Serialo "Physical " kadras

Tiek interneto transliuotojų pasiūloje, tiek televizijoje šiuo metu galima rasti tokį gausų filmų ir serialų pasirinkimą, jog kartais net nepastebime, kaip pro akis praleidžiame vieną ar kitą tikrai mūsų dėmesio vertą kūrinį. O šiuo metu, kai pasaulyje įsiviešpatavo tokios kino platformos kaip „Netflix“, „Apple TV“, „Hulu“ ir daugybė kitų, pasimesti dar lengviau.

Būtent dėl to mes pasistengėme atidžiai peržiūrėt kalnus pačių šviežiausių ir jau kurį laiką gyvuojančių serialų, kad galėtume pasiūlyti jums 10 tikrai išskirtinių TV šou, kurie tikrai neabejotinai verti jūsų dėmesio. Šiame sąraše kiekvienas ras serialą, atitinkantį jų skonį, nesvarbu ar tai būtų mokslinės fantastikos, paslapčių ir siaubo kupinas serialas, linksmas, tačiau originalus serialas apie vaizdo žaidimų gamybos ypatybes ir iššūkius ar skaudi vienišos mamos kelionė vingiuotais gyvenimo takais, siekiant išgyventi ir suteikti savo dukrai geresnį gyvenimą.

10. „Physical“ (Apple Tv)

Serialas „Physical“ „Apple TV+“ pradėtas rodyti 2021 metų birželį ir jį sudaro vienas sezonas su 10 serijų, tačiau jau kuriamas ir antrasis sezonas. Seriale pasakojama apie San Diego namų šeimininkę Šeilą Rubin (Rose Byrne), ankstyvaisiais 1980-iais ieškančią gyvenimo prasmės. Kadaise Šeila įkvėpimo sėmėsi iš baleto ir 1960-ųjų protestų, kuriuose dalyvaudavo kartu su vyru Denu (Rory‘is Scovelas), tačiau jos šokių studija buvo uždaryta, o Denas tapo ramiu koledžo profesoriumi, kurį labiau domina flirtas su bendradarbėmis, o ne svarbios idėjos. Keikdama save vidiniais monologais, Šeila kenčia nuo tam tikrą ritualą primenančio valgymo sutrikimo, kuris apima kruopščiai įvyniotą mėsainį ir visiškai neskoningą motelį. Tačiau vieną dieną prekybos centre – kurį jos perdėtai progresyvus vyras laiko visiška „skyle“ – Šeila pastebi aerobikos užsiėmimus, kuriuos veda energingoji Banė (Della Saba). Šie užsiėmimai suteikia moteriai naują gyvenimo prasmę ir netgi žvilgsnį į ateitį dėl visai netrukus įvyksiančios VHS revoliucijos.

Nors pirmajame sezone tam tikros trauminės veikėjos gyvenimo detalės analizuojamos kiek paviršutiniškai, serialo kūrėja Annie Weisman puikiai suvokia, kas įžiebia vienokias ar kitokias Šeilos emocijas. Šeila yra tokia veikėja, kurią pamėgti nėra lengva, tačiau tuo pačiu ir aišku, jog ji pati tai supranta geriausiai ir šis vaidmuo suteikia Byrne galimybę perteikti šį kontrastą tarp tobulos išvaizdos ir tragiškos vidinės izoliacijos, kuri nuolatos ją blaško ir verčia priimti pačius blogiausius sprendimus.

Serialas „Physical“ sukurtas kaip komedinė drama, tačiau juoktis iki ašarų čia tikrai nebus iš ko, kadangi seriale jums bus suteikta proga pažvelgti į valgymo sutrikimus – kurie, regis, niekada „neišeina iš mados“. Tiesa, ši patirtis gali pasirodyti išties ypatinga, kadangi kai kurios scenos, kuriose Šeila yra netoli maisto, panašios į siaubo filmą. Greičiausiai, kad tokiu būdų kūrėja nori parodyti, jog mes retai kada pastebime vidinę kitų žmonių kovą žvelgdami į juos iš išorės. Be to, kurdama serialą Weisman sakė, jog norėjo „surasti būdą, kaip ištyrinėti savo pačios problemas su itin sunkiu valgymo sutrikimu“, kurį moteris ilgai slėpė. Ir būtent šis asmeniškumas gerai atsispindi vidiniuose Šeilos monologuose, kadangi kiekvienam aišku, jog taip kalbėti sugebėtų tik žmogus, kuris iš tiesų yra tai patyręs.

9. „StartUp“ (Crackle)

Startuoliai (angl. Startups) yra išties rizikinga verslumo veikla, tačiau kino platforma „Crackle“ padarė viską, kad apsaugotų savo investiciją. Serialui „StartUp“ gan rimtą apsaugą suteikia aktorių komanda, kurių gretose puikuojasi tokie žiūrovų numylėti vardai, kaip Martinas Freemanas, Adamas Brodis ir Edis Gathegis. Serialas buvo pradėtas transliuoti 2017 metais kino platformoje „Crackle“, o 2021 metais ir „Netflix“. „StartUp“ susideda iš trijų sezonų po 10 serijų.

Serialo „StartUp“ veiksmas vyksta Majamyje ir jame pasakojama apie keturis visiškai nepažįstamus žmones, kurie dėl nešvarių užsienio šalių sandorių, godumo ir naujos kripto valiutos startuolio tampa neatsiejamais. Kubos amerikietė „hakerė“ Izi Morales (Otmara Mazzero) – ambicinga programuotoja, turinti idėją, galinčią sukelti pinigų ateities revoliuciją su „GenCoin“ kripto valiuta, kuri turėtų pasiekti net ir nuošaliausius pasaulio kampelius ir žmones, kuriems įprasti bankininkystės metodai nėra prieinami. Nors Izės ketinimai geri, ja susidomi Nikas Talmanas (Adamas Brodis), kuris nusprendžia investuoti purvinus savo tėvo pinigus į „GenCoin“, o tai iškart patraukia gangsterio Ronaldo Dasio (Edis Gathegis) dėmesį, kadangi Niko tėvas „plovė“ Dasio gaujos pinigus. O dabar į Izę, Niką ir Ronalda taikosi negarbingas FTB agentas Filas Raskas (Martinas Freemanas), kuris irgi šantažavo Niko tėvą. Tai sudėtingas išdavysčių ir vagysčių tinklas, tačiau visa tai sukasi aplink vieną, gyvenimus keičiančią kripto valiutą.

Nors kripto valiutomis buvo domimasi ir 2016 metais, tačiau 2021 metais šis reikalas išties iškilo „ant bangos“. Telefonuose pilna įvairių programėlių, leidžiančių vienu piršto paspaudimu investuoti į norimas kripto valiutas, internete yra daugybė straipsnių apie jas, o populiariose socialinėse platformose „Facebook“, „Instagram“ ir „TikTok“ vartotojai dalinasi savo žiniomis, patirtimis ir būdais, kaip iš to pasipelnyti. Todėl būtų galima drąsiai sakyti, kad ši drama šiuolaikinei auditorijai tinka netgi labiau, nei to meto žiūrovams, kuomet buvo išleista. Ir nors kritikų ir žiūrovų atsiliepimai apie serialą išties skiriasi, tačiau tikrai verta pažiūrėti ir įvertinti patiems.

8. „The Mosquito Coast“ (Apple Tv)

„The Mosquito Coast“ tai dramos serialas, paremtas to paties pavadinimo 1981 metų Paulo Therouxo romanu, o taip pat ir 1986 metų filmu „Bėglys”, kuriame vaidino Harrisonas Fordas. Serialas „Apple TV+“ kino platformoje buvo pradėtas transliuoti tik šių metų balandį, kol kas jį sudaro tik vienas sezonas su septyniomis serijomis, tačiau jau kuriamas ir antrasis.

Seriale „The Mosquito Coast“ Justinas Therouxas įkūnija visų amatų meistrą Alį Foksą, kuris draudžia savo šeimai naudoti telefonus, išmaniuosius įrenginius ar bet kokį kitą prietaisą, kuriame yra „Google Maps“ programėlė. Alis ir jo žmona Margo (Melissa George) slepiasi, tačiau nuo ko ir kodėl neaišku; net ir dviem jų namuose mokomiems paaugliams vaikams Dinai (Logan Polish) ir Čarliui (Gabrielis Batemanas). Vaikai, žinoma, klausinėja įvairiausių, pačių drąsiausių klausimų, pavyzdžiui, kodėl jie negali turėti telefonų ir bendrauti su kitais? Kodėl negali pasimatyti su savo seneliais? Kodėl jie palieka savo gimtuosius namus ir sprunka kažkur, kai jiems ant kulnų lipa du NSA agentai, visas policijos departamentas ir Meksikos kartelis? Per septynias serijas Alis ir Margo apeina policiją, nusikaltėlius, bevielio interneto signalą ir savo vaikų smalsumą ir atsisako paaiškinti, kodėl tapo ieškomiausiais Amerikoje. Šie tėvai pasitiki savo vaikais tiek, kad būtų tikri, jog esant reikalui, jie ištrauks savo tėvus iš policijos gniaužtų, tačiau apie tai, kodėl juos reikia išlaisvinti taip ir neprasitaria.

Šis serialas kupinas išties įspūdingų vaizdų bei kvapą gniaužiančių siužetinių posūkių ir aiškiai matosi, jog režisierius išmano savo darbą. Seriale matome žmonių, gyvenančių kartelio malonėje ar nemalonėje, gyvenimus. Jie žino apie nelegalius sienos kirtimus, žiaurius tardymo metodus ir žūtbūtinį norą pabėgti nuo kartelio smurto ir neturto bei pasiekti savąją amerikietiškąją svajonę. Žinoma, serialui netrūksta ir kritikos, pirmiausia tai dėl anksčiau minėtos neaiškios šeimos bėgimo priežasties, o taip pat ir dėl kai kurių beprasmių ir nesuprantamų siužeto posūkių. Kaip bebūtų, šis dar visai naujas serialas nusipelnė jūsų dėmesio ir įvertinimo.

7. „Mythic Quest“ (Apple Tv)

„Mythic Quest“ dėl pirmojo sezono dar žinomas kaip „Mythic Quest: Raven‘s Banquet“ tai komedinis serialas apie vaizdo žaidimų kūrybos kompaniją, kuris buvo pradėtas rodyti 2020 metais. Serialą sudaro du sezonai po 10 serijų. Seriale iš tikrųjų yra dvi viena su kita sujungtos idėjos. Pirmoji, tai visiems gerai pažįstama darbovietės situacinė komedija ir šioje dalyje „Mythic Quest“ veikia išties puikiai. Tokio pobūdžio serialai retai kada būna revoliucingi, tačiau tikrai įdomūs ir linksmi. Žiūrovai stebi grupelę įdomių veikėjų, turinčių savitų draugų ir varžovų, kartu leidžiančių laiką, dirbančių ir bandančių įveikti menkas kasdienes darbo problemas. Tačiau serialas taip pat yra ir apie kūrybos bei meniškumo partnerystę, apie sunkumus, su kuriais veikėjai susiduria, kuomet reikia sukurti ką nors komerciškai sėkmingo, bet tuo pačiu ir kūrybiškai įdomaus. Pirmajame sezone šie elementai vaizduojami per kompanijos direktoriaus Ijano Grimo (Robas McElhenney‘is) ir jo pagrindinės inžinierės Popės Li (Charlotte Nicdao) kovos dėl valdžios prizmę. Ijanui sugalvojus naują, puikią idėją žaidimui, Popė privalo sumąstyti, kaip tas idėjas įgyvendinti. Popė sunkiai dirba, kad puikiai atliktų savo darbą, bet tuo pačiu kovoja ir su troškimu iš esmės pakeisti žaidimą ir suteikti žaidėjams visai kitokią patirtį. Sezono pabaigoje Ijanas priverstas pripažinti kūrybinius Popės gebėjimus ir nustoti žiūrėti į ją vien kaip į inžinierę. Dėl šio supratimo jų tarpusavio santykiai iš esmės pasikeičia ir iš boso bei pavaldinės jie tampa partneriais. Antrajame sezone matome, kaip jiems sekasi dirbti komandoje, išgirstant vienas kito idėjas, bet ir čia tikrai netrūksta situacinės komedijos elementų.

Šis serialas yra išties įdomus ir linksmas, nebijantis pasijuokti pats iš savęs, bet tuo pačiu ir perteikdamas svarbiausius kūrybinio darbo procesus. Galima sakyti, kad dauguma serialo veikėjų apmąstymų apie vaizdo žaidimus galėtų būti pritaikyti ir bet kuriam serialui. Kaip paversti produktą prieinamu, tačiau originaliu? Kaip suderinti kūrybinius troškimus su finansiniu spaudimu? Ką daryti, kai viršininkas sukuria kažką išteis įspūdingo, bet kaip žmogus yra visiškas subingalvis? Seriale „Mythic Quest“ šie klausimai itin svarbūs, nors atsakyti į juos ne visada lengva.

6. „Maid“ (Netflix)

Savo 2019 metų memuaruose „Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother‘s Will to Survive“ Stephanie Land atvirai rašė apie savo pačios bandymą užauginti mažą dukrytę dirbant namų tvarkytoja. O dabar „Netflix“ prikėlė šią istoriją naujam gyvenimui ir sukūrė 10 serijų adaptaciją. Daugelyje televizinių dramų, sukurtų pagal knygas, pradžios titruose nurodoma, jog serialas „paremtas“ vienu ar kitu kūriniu, tačiau serialas „Maid“ yra „įkvėptas“ Land istorija ir jame tikros detalės maišosi su naujų ir išgalvotų elementų gausa, pavyzdžiui, naujais veikėjais, vietos ir įvykių pokyčiais. Tačiau Land suteikė serialui savo pritarimą, o kūrybinė komanda pasistengė, kad istorija būtų įtraukianti ir aktuali.

„Maid“ tai istorija apie jauną moterį Aleks (Margaret Qualley), kuri pačioje pirmoje scenoje pabunda vidury nakties, išsėlina iš lovos, kurioje miega jos vyras Šonas (Nickas Robinsonas) ir, pasiėmusi su savimi dvimetę dukterį Medę (Rylea Nevaeh Whittet), išvažiuoja. Mes nežinome, kur ji važiuoja, tačiau to nežino ir ji pati. Aleks teturi vos kelias galimybes ir dar mažiau pinigų. Ji pradeda su varganais 18 dolerių, kurie matome kaip mažėja su kiekvienu litru degalų ar pirkiniu dukrytei. Galiausiai Aleks gauna galimybę įsidarbinti samdoma namų tvarkytoja valymo įmonėje „Value Maids“. Tačiau, kad galėtų dirbti, ji turi rasti, kas prižiūrės jos dukrą. O be pinigų, kuriuos reikia mokėti auklei, jos vienintelė ir išties rizikinga išeitis yra jos pačios mama (Andie MacDowell) – laisvos sielos menininkė palaidais plaukais, su pašėlusiomis skulptūromis ir piešiniais bei laisvomis, kiek maniakiškomis, akimis.

Pinigų trūkumas, nors ir yra esminė problema, dėl kurios kyla visos kitos bėdos, tėra tik dalis ledkalnio, palyginus su visais nuosmukiais, kuriuos pagrindinei veikėjai Aleks tenka patirti. Seriale nagrinėjamos itin rimtos temos. Pačiame centre yra vienišos mamos gyvenimas, kai kišenėse ir virš galvos švilpia vėjai, o sistema, kuri turėtų padėti į bėdą patekusioms moterims yra dar sudėtingesnė, nei pačios moters gyvenimas. Kur Aleks beeitų, visur atsimuša kaip į sieną: norint gauti darbą, reikia darželio dukrai, norint išsaugoti dukrą, reikia stogo virš galvos, norint stogo virš galvos, reikia darbo. Ir šis ciklas tęsiasi be galo ir be krašto. Kita itin svarbi serialo tema yra emocinis ir fizinis smurtas artimoje aplinkoje, kuris dažnai keliauja iš kartos į kartą, ir dėl kurio dažniausiai tenka kentėti moterims. „Maid“ taip pat nagrinėja tokias temas kaip priklausomybė nuo alkoholio ir narkotikų, asmenybės sutrikimas, pavydas, manipuliacijos, artimiausių žmonių apgaulės ir daugybę kitų, todėl kiekvienas ras už ko užsikabinti ir su kuo susitapatinti.

5. „Escape at Dannemora“ (Showtime)

2015 metais, du kaliniai pabėgo iš itin saugomo Niujorko valstijos kalėjimo. Ričardas Metas ir Deividas Svetas, abu žudikai, atliekantys bausmę iki gyvos galvos, sumąstė genialų planą, kaip prapjovus vamzdžius ir sienas pabėgti iš kalėjimo. Šis kalinių „žygdarbis“ buvo toks įžūlus, jog istorijos pritaikymas didiesiems ekranams buvo neišvengiamas, o šiame seriale istorija vaizduojama gan elegantišku ir vingiuotu būdu. Serialą sudaro septynios serijos, jis juda lėtu tempu (pirmose dvejose serijose jie dar tik mąsto apie planą), o tai puikiai perteikia kalėjime tvyrančias nuotaikas: nuobodumą, rutiną, pasikartojimą. Būtina paminėti ir tai, kad tokio mąsto serialui kaip šis būtina puiki aktorių komanda, o šiame seriale tokių tikrai apstu. Kalinius žudikus vaidinantys Benicio del Toras ir Polas Danas puikiai atlieka savo vaidmenis, tačiau panašius vaidmenis jiems teko atlikti ne viename filme. Tuo tarpu Patricija Arket, įkūnijanti vieną pagrindinių serialo veikėjų Džoisę „Tili“ Mišel, dėl vaidmens turėjo priaugti ne vieną kilogramą, pasikeisti akių spalvą ir patirti kitokių vizualinių pokyčių. Tačiau šios pastangos atsipirko, aktorės pasirodymas buvo puikus ir sulaukė begalės liaupsių.

Seriale pasakojama apie anksčiau minėtus kalinius Ričardą Metą ir Deividą Svetą, kurie, su vienos iš kalėjimo darbuotojų, vedusios moters, pagalba sugebėjo pasprukti iš Klintono įkalinimo įstaigos (kartais dar vadinamos Danemora). Abu kaliniai buvo įsitraukę į seksualinius santykius su šia darbuotoja, todėl galima sakyti, kad seriale pasakojama ir istorija apie meilę, o gal greičiau apie itin keistą meilės trikampį. Šis pabėgimas sukėlė didelio mąsto dviejų kalinių medžioklę.

4. „Dopesick“ (Hulu)

„Dopesick“ tai visai naujas serialas, kurio pirmosios trys serijos buvo išleistos tik šį mėnesį, o iš viso šį mini serialą sudarys aštuonios serijos. Serialas paremtas Beth Macy negrožiniu romanu „Dopesick: Dealers, Doctors and the Drug Company that Addicted America“. „Dopesick“ tai ambicingas, emocionalus serialas, pasakojantis įtraukiančią, tačiau siaubingą istoriją. Seriale iš kelių skirtingų perspektyvų vaizduojama priklausomybės nuo opioido „OxyContino“ krizė: iš gydytojų ir pacientų, vartojančių šį vaistą, kaltintojų ir teisėsaugos, kurie stengiasi patraukti „OxyContin“ gamintoją „Prude Pharma“ atsakomybėn ir paties vaistų gamintojo. Michaelas Keatonas įkūnija svajonių daktarą Semą Finiksą. Paprastas ir sumanus gydytojas Semas rūpinasi kiekvienu savo pacientu, o kartais netgi užsuka pas senyvo amžiaus pacientę pakeliui namo, jog įsitikintų, kad ši išgėrė savo vaistus. Mažame Virdžinijos angliakasių miestelyje jis vis dar gydo tuos pačius žmones, kuriems padėjo ateiti į šį pasaulį. Tačiau galiausiai Finiksas visas išbalęs ir sukrėstas atsiduria prieš prisiekusiųjų tarybą. Kai kaltintojas paklausia Semo, kaip jo pacientai reagavo į vaistą pavadinimu „OxyContin“, jis atsakė: „Negaliu patikėti kiek daug iš jų jau mirę“. Kitoje barikadų pusėje – artimųjų negerbiamas „Purdue Pharma“ prezidentas Ričardas Sakleris (Michaelis Stuhlbargas), priverstas pagerinti savo dėdės Artūro Saklerio pasiekimus, griebiasi gan drastiškų sprendimų. Jis sukuria nuskausminamuosius vaistus, kurie turėtų pranokti visus anksčiau išrastus nuskausminamuosius, o taip pat ir pripildyti jo kišenes. Pats veikėjas aiškina, kad „OxyContin“ tabletės turi apsauginį sluoksnį, kuris su laiku išskiria patį vaistą, o tai leidžia kompanijai tvirtinti, jog mažiau nei 1% pacientų gali taip priklausomais nuo opioido. Keletas itin įtaigių „Dopesick“ scenų rodo, kaip Saklerio tvirtinimai virsta įsakymais pardavėjams, kurie privalo įtikinti gydytojus savo pacientų skausmui malšinti išrašyti „OxyContin“, tokiu būdu sukraunat tokį pelną, kuris Saklerius paverstų turtingiausia Amerikos šeima.

Tačiau seriale atskleidžiama kaip tie, kurie pradėjo piktnaudžiauti vaistu išmoko sutraiškyti tabletes ir pasigaminti iš jų miltelius, kuriuos įtraukus per nosį, jie sukelia itin stiprią priklausomybę. Vėliau kaltintojai pastebėjo, kad mažuose miesteliuose, kuriuose žmonės dešimtmečius nerakina durų, įsisiautėjo smurtas ir neviltis. Seriale taip pat perteikiamas autentiškas mažų, dirbančiosios klasės, daugiausiai baltaodžių bendruomenių, nusiaubtų opioido krizės, portretas. Kaip bebūtų, nors seriale pasakojama išties sudėtinga istorija, ji perteikiama įtraukiančiai ir tikrai yra verta jūsų dėmesio.

3. „Devs“ (Hulu)

Bet kas, kas yra matęs ankstesnius du pripažinto režisieriaus Alexo Garlando filmus „Ex Machina“ ir „Annihiliation“ pažins išskirtinius rašytojo ir režisieriaus stiliaus bruožus. Abiejuose filmuose vyrauja įspūdingi vaizdai, inovatyviai futuristinė scenografija ir nerimą kelianti atmosfera – ir visa tai sudėta į ambicingą, intelektualią, mokslinės fantastikos istoriją. Iš aštuonių serijų sudarytame mini seriale „Devs“ – kuris yra pirmasis Garlando darbas mažiesiems ekranams ir vienas drąsiausių bei inovatyviausių 2020 metų televizinių serialų – tikrai pamatysite visa tai ir kur kas daugiau.

Pačiame siužeto centre matome Lilė Čan (Sonoya Mizuno), talentingą Silicio slėniu paremtos technologijų firmos „Amaya“ darbuotoją, kurios gyvenime įsivyravo sąmyšis po paslaptingos jos vaikino Sergėjaus (Karlas Glusmanas) mirties visai netrukus po to, kai buvo pakviestas prisijungti prie itin slaptos „Devs“ programos, kuriai vadovauja generalinis „Amaya“ direktorius Forestas (Nickas Offermanas). Nors jai pranešama, jog jis nusižudė, Lilės tai neįtikina, todėl ji paprašo kibernetinio saugumo specialisto ir savo buvusio vaikino Džeimio (Jin Ha), jog šis padėtų atskleisti tikrąją Sergėjaus mirties priežastį.

Toliau vykstančiame tyrime mes pasineriame į paslaptis, vykstančias „Devs“ laboratorijos viduje, tyrinėjame tragiškas pagrindinių veikėjų praeitis ir apsvarstome tokius filosofinius keblumus, kurie prilygsta debatams tarp laisvos valios ir determinizmo. „Dev“ drąsiai išreiškia sudėtingus siužeto vingius bei rimtas idėjas, todėl šis serialas gali būti ne kiekvienam, tačiau tikrai verta jį pažiūrėti ir įsitikinti patiems. O ypač dėl futuristinių vaizdų, kvapą gniaužiančių technologijų, auksinių „Amaya“ vyraujančių detalių ir įtraukiančio siužeto.

2. „Mrs. Wilson“ (BBC One)

Ši itin įtraukianti istorija apie šnipus priverčia žiūrovą aikčioti iš nuostabos ir suvokti, kad tiesa iš tikrųjų daug keistesnė nei išgalvotos istorijos. „Ponia Vilson“ paremta tikra aktorės Rūtos Vilson senelės Alison istorija, kuri iškart po vyro mirties išsiaiškino, jog jis turi kitą, slaptą šeimą.

Tačiau tai ne vienintelė senelės gyvenimą, o tuo pačiu ir serialą gaubianti paslaptis. Pati Rūta Vilson seriale įkūnija savo senelę Alison Vilson ir teigia, kad „tai tikriausiai vienas sunkiausių vaidmenų, kuriuos kada nors teko vaidinti“. Kaip ir veikėjo Aleko Vilsono romanai apie šnipus, taip ir šio serialo siužetas pilnas nuotykių, paslaptingumo, romantikos, pavojų ir kelionių į svetimus kraštus.

Seriale pasakojama apie Alisno Vilson, kuri galvoja, jog yra normali, laimingai ištekėjusi moteris. Tačiau po staigios vyresnio savo vyro, kuris buvo britų šnipas ir garsus rašytojas, mirties ant moters durų slenksčio pasirodo kita moteris, tvirtinanti, jog ji yra tikroji ponia Vilson. Alison pasiryžta įrodyti savo santuokos teisėtumą – ir Aleko meilę jai – tačiau vietoj to yra įtraukiama į tamsių ir nerimą keliančių paslapčių pasaulį. Alison bet kokia kaina bando išsiaiškinti tiesą.

1. „Foundation“ (Apple TV+)

„Foundation“ tai mokslinės fantastikos serialas, paremtas itin žymia Isaaco Asimovo trilogija tokiu pačiu pavadinimu. Serialas buvo išleistas 2021 metų rugsėjį ir jį sudaro šešios serijos, tačiau praėjus vos mėnesiui po premjeros pranešta, jog kuriamas ir antrasis serialo sezonas.

Serialo „Foundation“ veiksmas vyksta tolimoje ateityje, kurioje žmonija paplitusi taip plačiai už Žemės ribų, jog kartais pamirštama, kad būtent iš Žemės atkeliauja gyvybė. Serialas prasideda nepaprastai gabios matematikės Gal Dornik (Lou Llobellas) kelione į Trantorą, pačią Galaktinės imperijos širdį, kad galėtų dirbti kartu su matematiku Dr. Hariu Seldonu (Jaredas Haris). Tipiškas, aukštumų siekiantis, filosofijos genijus Seldonas specializuojasi „psichoistorijos“ srityje, o tai reiškia, kad naudodamas matematiką jis gali nuspėti Imperijos žlugimą, o kartu su ja ir civilizacijos, kadangi vos pradėjus byrėti Imperijai, žmonija tūkstančiams metų pasinertų į tamsiuosius laikus. Tačiau to būtų galima išvengti, jei visi paklausytų Seldono įspėjimų ir imtųsi veiksmų, užkirsiančių kelią artėjančiai katastrofai. Tačiau tokios pranašystės paverčia Seldoną grėsme valdančiųjų klasei, Genetinei Kleono dinastijai, kuri dėl nuolatinio klonavimo išsilaikė savo pozicijoje daugybę metų. Kaip bebūtų, Seldonas ir Galas suburia mokslu pasitikinčių žmonių grupelę nuošalioje planetoje, vadinamoje Terminus, kad galėtų pastatyti žinių pamatus (angl. Foundation) ir kad žmonija turėtų tam tikrą pradžios tašką po to, kai baigsis poakopaliptinės tamsos periodas.

Seriale yra daugybė išties šokiruojančių ir įtraukiančių siužeto vingių, tačiau viena labiausiai stebinančių ir įtraukiančių yra šeimyninė Genetinės Kleono dinastijos drama. Imperiją valdo pirmojo Imperatoriaus Kleono klonai: jauniausias brolis Aušra (Cassianas Biltonas), kurio darbas stebėti ir mokytis; vidurinysis brolis Diena (Lee Pace‘as), kuris valdo; ir vyriausiasis brolis Žara (Terrence‘as Mannas). Šis įdomus politinis vienetas kelia daugybę įdomių klausimų apie individualumą ir apie tai ar įmanoma progresuoti be esminių pokyčių. Ir nors originalioji Asimovo trilogija pasižymi veikėjų gausa (dėl to, kad siužetas tęsiasi visą tūkstantmetį), seriale „Foundation“ susikoncentruojama į grupelę pagrindinių veikėjų ir gilinamasi į jų asmeninius ir tarpusavio santykius, gyvenimiškas ir egzistencines problemas, viską pagyvinant futuristiniais elementais, įmantriomis technologijomis ir žmogiškomis emocijomis.

Taip pat skaitykite: 10 itin puikių serialų, kurie turėtų patraukti jūsų dėmesį

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: