2018 metų balandžio pradžioje pasirodęs BBC serialas ,,Žudant Ievą“ (Killing Eve) iškart sulaukė milžiniško pasisekimo Jungtinėje Karalystėje ir JAV, tačiau Lietuvoje savo sėkmės viršūnės dar nepasiekė, o tikrai be reikalo.

Serialo ,,Žudant Ievą“ žanrą vienu žodžiu nusakyti nepakanka. Jame persipina trilerio, juodojo humoro dramos ir nuotykių serialo žanrai. ,,Žudant Ievą“ buvo kuriamas, remiantis britų rašytojo ir žurnalisto Luke Jennings novelių rinkiniu ,,Vilanelė“. Pagrindinė serialo siužeto linija persipina tarp dviejų pagrindinių herojų.

Pirmoji – Didžiosios Britanijos žvalgybos tyrėja Ieva Polastri, kurios pagrindinė darbo užduotis – išaiškinti paslaptingas žmogžudystes. Ieva gyvena saugų ir laimingą šeimyninį gyvenimą, kuris, panašu, moteriai pradeda įgristi. Didžiausias Ievos domėjimosi objektas – serijinės žudikės moterys, jai įdomi jų psichologija, žudymo motyvai ir metodai. Vis daugiau laisvo laiko skirdama šiam domėjimuisi Ieva susiduria su moterimi, pasivadinusia Vilanelės vardu. Dėl savo įgaliojimų viršijimo Ieva yra atleidžiama iš savo pareigų, tačiau ją pasamdo slaptoji žvalgyba ir Vilanelė tampa svarbiausiu jos darbo objektu ir vis didesne obsesija.

Vilanelė atitinka visus psichopatams būdingus bruožus: ji narcisistiška, negailestinga žudikė. Žudymas jai kelia malonumą, tą ji daro išradingai ir itin entuziastingai. Ievos intensijos susekti Vilanelę tampa daugiau asmeninės nei darbinės, tarp jų pradeda megztis keistas ryšys. Tarpusavio ryšys tik auga ir abi moterys tampa vis labiau aplaidžios tiesioginiams savo darbams ir vis labiau domisi viena kita.

Ką tik pasibaigęs trečiasis serialo sezonas ne tik, kad ne prastesnis už pirmus du, bet stebina naujomis žvalgos sritimis, atskleidžia naujas pagrindinių veikėjų asmenybių perspektyvas. Čia svarbu paminėti ir tai, kad seriale ryškios ne tik pirmo plano veikėjos, bet antraplanių veikėjų charakteriai taip pat itin ryškūs. Veikėjai, kurie, atrodytų, tarpusavyje neturi jokių sąsajų, vėliau pasirodo tarpusavyje artimai susiję, todėl serialo veiksmą ir eigą numatyti iš anksto praktiškai neįmanoma.

Šis serialas kelia itin daug klausimų: ar psichopatais gimstama ar tampama? Ar psichopatas gali turėti empatijos jausmą? Ar normalu simpatizuoti psichopatui? Ar simpatizavimas psichopatui yra Stokholmo sindromas ar tai natūrali trauka? Ar blogis gali simpatizuoti gėriui ir ar gėris – blogiui?

Po tokių puikių trijų sezonų, neišvengiamai, su nekantrumu tenka laukti ketvirtojo sezono, kurio pasirodymas numatytas 2021 metų balandžio mėnesį. Žinoma, neaišku, kaip Covid-19 pandemija gali paveikti ar pakoreguoti serialo pasirodymo datą, bet, reikia tikėtis, kad ketvirto sezono premjera nebus nukelta ir naujas sezonas vėl džiugins puikiu siužetu, atskleisiančiu dar daugiau įdomių detalių.

Taip pat skaitykite: 10 puikių serialų, kurie pradžiugins jei ilgitės „Nusivylusių namų šeimininkių”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: