Išdykusi, bekompromisė ir šmaikšti animacinio serialo internete herojė Masjania yra labai populiari tarp rusakalbės auditorijos. Animacinio serialo „YouTube“ kanalą prenumeruoja daugiau nei milijonas žmonių.

Olegas Kuvajevas kurantis serialą nuo 2001-jų, prieš metus emigravo iš Rusijos į Izraelį, ir sako, kad galima juoktis beveik iš visko, bet „nėra kaip juoktis iš karo“.

Naujausias epizodas pavadinimu „Sankt Marianburgas”, skirtas karui Ukrainoje, sulaukė ir publikos pagyrimų, ir grasinimų. Netrukus po epizodo paskelbimo Rusijos valdžia jį uždraudė ir pareikalavo animacinio filmo kūrėjo Olego Kuvajevo pašalinti jį iš youtube svetainės, nes tai „diskredituoja Rusijos Federacijos ginkluotąsias pajėgas“.

Naujausiame „Masiania“ epizode Rusiją užpuola Kinija, ir žmonės Peterburge  priversti slėptis nuo bombardavimo. Kinai paskelbia Rusiją fašistine valstybe ir siekia denacifikuoti bei atsiimti seniai prarastas teritorijas. Už širdies griebiantis ir ašaras spaudžiantis epizodas apeliuoja į žmonių empatiją, jame galima išvysti aliuzijas į griaunamą Ukrainą ir Anos Frank istoriją.

Interviu su autoriumi:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: