© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Libane šeštadienį buvo beatifikuotas sirų katalikų vyskupas, kuriam Osmanų imperijos saugumo pajėgos nukirto galvą per nužudymų religiniu pagrindu bangą, kuri prieš šimtmetį nusirito Levanto teritorija.

Flavieną Michelį Melki (Flavianą Mišelį Melkį), kuris buvo nužudytas dėl atsisakymo išsižadėti krikščionybės, anksčiau šį mėnesį popiežius Pranciškus oficialiai pripažino Katalikų Bažnyčios kankiniu.

Beatifikacijos ceremonija įvyko vienuolyne į šiaurę nuo Beiruto.

Turkijoje gimusio F.M.Melki bažnyčia per Osmanų imperijos karių 1895 metais vykdytas žudynes buvo sudeginta, o jo motina buvo nužudyta.

Jis buvo įšventintas vyskupu ir du dešimtmečius tarnavo Bažnyčiai, kol 1915 metais buvo areštuotas drauge su vienu chaldėjų vyskupu.

Abu jie buvo nužudyti, kai atsisakė atsiversti į islamą.

F.M.Melki beatifikuotas tokiu metu, kai didėja susirūpinimas dėl džihadistų nusitaikymo į krikščionis Artimuosiuose Rytuose. Praėjusį mėnesį popiežius Pranciškus sakė, kad “vyksta tam tikra genocido forma”.

Sirijos Katalikų Bažnyčia, kuri vienija maždaug 160 tūkst. tikinčiųjų ir kurios vadovybė yra įsikūrusi Beirute, priklauso kelių Rytų krikščionybės Bažnyčių grupei.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: