Google Maps nuotrauka

Austrijoje kilo didžiulis skandalas, kai katalikų kunigas prisipažino gaminęs metamfetaminą savo parapijos klebonijoje. 38 metų kunigas iš Lenkijos, tarnavęs Austrijos Šv. Pölteno vyskupijoje nuo 2021 metų, buvo suimtas kartu su 30 metų vyru iš Irako. Šis incidentas tapo viešas po to, kai valstybės kriminalinės policijos tarnybos pareigūnai, gavę prokuratūros nurodymą, atliko kratą klebonijoje ir aptiko chemikalų bei laboratorinę įrangą, skirtą nelegaliems narkotikams gaminti.

Austrijos policija pradėjo tyrimą po to, kai gavo informacijos iš vietinių gyventojų, kurie pastebėjo įtartiną veiklą parapijos teritorijoje. Jie pranešė apie dažnus nežinomų asmenų lankymusis klebonijoje ir keistus kvapus, sklindančius iš pastato. Be to, vietinė bendruomenė pastebėjo keistą kunigo elgesį. Kai kurie parapijiečiai pranešė, kad jis dažnai buvo nervingas ir susijaudinęs, o jo elgesys atrodė keistas ir neįprastas. Policijos tyrėjai sekė kunigą ir jo bendrininką kelias savaites, rinkdami įrodymus. Jie pastebėjo, kad į kleboniją buvo dažnai atnešami chemikalai ir laboratorinė įranga. Tai sustiprino įtarimus, kad klebonijoje gali būti gaminami nelegalūs narkotikai.

Policija pranešė, kad pradiniai tyrimai rodo, jog narkotikų gamyba buvo tik pradėta, kai jie įsikišo. Manoma, kad narkotikai buvo skirti pardavimui. Šv. Pölteno vyskupija greitai reagavo į šiuos kaltinimus ir uždraudė kunigui vykdyti bet kokią veiklą parapijoje.

Ši byla sulaukė didelio dėmesio ir sukėlė daug reakcijų visuomenėje bei žiniasklaidoje. Kai kurie komentatoriai ir interneto vartotojai juokavo apie situaciją, lygindami ją su populiariu televizijos serialu ,,Breaking Bad”. Vienas iš populiarių komentarų buvo „Nuo duonos laužymo iki ,,Breaking Bad“​ (Anglų k.: From breaking bread to ,,Breaking Bad”)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: