bemyeyes.org archyvo nuotr.

„Be My Eyes“ („Būk mano akys“, liet.) – visiškai nauja programėlė. Nauja ne tik idėja – tai visai naujas žingsnis savanorystės srityje. Programėlė į vieną tinklą sujungia tūkstančius aklųjų, kuriems reikia kasdienės pagalbos, ir tūkstančius savanorių, kurie, turėdami šiek tiek laiko, gali padėti.

Viskas labai paprasta – aklasis, kuriam reikia pagalbos (tai gali būti bet kas – pažiūrėti, koks yra pieno galiojimo laikas ar susiorientuoti, į kurią stotelę reikia eiti), įsijungia programėlę ir nusiunčia užklausą. Savanoris, tuo metu prisijungęs prie tos pačios programėlės, gauna pranešimą, kad kažkam reikalinga pagalba. Du žmonės iš skirtingų pasaulio kampelių susijungia vaizdu ir įvyksta mažas, bet toks svarbus  pokytis. Tik keletas minučių – o gali džiaugtis padaręs gerą darbą.

Programėlė leidžia perkelti savanorystę į visai kitą lygį – nebereikia dalyvauti labdaros ar nevyriausybinių organizacijų veikloje – tereikia turėti telefoną ir interneto ryšį. Prisidėti prie geresnio pasaulio kūrimo dabar kaip niekada lengva.

„Viliuosi, kad padėdami vieni kitiems virtualioje „Be My Eyes“ bendruomenėje, mes pakeisime daugelio aklų žmonių kasdienybę visame pasaulyje“, teigia programėlę sukūręs danas Hans Jørgen Wiberg. Idėja ir vizualizacijos pirmąkart buvo pristatyti Danijoje, 2012 m. vykusiame startuolių renginyje. Programėlė buvo sukurta 2014-aisiais, o šiemet ją jau gali atsisiųsti ir naudoti iPhone vartotojai.

„Be My Eyes“ savanoriui motyvaciją padėti akliesiems padeda išlaikyti pasiekimai ir savo lygio kėlimas – pagalba tampa tarsi žaidimas (kuo daugiau žmonių padėsi – tuo aukštesniame lygyje būsi). Puikiai sugalvota sistema – juk prie įtraukiančių žaidimų norisi grįžti ir vėl.

„Be My Eyes“ – nesiekiantys pelno, tad kiekvienas gali paaukoti geram tikslui. Galima prisidėti ir žiniomis bei idėjomis – programėlė yra ir atviro kodo (Open Source). Susidomėjimas šia savanoriavimo sritimi auga valandomis – šiuo metu „skolinančių“ savo regėjimą yra daugiau nei 87 tūkst., aklųjų – daugiau nei 6,5 tūkst., pagalba suteikta jau daugiau kaip 15 tūkst. kartų ir šie skaičiai auga realiu laiku (statistiką galima sekti adresu http://bemyeyes.org).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: