Forbes“ studija prarado 200 mln. JAV dol., o „Džonas Karteris“ tapo termino „bilietų kasų bomba“ alternatyva. Tikru nusivylimu tapęs „Laivų mūšis“ (Battleship, 2012) Kičo karjeroje padėjo tašką. „Nėra abejonių, kad prieš suteikiant aktoriui pagrindinį vaidmenį po tokių prastų pasirodymų filmuose „Laivų mūšis“ ir „Džonas Karteris“, studija pagalvotų du kartus,“ „Yahoo! Movies“ sakė bilietų kasų analitikas Džefas Bokas. „Jis vis dar galėtų būti norimų aktorių sąraše, bet tik jo apačioje ir tikrai ne tarp A kategorijos aktorių“. Artorius visai neblogai pasirodė serialo „Tikras detektyvas” (True Detective) antrame sezone.

Taip pat skaitykite: 10 kino žvaigždžių, kurios išgarsėjo, nes atsidūrė tinkamu metu ir tinkamoje vietoje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: