„Foo Fighters“ / Organizatorių archyvo nuotr.

Pasirodė jubiliejinis rokerių „Foo Fighters“ albumas „Medicine at Midnight“, skirtas pažymėti 25 grupės gyvavimo metus. Tokio albumo turbūt nesitikėjo net didžiausi „Foo Fighters“ gerbėjai.

Norėjome sukurti įrašą, pagal kurį žmonės galėtų šokti. Tai žinojau dar iki albumo melodijų ir dainų tekstų atsiradimo“, – specialiame interviu „The Sunday Times“ pasakojo Dave‘as Grohlas, praeityje žinomas kaip grupės „Nirvana“ būgnininkas, o dabar – grupės „Foo Fighters“ lyderis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saulius Rimkus (@sauliusrimkus)

Pasak D. Grohlo, sudėtinga net pagalvoti apie žodžius „šokiai“ ir „Foo Fighters“ viename sakinyje: „Ir nors tai nuskambės idealistiškai ir netgi naiviai, tikiu, kad galime išpildyti tai, apie ką svajojame ir daug galvojame.“ Jis netgi užsiminė, kad albume yra ir Davido Bowie įtakos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saulius Rimkus (@sauliusrimkus)

Albumas „Medicine at Midnight“ turėjo išeiti dar pernai. Grupė netgi buvo suplanavusi gastroles: „Pasaulinis turas buvo sudėliotas, marškinėliai pagaminti, netgi sunkvežimiai buvo pakrauti koncertine technika“, – pasakoja „Foo Fighters“ vokalistas.

Foo Fighters“ – „Waiting on a War“

Po daugybės mėnesių laukimo Dave‘as Grohlas suprato, kad nebėra idealaus laiko pristatyti šį albumą: „Galiausiai priėjome prie išvados, kad reikia tiesiog imti ir išleisti – juk albumą sukūrėme tam, kad jis būtų išgirstas.“

Dave‘as Grohlas subūrė grupę „Foo Fighters“ po Kurto Cobaino mirties 1994 m. Tais metais jis tiesiog užsirakino studijoje ir paskandino save kūryboje: „Žinau, kad nebūčiau ten, kur esu šiandien, jei ne „Nirvana“.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: