Charlize Theron ir Džonis Depas filme "Astronauto žmona"

Milijonai žmonių įdeda be galo daug pastangų, kad pasiektų aukštumas su menu susijusiose srityse, pavyzdžiui, vaidyboje. Tačiau tik keliems laimingiesiems pavyksta ne tik iš to užsidirbti pragyvenimui, bet ir tapti žinomais visame pasaulyje.

Kodėl vieniems tai pavyksta, o kitiems ne? Daugeliu atvejų tai priklauso ne tik nuo talento, bet ir nuo sėkmės. Ji tokia svarbi dėl vienos priežasties – ji nenuspėjama. Šiuo atveju, galima „būti tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje“. Būtent taip atsitiko Harisonui Fordui, kuris Džordžą Lukasą sutiko dirbdamas staliumi, Pamelai Anderson, kurią kameros užfiksavo vykstant futbolo rungtynėms ir Charlize Theron, kuri talentų medžiotojų dėmesį pritraukė visiškai atsitiktinai.

Tai sąrašas aktorių, kurie buvo ir talentingi, ir pasirodė tinkamu laiku, tinkamoje vietoje. Tai, turbūt, geriausias šlovės derinys.

1. Charlize Theron

Nors gimė Pietų Afrikoje, į JAV ji persikėlė, kad taptų klasikinių šokių šokėja. Deja, sėkmė nuo jos nusisuko, kai netrukus po atvykimo į šalį ji susilaužė kelį. Vieną dieną ji nuvyko į banką Holivudo Bulvare išgryninti čekio, kurį jai atsiuntė mama, kad Charlize galėtų susimokėti už nuomą, tačiau kasininkas atsisakė duoti pinigus. Tuo metu, kai Teron piktai ginčijosi su darbuotoju, už jos stovėjo Džonas Krosbis. Jis buvo talentų agentas, kuris po ginčo padavė jai savo vizitinę.

Po daugybės nesėkmingų atrankų ir antraplanių vaidmenų, po vaidybos filme „Velnio advokatas“ (The Devil’s Advocate, 1997) su Alu Pacino ir Keanu Reevesu, Teron susikūrė neblogą reputaciją, o filmas sulaukė milžiniškos sėkmės.

2. Rozarija Doson

Doson gimė ir užaugo skurdžiame Niujorko rajone. Galite tai vaidinti sėkme, tačiau vieną dieną buvo filmuojama reklama šalia apleisto pastato, kur ji gyveno. Ji išėjo į lauką, kad pamatytų filmavimo grupės narį, kuris jai patiko. Fotografas ir režisierius Laris Klarkas prie jos priėjo ir paklausė ar norėtų suvaidinti filme „Vaikučiai“ (Kids, 1995). Nors tai sunkus filmas, kuriame rodomas jaunų niujorkiečių gyvenimas ir kaip jie kovoja su nepritekliumi bei nusikalstamumu, jos šeima neprieštaravo. Pirmojo vaidmens dėka, mergina tapo tikra žvaigžde ir dėl to ji gali padėkoti savo šypsenai. Sunku nepritarti, kad šypsena gali daug, tiesa?

3. Denis Trejo

Visiems žinoma, kad Trejo jaunystėje turėjo problemų su teisėsauga ir, kad kalėjime buvo daugiau nei kelis kartus. Mažiau žinomas faktas tas, kad tuo metu, kai kalėjo „San Kventino“ kalėjime, Trejo įgijo vieną įgūdį, kuriam jautė aistrą – jis išmoko puikiai boksuotis. Kol varžėsi, jis padėjo jauniems žmonėms kovoti su priklausomybėmis ir to pasekoje, jis pateko į didžiuosius ekranus. Vienas iš vaikinų, kuriam jis padėjo, suplanavo susitikimą filmo „Pabėgęs traukinys“ (Runaway Train, 1985) filmavimo aikštelėje su scenaristu Edvardu Bankeriu, kuris prisiminė apie jo talentą boksuotis ir pasiūlė jam aktorių trenerio poziciją. Jo darbo metu, šiame filme, režisierius nusprendė jam duoti antraplanį vaidmenį.

4. Stivenas Sigalas

Jaunystėje jis užsiiminėjo kovų menais. Iš pradžių Fulertone, Kalifornijoje, o vėliau ir Japonijoje, kurioje susirado anglų kalbos mokytojo darbą ir tuo pačiu tęsė kovos menų treniruotes. Jis ir toliau ten treniravosi, o 1985 m., kai jau buvo grįžęs į JAV, Sigalas dirbo veiksmo scenų filmuose choreografu. Jo karjera prasidėjo dėl talentų agento Maiklo Ovitzo, kuris daugybę metų buvo Sigalo kovos menų mokinys. Ovitzas supažindino jį su prodiuseriu Endriu Deivis, su kuriuo jis dirbo pirmame savo filme „Niko“ (Above the Law, 1988).

5. Džeisonas Stethemas

Stethemas užaugo Norfolke, Anglijoje. Pirmaisiais mokyklos metais jis žaidė futbolo komandoje, tačiau sportas, kuriame jis pasižymėjo buvo nardymas. Tiesą sakant, jis buvo profesionalus nardytojas, dalyvavo didžiuosiuose turnyruose ir 12 metų buvo Britų nacionalinės plaukimo komandos narys. Mados agento dėka, kuris jį pamatė jo treniruočių metu, Stethemas pasuko modelio karjeros link. Tuo metu, kai dirbo su skirtingais prekiniais ženklais, jis sudalyvavo aktorių atrankoje į filmą „Lok, stauk arba šauk“ (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, 1988). Filmo režisierius, britas Gajus Ričis jam pasiūlė pirmąjį vaidmenį karjeroje. Filme jis vaidino Beikoną. Filmas buvo sėkmingas tiek Ričiui, tiek Stethemui ir praskynė jiems kelią į šlovę.

6. Pamela Anderson

Kartais, visos pastangos nieko nereiškia, jei neturi bent lašelio sėkmės. Būtent tai ir nutiko Pamelai Anderson. Futbolo rungtynių metu, dabartinė aktorė ir modelis buvo užfiksuota kameros. Tuo metu ji dėvėjo „Labatt“ marškinėlius, ir tai privertė minią šaukti. Jie taip šaukė, kad ją nuvedė į futbolo aikštę, kurioje ji sulaukė aplodismentų iš stovinčios minios. „Labatt“ jai pasiūlė modelio kontraktą ir ji sutiko. Kiek vėliau, ji pozavo „Playboy“ žurnalui ir persikėlė gyventi į Los Andželą, kad galėtų tapti aktore.

7. Harisonas Fordas

Pirmą kartą prie vaidybos Fordas prisilietė vos baigęs mokyklą. Tačiau, niekas nevyko lengvai – jis stengėsi tapti aktoriumi tol, kol nusprendė pasiduoti ir tapti staliumi. Staliaus darbo dėka, viskas pasikeitė kai jis (ir vėl) sutiko ne ką kitą, o Džordžą Lukasą. Fordas visą naktį dirbo Francio Fordo Kopolos ofise, kai pasirodė Lukasas. Jau buvo rytas, o jis ten rengė „Žvaigždžių karų“ atranką. Fordas atliko nedidelį vaidmenį, Lukaso antrame filme „Amerikietiški grafiti“ (American Graffiti, 1973), todėl režisierius jį atpažino ir pradėjo su juo kalbėti. Fordą pakvietė, kad jis padėtų vesti atranką – jis skaitė keletą eilučių daugiau nei šimtui aktorių ir, galiausiai, buvo pakviestas pats sudalyvauti atrankoje. Štai kaip jis gavo Hano Solo vaidmenį, o visa kita jūs jau žinote.

8. Merlin Monro

Norma Džinė Beiker dirbo „Radio Plane“ amunicijos fabrike. 1944 m. pabaigoje, ji sutiko fotografą Deividą Konoverį, kurį fotografuoti darbuotojus ir pakelti jų nuotaiką, į fabriką pasiuntė Karinės oro pajėgos. Nors nei viena jos nuotrauka nebuvo panaudota, 1945 m. sausį ji išėjo iš darbo ir pradėjo pozuoti Konoveriui ir jo draugams. Nepaklusdama savo vyrui, Norma išsikraustė iš savo miestelio ir tų pačių metų pasirašė sutartį su „Blue Book“ modelių agentūra. Anot agentūros savininko, Norma buvo viena ambicingiausių ir darbščiausių modelių – iki 1946 m. pradžios ji pasirodė ant 33-ijų žurnalų viršelių. Jos sceninis vardas atsirado aktorės karjeros pradžioje, kai ji ir „20th Century Fox“ vadovas Benas Lyonas nusprendė vadintis Merlin, Brodvėjaus žvaigždės Merlin Miler garbei ir Monro, dėl Normos mamos mergautinės pavardės.

9. Melas Gibsonas

Kai Gibsonas nuvyko į filmo „Pašėlęs Maksas“ (Mad Max, 1979) atranką, jis ten nedalyvavo, o tik palaikė savo atrankoje dalyvaujančią seserį. Jis atkreipė visų dėmesį, kadangi naktį prieš atranką, bare įsivėlė į muštynes ir todėl atrodė sutaršytas. Kai tokį jį pastebėjo režisierius Džordžas Mileris, jis panoro jam duoti papildomą vaidmenį ir pasakė sugrįžti po kelių dienų. Kai jie vėl susitiko, Gibsonas atrodė kitoks, simpatiškas ir taip nustebino režisierių, kad filme „Pašėlęs Maksas“ jis pasiūlė pagrindinį vaidmenį. To pasekoje, aktorius akimirksniu susilaukė pasaulinės šlovės.

10. Džonis Depas

Dėka buvusios Depo žmonos Lori Anne Allison, jis sutiko Nikolą Keidžą, kuris paskatino jį išbandyti sėkmę vaidyboje. Jis dalyvavo aktorių atrankoje į filmą „Košmaras Guobų gatvėje“ (A Nightmare on Elm Street, 1984) ir iššaukė labai stiprias emocijas režisieriaus dukrai, pavadinusiai jį „pasakišku“. Kai jie pamatė Depą, nedvejodami juo patikėjo ir jis gavo pirmąjį vaidmenį didžiajame ekrane – Pagrindinės veikėjos vaikino, Gleno Lantzo.

Taip pat skaitykite: 10 išskirtinių Holivudo aktorių, kurie įrodė esantys daugiau nei tik gražius veidas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: