Filmo "Wonder Woman 1984" kadras

Kaip ir kitur pasaulyje, kino studijos stengiasi kompensuoti maždaug penkis mėnesius prarastą peržiūros laiką dėl koronaviruso. Nors nemažai filmų perkelta į 2021 m., tačiau kai kurių filmų grafikas paliktas 2020 metams. Žinoma, datos gali vis dar pasikeisti, tačiau yra nemažai gerų filmų, kurie pasirodys 2020 metų paskutiniuose mėnesiuose.

1. „NUOSTABIOJI MOTERIS 1984“ (Wonder Woman 1984) Itin sėkmingo filmo tęsinio diskusijos prasidėjo netrukus po pirmojo filmo išleidimo 2017 m. birželio mėn., o sprendimas tęsti buvo patvirtintas jau kitą mėnesį. Filmavimai vyko „Warner Bros. Studios“, Livsdene Anglijoje, taip pat Kolumbijos ir Šiaurės Virdžinijos apygardoje JAV, Londone ir Duksforde Anglijoje, Tenerifėje ir Kanarų salose ir Andalūzijoje (Ispanija) ir baigėsi 2018 m. gruodžio 22 d., po šešių mėnesių filmavimo. Papildomi filmavimai vyko 2019 m. liepos mėn.

Šiame filme persikeliame į devintąjį dešimtmetį, kai kitas Nuostabiosios moters nuotykis yra susijęs su nauja prieše: „Geparde“. Nuostabioji moteris, kuri taip pat yra žinoma kaip Diana Prince (vaidina Gal Gadot), yra nemirtinga pusdievė, Amazonės princesė ir karė. Diana yra Amazonės karalienės Hipolitos ir Olimpiečių dievų karaliaus Dzeuso dukra. 1984 metais, Šaltojo karo metu, Diana kovoja su dviem baisiais priešais – žiniasklaidos verslininku Maksvelu Lordu ir drauge, pavirtusią prieše Barbara Minerva, kitaip žinomą kaip „Geparde“.

2. „VELNIAS VISĄ LAIKĄ“ (The Devil All the Time) Veiksmui vykstant Ohajo pietuose ir Vakarų Virdžinijoje, šis filmas pasakoja apie įdomių, bet keistų personažų būrį nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos iki 1960-ųjų. Yra Vilijardas Raselas, nukankintas skerdyklų Ramiojo vandenyno pietuose veteranas, kuris negali išgelbėti savo gražiosios žmonos Šarlotės nuo kankinančios mirties nuo vėžio, kad ir kiek jis „pralietų kraujo“. Yra Karlas ir Sendė Hendersonai, serijinių žudikų vyro ir žmonos komanda, kurie patruliuoja Amerikos greitkeliais, ieškodami modelių fotografuoti ir tada nužudyti. Taip pat yra vorų šeimininkas Rojus ir jo suluošintas, gitara grojantis šalininkas Teodoras, kurie bėga nuo policijos. Galiausiai viso to viduryje yra Vilijardo ir Šarlotės įvaikintas sūnus Arvinas Eugenijus Raselas, kuris užauga kaip geras, bet tuo pačiu ir smurtaujantis žmogus.

„Velnias visą laiką“ bus išleistas pasirinktuose teatruose, ir taip pat bus išleistas „Netflix“ platformoje 2020 m. rugsėjo 16 d.

3. „SALDAINIŲ ŽMOGUS“ (Candyman) Kiek gyventojai prisimena, Čikagos „Cabrini-Green“ kaimynystės būsto projektus terorizavo pasakojimas apie antgamtinį žudiką su kabliu vietoj vienos rankos, kurį lengvai galėjo pakviesti tie, kurie išdrįso pakartoti jo vardą penkis kartus žiūrėdami į veidrodį. Praėjus dešimtmečiui po to, kai buvo nugriauti paskutiniai „Cabrini“ bokštai, menininkas Antonijus McCoy ir jo partnerė, galerijos direktorė Brijana Cartwright, persikelia į prabangų lofto būstą „Cabrini“ mieste, kuris dabar neatpažįstamas ir kuriame gyvena pagrinde jaunimas. Antonijaus tapybos karjerai atsidūrus ties žlugimo riba, atsitiktinis susitikimas su „Cabrini-Green“ senbuviu atskleidžia Antonijui tragiškai siaubingą tikrosios „Saldainių žmogaus“ istorijos pobūdį. Susirūpinęs apie savo statuso Čikagos meno pasaulyje išlaikymą, Antonijus pradeda tyrinėti šias makabriškas detales savo studijoje, nesąmoningai atverdamas duris į praeitį, kuri išlaisvina siaubingą smurto bangą.

4. „PRANCŪZIŠKAS ŽURNALAS“ (The French Dispatch) Filmas buvo apibūdintas kaip „meilės laiškas žurnalistams, išdėstytas amerikiečių laikraščio forposte, išgalvotame XX a. Prancūzijos mieste“, daugiausia dėmesio skiriant trims siužetinėms linijoms. Tai atgaivina pasakų rinkinį, kuris yra išspausdintas žurnale „The French Dispatch“, egzistuojantį išgalvotame Prancūzijos mieste „Ennui-sur-Blasé“. Filmą įkvėpė Weso Andersono meilė „The New Yorker“ žurnalui, o kai kurie filmo veikėjai ir įvykiai yra paremti realaus gyvenimo žurnalo atitikmenimis.

2019 m. balandžio mėn. kalbėdamas su prancūzų leidiniu „Charente Libre“, Andersonas pasakė: „šią istoriją nėra lengva paaiškinti. Tai yra apie Amerikos žurnalistą, įsikūrusį Prancūzijoje, kuris kuria savo žurnalą. Tai labiau šio žmogaus portretas, šis žurnalistas, kovojantis, kad parašytų tai, ką nori parašyti. Tai nėra filmas apie spaudos laisvę, tačiau kalbėdamas apie žurnalistus kalbate ir apie tai, kas vyksta realiame pasaulyje“.

5. „TURTUOLIAI“ (Kajillionaire) „Turtuoliai“ yra 2020 m. amerikiečių kriminalinė komedija-drama, kurią parašė ir režisavo Miranda July.

Filmo pasaulinė premjera įvyko „Sundance“ kino festivalyje 2020 m. sausio 25 d. Planuojama, kad jis kino teatruose pasirodys 2020 m. rugsėjo 25 d., Lietuvoje – spalio mėnesį.

Sukčiai Teresa (Debra Winger) ir Robertas (Richard Jenkins) 26 metus treniravo savo vienintelę dukrą Oldę Dolią (Evan Rachel Wood) sukčiauti ir vogti kiekvieną pasitaikiusią progą. Per beviltišką, skubotai sugalvotą apiplėšimą jie sužavi nepažįstamąją (Gina Rodriguez) prisijungti prie kitos savo aferos, tačiau visas pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis.

„Rotten Tomatoes“ šį filmą įvertino 92%, remiantis 24 kritikų apžvalgomis. „Metacritic“ vidutinis svertinis balas yra 80 iš 100, remiantis 11 kritikų apžvalgomis, o tai rodo tikrai gerą filmo įvertinimą.

6. „MIRTIS ANT NILO“ (Death on the Nile) „Mirtis ant Nilo“ yra 2020 m. amerikiečių trileris, kurį režisavo Kenetas Branagas (Kenneth Branagh), kurio scenarijų sukūrė Maiklas Grynas (Michael Green), sukurtas pagal 1937 m. Agatos Kristi (Agatha Christie) to paties pavadinimo romaną. Filmas yra tęsinys po 2017 m. „Žmogžudystė Rytų eksprese“ (Murder on the Orient Express). Šis filmas yra trečioji Kristės romano ekranizacija po 1978 m. filmo ir 2004 m. televizijos serialo „Agatha Christie’s Poirot“ epizodo.

Belgo Herkulo Poiroto egiptietiškos atostogos spalvingame upės garlaivyje virsta siaubingomis žudiko paieškomis, tragiškai nutrūkstant idealiam poros medaus mėnesiui. Šioje istorijoje apie aistrą ir pavydą pasakojama apie nepaprastą dykumos vaizdą ir didingas Gizos piramides. Vaizduojama kosmopolitinė nepriekaištingai apsirengusių keliautojų grupė ir pakankamai daug lemtingų posūkių, kad žiūrovai turėtų spėlioti iki filmo pabaigos.

7. „JUODOJI NAŠLĖ“ (Black Widow) „Juodoji našlė“ yra būsimas amerikiečių superherojų filmas, sukurtas pagal to paties pavadinimo „Marvel Comics“ veikėją. Filmas sukurtas „Marvel Studios“ ir platinamas „Walt Disney Studios Motion Pictures“, tai bus 24-asis filmas „Marvel Cinematic Universe“ (MCU).

Šis veiksmo kupinas trileris, kuriame kyla pavojingas sąmokslas, susietas su Natašos Romanof (Scarlett Johansson) praeitimi, dar žinomos kaip „Juodoji našlė“. Keršytoja, buvusi aukštos kvalifikacijos KGB žudikė ir S.H.I.E.L.D. agentė, pagrindinė aktorė apibūdino filmą kaip galimybę parodyti personažą kaip „moterį, kuri pati savarankiškai ir aktyviai imasi sprendimų“, būdama „tamsioje gyvenimo vietoje, neturėdama kam paskambinti ir neturėdama kur eiti“ (Evera Anderson vaizduoja jauną Natašą Romanof). Persekiojama jėgos, kuriai niekas nesutrukdys, kad ją sužlugdytų, Nataša turi spręsti savo, kaip šnipės, istoriją ir jos žlugusius santykius, dar ilgai prieš tai, kai ji tapo Keršytoja.

8. „DŽEIMSAS BONDAS: MIRTIS PALAUKS“ (James Bond: No Time to Die) „Džeimsas Bondas: Mirtis palauks“ tai dvidešimt penktoji „Eon Productions“ sukurtos Džeimso Bondo filmų serijos dalis. Danielis Kraigas (Daniel Craig) dalyvauja savo penktame ir paskutiniame Bondo filme kaip išgalvotas MI6 agentas.

Filmas buvo pradėtas kurti 2016 m. Tai bus pirmasis serijos filmas, kurį tarptautiniu mastu platins „Universal Pictures“, kuris teises įgijo pasibaigus „Sony Pictures“ sutarčiai 2015 metais išleidus filmą „Spectre“.

Bondas paliko aktyvią tarnybą ir mėgaujasi ramiu gyvenimu Jamaikoje. Tačiau jo ramybė yra trumpalaikė, kai jo senas draugas Feliksas Leiteris iš CŽV prašo pagalbos. Misija išgelbėti pagrobtą mokslininką pasirodo kur kas klastingesnė, nei tikėtasi, vedanti Bondą į paslaptingo piktadario, apsiginklavusio pavojingomis naujomis technologijomis, pėdsakus.

9. „GILUS VANDUO“ (Deep Water) Projektas buvo pradėtas plėtoti 2013 m., kai Adrianas Lynas (Adrian Lyne) buvo paskirtas režisuoti filmą, o „Fox 2000 Pictures“ – finansuoti. „Fox 2000“ 2018 metais pardavė teises „New Regency“. 2019 m. rugpjūčio mėn. Benas Aflekas (Ben Affleck) ir Ana de Armas sutiko vaidinti filme, o „Walt Disney Studios Motion Pictures“ sutiko tvarkyti platinimą per savo „20th Century Fox“ etiketę. 2019 m. spalio mėn. prie filmo komandos prisijungė aktoriai Treisis Letsas (Tracy Letts) ir Reičelė Blanhard (Rachel Blanchard). Filmavimas prasidėjo Naujajame Orleane 2019 m. lapkričio 4 d.

Filmas „Gilus vanduo“ yra būsimas psichologinis trileris, kurį režisavo Adrianas Lyne, pasakojantis apie sutuoktinių porą, kurie vienas kito nebemyli ir pradeda žaisti mirtinus proto žaidimus, ir pradeda matyti mirštančius aplinkinius. Šis filmas sukurtas pagal Patricijos Haismit (Patricia Highsmith) to paties pavadinimo romaną. Filme pagrindinius vaidmenis atlieka Benas Aflekas ir Ana de Armas.

10. „SIELA“ (Soul) „Siela“ komiškas animacinis filmas, kurį sukūrė „Walt Disney Pictures“ ir „Pixar Animation Studios“, ir kurį platina „Walt Disney Studios Motion Pictures“.

Džo Gardneris, vidurinės mokyklos muzikos mokytojas, seniai svajojo atlikti džiazo muziką scenoje ir pagaliau gauna galimybę sužavėjęs kitus džiazo muzikantus per atidarymo vakarą „Half Note“ klube. Tačiau dėl nelaimingo atsitikimo Gardnerio siela atsiskiria nuo jo kūno ir nukeliauja į „Didįjį anapus“, ir Gardneris pabėga į „Didįjį anksčiau“ – pasaulį, kuriame sielos prieš atkeliaudamos į Žemę susikuria savo asmenybes ir bruožus. Ten Gardneris turi dirbti su sielomis, pavyzdžiui, su „22“, siela, kuri žvelgia niūriai į gyvenimo sampratą, tam kad Džo galėtų grįžti į Žemę prieš mirštant jo kūnui.

Iš pradžių buvo planuota, kad šis filmas bus išleistas Jungtinėse Valstijose 2020 m. birželio 19 d., tačiau dėl COVID-19 pandemijos ji buvo atidėta iki 2020 m. lapkričio 20 d.

Taip pat saitykite: 10 puikių 2020-jų žanrinių filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: