Amy Adams

Iki „Akademijos“ apdovanojimų ceremonijos liko laiko, tačiau kino kritikai jau turi savo favoritus. Žinoma, visos Holivudo žvaigždės svajoja apie Oskarą. Yra tokių „laimingųjų“, kurie nominuojami beveik kasmet, tačiau galiausiai apdovanojimą laimi kas nors kitas. Nusprendėme išsiaiškinti, kodėl gyvenimas ir jiems toks neteisingas.

Nusprendėme rasti atsakymą į šį klausimą. Jie tiki, kad yra keletas svarių priežasčių, kodėl kai kurie aktoriai vis dar negavo Oskaro. Žemiau rasite keletą pastabų ir prielaidų.

Pavyzdžiui, kai kurie aktoriai vis dar neturi Oskarų, nes jų vaidmenys per daug metų nesikeičia, kiti vengia renginių, galinčių suteikti jiems papildomų taškų, pavyzdžiui tų, kurie vyksta po ceremonijos, o kai kurie tiesiog nėra pakankamai sėkmingi.

Čia rasite 10 puikių aktorių, kurie veik visi bent kartą buvo nominuoti Oskarui, tačiau vis dar nėra jo laimėję.

10. Amy Adams

Amy Adams už tokius filmus, kaip „Abejonė“, „Mokytojas“ ir „Amerikietiška afera“ buvo nominuota penkiems Oskarams. 2016 metais ji atliko nuostabų Louise Banks vaidmenį mokslinės fantastikos filme „Atvykimas“. Ir už šį vaidmenį ji net nebuvo nominuota, o tai kaip reikiant įsiutino jos gerbėjus.

Tikriausiai viena iš priežasčių, kodėl Adams vis dar nelaimėjo statulėlės yra ta, kad savo karjerą Holivude ji pradėjo gan vėlai, tuo metu, kai žengė į kino industriją jai buvo jau 25-eri. Dauguma žvaigždžių tokio amžiaus jau būna nominuoti keletui Oskarų, kadangi gan įprasta anksti pradėti aktoriaus karjerą. Bet Adams dar turi daug laiko.

9. Džonis Depas

Per ilgą savo aktoriaus karjerą, Depas Oskarui nominuotas buvo tris kartus. 2004 metais tai buvo nominacija „Geriausio aktoriaus“ kategorijoje už filmą „Karibų piratai: juodojo perlo prakeiksmas“, bet pralaimėjo prieš Seaną Penną ir jo vaidmenį filme „Mistinė upė“. Kitai metais jis buvo nominuotas už pagrindinį vaidmenį filme „Niekados šalies beieškant“, bet ir vėl pralaimėjo. 2008 metais Depas ir vėl buvo nominuotas už pagrindinį vaidmenį muzikinėje dramoje „Svynis Todas: demoniškasis Flyto gatvės kirpėjas“, bet pralaimėjo prieš Danielį Day-Lewisą.

Džonis Depas interviu sako, kad jo nedomina apdovanojimai. Po „Juodųjų mišių“ išleidimo, kurį teigiamai įvertino Europos ir Amerikos kritikai, jis paminėjo, kad „jis niekada nenorėjo laimėti Oskaro“, Depas vaidino ne dėl apdovanojimų, o dėl savo gerbėjų.

8. Billas Murray

Šis daugelio numylėtinis aktorius Oskarui nominuotas buvo tik kartą – 2004 metais „Geriausio aktoriaus“ kategorijoje už vaidmenį filme „Pasiklydę vertime“. Tąkart jis pralaimėjo Seanui Pennui. Keista, kad net ir už vaidmenis tokiuose filmuose, kaip „Švilpiko diena“ ir „Vaiduoklių medžiotojai“ jis nelaimėjo jokio apdovanojimo.

Viename iš interviu Murray prisipažino, kad nusprendė nebedalyvauti šiose Oskarų lenktynėse. Troškimą laimėti Oskarą jis prilygino virusui, kuris neleidžia blaiviai mąstyti. Po to, kai už „Pasiklydusius vertime“ nelaimėjo Oskaro, aktorius sakė, „Po 6 mėnesių supratau, kad pasigavau tą virusą. Buvau užsikrėtęs“. Taip pat paminėjo, kad kelių aktorių karjeros gerokai sušlubavo dėl šios auksinės statulėlės. „Žmonėms pasireiškia toks „po oskarinis“ smūgis priverčiantis mąstyti, jog jie nebegali vaidinti filmuose, nevertuose Oskaro. Panašu, kad po apdovanojimo laimėjimo jie tiesiog nesugeba priimti teisingų sprendimų“.

7. Keanu Reevesas

Sunku patikėti, bet Keanu Reevesas nei karto nebuvo nominuotas Oskarui. Pasauline žvaigžde jis tapo po tokių sėkmingų filmų, kaip „Greitis“ ir „Lūžio taškas“, o „Matrica“ pavertė jį tikra ikona. Nepaisant fakto, kad filmai, kuriuose jis vaidino pelnė daug apdovanojimų, įskaitant ir Oskarą, pats aktorius laimėjo tik „MTV“ kino apdovanojimus.

Priežastis kodėl Reevesas niekada nebuvo nominuotas Oskarui gali būti paaiškinta faktu, jog jis turi ne itin išrankaus aktoriaus reputaciją. Kartais jis dalyvauja tokiuose projektuose, kurie neturi daug potencialo.

6. Tomas Kruzas

Pirmą kartą Tomas Kruzas Oskarui „Geriausio aktoriaus“ kategorijoje nominuotas buvo 1990 metais. Tai buvo nominacija už vaidmenį filme „Gimęs liepos 4-ąją“, tačiau pralaimėjo Danieliui Day-Lewisui. Antrą kartą, po 7 metų, Kruzas buvo nominuotas už vaidmenį filme „Džeris Magvairas“, tačiau tąkart apdovanojimą pelnė Geoffrey Rushas. Trečią kartą aktorius buvo nominuotas „Geriausio antraeilio aktoriaus“ kategorijoje už vaidmenį filme „Magnolija“.

Tomo situaciją galima paaiškinti remiantis teorija, vadinama „Pito-Hankso Kontinuumu“, kuri teigia, jog Holivude yra dviejų tipų aktoriai. Pirmasis tipas panašus į Bradą Pitą, antrasis į Tomą Hanksą. Pirmojo tipo aktoriai gali nuolat demonstruoti puikius vaidmenis, bet niekada nelaimėti apdovanojimo. Tuo tarpu „Hankso“ tipo aktoriai gali pelnyti Oskarą už pirmą savo sėkmingą darbą. Su mokslu nepasiginčysi. Bet mes tikimės, jog Tomui Kruzui ateityje pasiseks laimėti Oskarą, kaip ir Leonardui DiCaprio, kuris savo pirmojo Oskaro laukė 20 metų.

5. Jessica Chastain

Tikroji sėkmė Jessicą Chastain aplankė po „Tarnaitės“ išleidimo. Ją iškart nominavo Oskarui „Geriausios antraeilės aktorės“ kategorijoje. Tačiau tąkart auksinės statulėlis ji nelaimėjo. Kitais metais ji buvo dar kartą nominuota už vaidmenį filme „Pusvalandis po vidurnakčio“, bet pralaimėjo prieš Jennifer Lawrence.

Jessica Chastain aktorės karjerą, remiantis industrijos standartais, pradėjo gan vėlai, tuo metu jai buvo 33 metai. Be to, pasak Jessicos, karjeros pradžioje buvo pasakyta, kad ji per daug raudona ir per senamadiška. Laimei, šiuo metu ji pačioje sėkmės viršūnėje ir turi vilties artimoje ateityje laimėti tą trokštamą Oskarą.

4. Willas Smithas

Sunku patikėti, bet Willas Smithas laimėjo tik keletą rimtų apdovanojimų. Bet tuo pačiu, jo vaidyba visada buvo puiki, nepaisant filmo, kuriame vadina, žanro. Pirmą kartą nominuotas jis buvo 2002 metais „Geriausio aktoriaus“ kategorijoje už vaidmenį biografiniame filme „Ali“, bet pralaimėjo prieš Danzelį Washingtoną. Po 5 metų jis buvo dar kartą nominuotas už pagrindinį vaidmenį filme „Ieškantys laimės“, kuriame vaidino kartu su savo sūnumi Jadenu, bet ir tada Oskaro nelaimėjo.

Neseniai Willo Smitho ir „Academy“ santykiai pablogėjo. 2016 metais Willas kartu su žmona Jada Pinkett Smith apkaltino „Academy“ apdovanojimus rasizmu ir skatino juodaodžius susilaikyti nuo dalyvavimo Oskarų apdovanojimuose.

3. Keira Knightley

Iki dabartinio 33 metų amžiaus, Keira suvaidino daugybėje sėkmingų filmų ir buvo dukart nominuota Oskarui. Pirma nominacija buvo 2006 metais už vaidmenį filme „Puikybė ir prietarai“. Antrą kartą nominuota buvo 2015 metais už vaidmenį istorinėje dramoje „Vaizduotės žaidimas“.

Nepaisant daugybės įvairių jos atliktų vaidmenų ir teigiamų kritikų atsiliepimų, panašu, kad su Oskarų apdovanojimais jai nesiseka. Kaip bebūtų, ji neseniai tapo mama ir mes tikimės, kad geriausi vaidmenys ir apdovanojimai pasirodys netolimoje ateityje.

2. Robertas Downey jaunesnysis

Roberto Downey Situacija irgi panaši į nesąžiningą. Pirmą kartą Oskarui nominuotas jis buvo seniai, dar 1993 metais, „Geriausio aktoriaus“ kategorijoje už vaidmenį filme „Čaplinas“. Tąkart jis pralaimėjo Al Pacinui. Antras ir paskutinis kartas buvo 2009 metasi, kai buvo nominuotas „Geriausio antraeilio aktoriaus“ kategorijoje filme „Griaustinis tropikuose“. Kaip bebūtų, 2009 metų ceremonijos metu, nei vienas kitas kandidatas neturėjo galimybės laimėti, nes Heath‘as Ledgersas po mirties buvo apdovanotas Oskaru už savo nepamirštamą Džokerio vaidmenį filme „Tamsos riteris“.

Šiuo metu Robertas Downey daugumai matomas kaip Tonis Starkas. Tai puikus pavyzdys, kaip geras aktorius tampa vieno savo veikėjo įkaitu. Tačiau jis neseniai prisipažino, kad toliau nebevaidins Geležinio žmogaus. Aktorius sako, kad būdamas 53-ejų su superherojaus kostiumu atrodytų apgailėtinai.

1. Sharon Stone

Sharon Stone suvaidino daugiau kaip 40 filmų, bet “Akademija” vis praleido ją pro akis. Ypač įsimintinas jos vaidmuo režsieriaus Paulo Verhoeveno filme “Esminis instinktas” Savo metu šis filmas šokiravo ne tiek atviromis erotinėmis scenomis, kiek ciniška pagrindinės herojės Ketrin Tramel (Sharon Stone) charakteristika: amorali ir biseksuali inteligentė, kriminalinių romanų autorė, visiškai laisva nuo bet kokių moralinių prietarų, lengvai manipuliuojanti savo meilužiais ir žudanti juos orgazmo akimirką peiliu, skirtu ledams trupinti. Taip prasidėjo fenomenali aktorės Sharon Stone sėkmė.

Taip pat skaitykite: TOP 10 įspūdingiausių visų laikų Holivudo kino žvaigždžių

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: