Serialo "Pretty Little Liars" kadras

Ar jaučiate nostalgiją laikams, kuomet veikiausiai kiekvieną pirmadienį su nekantrumu laukdavote naujos „Nusivylusių namų šeimininkių“ serijos, transliuojamos per televiziją? Laikais, kuomet serialai žavėdavo būtent tuo, kad jais mėgautis reikėdavo pamažu, ir prie televizorių ekranų jie pritraukdavo įvairiausią auditoriją. Būtent „Nusivylusios namų šeimininkės“ tapo tuo etalonu serialų industrijoje, pelniusiu begalę žymiausių apdovanojimų ir 2007-aisiais pripažintu populiariausiu serialu pasaulyje, kurio auditoriją sudarė per 120 mln. žiūrovų. Nenuostabu, kad vėliau daugelis serialų kūrėjų nusprendė kurti panašų turinį, ir daugybė badymų tapo gal kiek mažiau sėkmingais, tačiau taip pat dėmesio vertais kūriniais.

10. „Pretty Little Liars” (2010-2017)

Prieš dešimtmetį televizorių ekranuose pasirodęs serialas pasakoja apie Rouzvudo vidurinės mokyklos moksleivių penkeriukę – Ariją, Haną, Emilę, Spencer ir Alison. Pastaroji – kompanijos siela ir kone populiariausia mokyklos mergina. Grupelei stovyklaujant, Alison netikėtai dingsta. Likusi ketveriukė nutraukia tarpusavio ryšius ir nustoja bendrauti, taip kiekvienai draugei pradedant gyventi savo gyvenimus. Arija persikėlė gyventi į Islandiją, Hana pradėjo mesti svorį, Spencer smarkiai konkuruoja su savo vyresniąja seserimi Melisa, o Emilė atlieka seksualinio gyvenimo eksperimentus. Tačiau praėjus metams nuo paslaptingo draugės dingimo, joms tenka vėl susivienyti – visos jos pradeda gauti žinutes nuo mįslingo nepažįstamojo, kuris save vadina „A.“. Jis grasina atskleisti visas grupelės paslaptis, kurias, be jų, žinojo tik Alison, tačiau, nepaisant to, paslaptingasis A. žino ne tik apie draugių praeitį, bet ir apie dabarties paslaptis. Neilgai trukus randamas ir Alison lavonas, tad ketveriukės spėjimas, kad tai jų draugė, likusi gyva, nusprendė imtis šantažo, staigia sugniužo. Draugės nusprendžia žūtbūt išsiaiškinti, kas gi tas mįslingasis „A.“, besikėsinantis į tamsiausias ketveriukės paslaptis.

Serialas sukurtas remiantis to paties pavadinimo Marlenos King romanu. Buvo išleisti 7 serialo sezonai, susišlavę visą krūvą įvairiausių apdovanojimų. Paskutinę serialo seriją gyvai stebėjo beveik pusantro milijono žiūrovų, ir tai buvo antra žiūrimiausia kabelinės televizijos programa tuo metu. Serialas sulaukė įvairių kritikų atsiliepimų – vieni jį liaupsino, kiti kritikavo, tačiau didžiulio populiarumo sulaukusi istorija neabejotinai tapo viena žinomiausių televizijoje, o ypač jaunimo tarpe.

9. „Mistresses” (2008–2010)

2008-aisiais pradėtas kurti ir viso tris sezonus transliuotas britų serialas pasakoja apie keturių moterų draugystę. Keitė – gydytoja, užmezgusi romaną su savo pacientu Johnu, sergančiu nepagydoma liga. Vėliau Keitė medikamentų pagalba padeda jam nusižudyti, ir vėliau apie tai prisipažįsta jo sūnui, Semui. Išaiškėjus jos veiksmams, Keitė metams nušalinama nuo darbo. Trudė – dviejų vaikų mama ir našlė, vyrui žuvus per rugsėjo vienuoliktosios tragediją. Tiesa, ji įsitikinusi, kad jos vyras, Polas, vis dar gyvas… Ji sulaukia milijono svarų sterlingų vertės čekio dėl vyro netekties, ir pradeda susitikinėti su Richardu, vienišu tėvu, kurio dukra lanko tą pačią mokyklą kaip ir Trudės. Galiausiai paaiškėja, kad Trudės nuojauta neapgavo – Polas atsiranda gyvas ir sveikas… Džesika – renginių organizatorė, užmezgusi ne vieną romaną, įskaitant ir santykius su savo vadovu, Simonu. Ji mėgaujasi trumpalaikiais ir neįpareigojančiais santykiais. Viskas kiek pasikeičia, kai jai tenka organizuoti lesbiečių poros vestuves, ir netikėtai užsimezga ryšys tarp jos ir vienos iš nuotakų, Alex. Siobhan – sėkminga teisininkė, kartu su vyru Hariu susidurianti su problemomis bandant pradėti vaiką. Po nekalto flirto su kolega Dominicu, tarp jųdviejų užsimezga santykiai. Haris apsilankęs pas specialistus sužino, kad yra nevaisingas, ir gydytojai siūlo dirbtinį apvaisinimą, tačiau dar prieš tai Siobhan suvokia esanti nėščia ir nujaučia, kad vaikas – Dominico.

Moterų gyvenimo dramas demonstruojantis serialas sulaukė daugybės teigiamų įvertinimų, tačiau tarptautiniu mastu taip ir neišpopuliarėjo. O gaila – daugybė netikėtų siužeto vingių ir gyvenimo posūkių kupinas serialas neabejotinai sužavės tokio žanro gerbėjus, o ganėtinai platų laiko tarpą apimantys trys sezonai įtrauks ir prie ekranų prikaustys daugelį.

8. „Army Wives” (2007-2013)

Dar vienas jau antrą dešimtį skaičiuojantis, tačiau laikui bėgant tik dar labiau vertinamas amerikiečių draminis serialas „Army Wives“ pasakoja apie keturias moteris, ištekėjusias už karių, ir vieną vyrą, vedusį karininkę. Istorija sukurta remiantis Tanios Biank knyga „Under the Sabers: The Unwritten Code of Army Wives“ ir veiksmas vyksta išgalvotame Maršalo forte. Pasakojimas pradedamas nuo Roksės, kuri po trumpiau nei savaitę trukusios pažinties priėmė kareivio Trevoro pasiūlymą tekėti už jo. Kartu su savo dviem vaikais iš ankstesnių santykių Roksė atsikelia gyventi su Trevoru jo armijos poste. Bandydama apsiprasti su savo naujuoju gyvenimu kaip kareivio žmona, ji vietiniame bare (kuriame civiliai vyrai kabina į sąrašus įtrauktųjų žmonas) įsidarbina barmene. Ten ji susipažįsta su Klaudija, kuri įsitikinusi, kad jos vyras, pulkininkas Maiklas negauna jo seniai pelnyto paaukštinimo. Kita istorijos dalyvė – Pamela, kuri laukiasi dvynukų. Ji slapta tapo surogatine motina tam, kad ištrauktų savo šeimą iš skolų liūno. Jos vyras Čeisas – puskarininkis, tarnaujantis itin slaptame specialiųjų operacijų Delta būryje. Psichiatras Rolandas bando atgaivinti savo santykius su žmona Džoana, papulkininke, neseniai grįžusią iš misijos Afganistane. Denisė – sena Klaudijos draugė, kovojanti su savo sūnaus Džeremio pykčio priepuoliais ir griežto vyro, majoro Franko laukiančia galima dislokacija. Penkeriukė netikėtai susiburia krūvon, kai visiems būnant bare, Pamelai netikėtai prasideda gimdymas, ir ji, nenorėdama visiems atskleisti savo šeimos situacijos, yra priversta pasitikėti savo naujaisiais draugais…

Neįprasta istorija sulaukė ne vieno apdovanojimo ir krūvos teigiamų kritikų įvertinimų ir atsiliepimų. Unikalus ir kiek kitoks nei įprasta matyti televizijoje draminis serialas nagrinėja iš pažiūros nedaug bendra teturinčių žmonių gyvenimo peripetijas, kurios pasirodo esančios persipynusios labiau nei iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti. Viso septynis sezonus transliuota drama prie ekranų prikaustys visus, mėgstančius išgyventi kartu su mėgstamo serialo herojais.

7. Devious Maids” (2013-2016)

Apsukrios kambarinės” tai ne ką mažiau intriguojantis „Nusivylusių namų šeimininkų“ kūrėjo Marco Cherry darbas. Užkariavę milijoninės auditorijos žiūrovų širdis kūrėjai pateikia šiek tiek kitokį serialų tipažą – komedinė drama su intriguojančiais detektyviniais elementais. Seriale dominuoja ambicingos Lotynų Amerikos tarnaitės, dirbančios turtingų ir garsių Beverly Hills gyventojų namuose. Istorijos veiksmas prasideda gana dramatiškai: nužudoma vienos įtakingiausių Beverly Hills šeimos tarnaitė. Savo tyrimo imasi herojė Marisol, kurios sūnus apkaltintas įvykdęs žmogžudystę. Universiteto profesorė apsimeta esanti tarnaitė ir kimba į tyrimą. Taip pat svarbius vaidmenis seriale vaidina kitos iš Pietų Amerikos atvykusios tarnaitės: puertorikietė  Karmen, meksikietė Rouzė ir Zoila. Kiekvienos jų gyvenimas yra kupinas linksmų situacijų, sunkių išgyvenimų bei, žinoma, kurioziškų situacijų. Visų serialo sezonų metu įvykių sūkuryje sukasi keturios žavios, talentingos ir ambicingos brunetės Marisol Suarez (Ana Ortiz), Rouzė Falta (Dania Ramirez), Karmen Luna (Roselyn Sanchez) ir Zoila Diaz (Judy Reyes), kurios tik pasirodžius pirmosioms serialo serijoms sužavėjo milijonus savo vaidyba ir prikaustė žiūrovus prie televizijos ekranų.

Marisol – sėkmingą karjerą padariusi koledžo profesorė, pradėjusi dirbti tarnaite po visą Beverly Hillsą sukrėtusios tarnaitės nužudymo. Įsidarbinusi turtuolių namuose siekia atlikti slaptą tyrimą ir įrodyti sūnaus nekaltumą dėl tariamai įvykdyto nusikaltimo. Įsidarbinusi tarnaite ir susipažinusi su kitomis turtuolių namuose dirbančiomis tarnaitėmis Marisol ne tik imasi detektyvės darbo, bet ir įsivelia į kasdienes vietinių gyventojų intrigas.

Rouzė, turbūt, yra mažiausiai apsukri ir neteisi iš visų keturių pagrindinių veikėjų. Ji visuomet stengiasi elgtis teisingai ir išvengti bet kokių problemų. Herojė yra nelegali meksikietė imigrantė Amerikoje, kasdien draskoma širdies skausmo ir sūnaus ilgesio, palikto gimtoje šalyje. Aukštą moralę, ir stiprias vertybes išsiugdžiusi moteris yra išbandoma gyvenimo. Suprasdama, kad elgiasi blogai neatsispiria jausmams ir įsimyli savo viršininką Spensą (Grant Show).

Zoila turtuolių namuose tarnaite dirba kartu su dukra Valentina (Edy Ganem), kuri įsimyli viršininkės sūnų Remį (Drew Van Acker). Zoila stengiasi apsaugoti nuo galimos nelaimingos meilės su viršininkės sūnumi teigdama, kad turtingi berniukai niekada neįsimyli jų namus tvarkančių tarnaičių. Valentina nepasiduoda motinos prašymas ir toliau stengiasi sugriauti barjerą tarp viršininko ir darbuotojo. Taip užverda kova tarp motinos ir dukros.

Karmen – jausminga ir gudri moteris, įsidarbinusi tarnaite pop muzikos žvaigždės Alechandro Rubijaus (Matt Cedeno) namuose, tikėdamasi savo talentu sužavėti šeimininką ir jo pagalba pradėti muzikinę karjerą bei tapti profesionale artiste. Tačiau namuose gyvenanti kita namų tvarkytoja Odesa (Melinda Page Hamilton) stengiasi Karmen laikyti kuo toliau nuo Alechandro, taip siekdama apsaugoti jo paslaptis nuo Karmen ir viešumo. Vėliau ji pradeda susitikinėti su Samu (Wole Parks), tačiau vos gavusi progą pradėti muzikinę karjerą, Karmen atsisako meilės, bet iš karto supranta, kad netrukus teks dėl to pasigailėti.

6. „Lipstick Jungle” (2008-2009)

Komiška drama, pasirodžiusi 2007 m., pasakoja apie trijų draugių, gyvenančių Niujorke, asmeninius ir profesinius gyvenimus. Visos jos – savo sričių profesionalės, sparčiai kylančios karjeros laiptais. Viktorija – kadaise viena žymiausių ir daug žadančių mados dizainerių verslo srityje. Tačiau „The New York Times“ į šuns dienas išdėjus jos pristatytą rudens kolekciją, Viktorija neteko savo finansinio užnugario, todėl turėjo atleisti visus savo darbuotojus ir pradėti dirbti iš namų. Dabar jai tenka lipdyti savo gyvenimą iš šukių su draugių pagalba. Niko – sėkmingo žurnalo, „Bonfire“, redaktorė. Nors ištekėjusi, santykiai su vyru tampa įtemptu lauku, ypač kai reikalai darbe taip pat ne visada sekasi taip, kaip planuota. Vendė – buvusi „Parador Pictures“ vadovė, dabar dirbanti nepriklausomai. Visos trejetuko narės – įtakingiausių Niujorko moterų penkiasdešimtuko sąraše, tačiau net ir sėkmingiausiosioms reikalingas palaikymas ir supratimas. Būtent dėl to visos trys ir laikosi drauge, kartu tirdamos pašėlusį, romantišką ir kartais netgi šiek tiek baugų Niujorko gyvenimą.

Nors serialas tęsėsi tik 2 sezonus, tai nesutrukdė jam tapti populiariu įvairiuose pasaulio kraštuose. Jis buvo transliuojamas kone visuose žemynuose ir sulaukė itin teigiamų kritikų bei žiūrovų vertinimų. Drama su komedijos elementais pastatyta remiantis „Sekso ir miesto“ autorės Candace Bushnell knygą. Būtent šis serialas „TV3“ televizijos eteryje pakeitė ilgą laiką karaliavusias ir begalę žiūrovų simpatijų sulaukusias „Nusivylusias namų šeimininkes“.

5. „Cougar Town” (2009-20015)

Situacijų komedija „The Cougar Town“, 2009-aisiais pradėta transliuoti JAV televizijos „ABC“ pasakoja apie Džiulę Kobb, neseniai išsiskyrusią moterį, patiriančią dažnai juokingus iššūkius, klastingus gyvenimo spąstus ir džiaugsmus. Ją supa paauglys sūnus Trevisas, buvęs vyras Bobis ir vyną dievinančios draugės, visi kartu tarsi sudarydami didelę, ne visada tinkamai funkcionuojančią, tačiau visada palaikančią ir besirūpinančią šeimą. Serialo veiksmas vyksta fikciniame mieste, Gulfhavene, Floridoje. Miestas pravardžiuojamas Pumų miestu dėl to, kad jų vidurinės mokyklos talismanas – puma. Didžioji dalis scenų vyksta Džiulės namuose, bare ir netoliese jos buvusio vyro valties. Skyrybas išgyvenusi Džiulė suvokia, kad pastaruosius porą dešimtmečių praleidusi santuokoje, nežino, kaip vėl pradėti susitikinėti ir ieškoti naujos meilės.

Išvis išleisti 6 serialo sezonai, ir visuose jų vyrauja tie patys pagrindiniai herojai, kurių kompaniją kartais papildo epizodiniai svečiai. Kiekvienas veikėjas pasižymi stipriu charakteriu, ir visi kartu jie sudaro neįtikėtinai linksmą grupę, kurie ne tik nuolat juokauja ir linksmina vieni kitus, bet ir nuoširdžiai palaiko ir, prireikus, tampa tvirtu petimi, į kurį remiamasi ištikus bėdai. Serialo žvaigždė – pagrindinę veikėją, Džiulę Kobb, vaidinusi Courtney Cox, ypač išgarsėjusi dėl savo vaidmens seriale „Draugai“. Ji ne tik atliko pagrindinį vaidmenį, bet ir prisidėjo prie „The Cougar Town“ kūrimo. Situacijų komedija buvo transliuojama iki 2015-ųjų ir būtent C. Cox pelnė daugybę nominacijų ir apdovanojimų už geriausios aktorės vaidmenį.

4. „Good Christian Belles” (2012)

„Dievobaimingos kalės“ – viso labo tik vieną sezoną trukęs, tačiau itin sėkmingas projektas. Paremta Kim Gatlin pusiau autobiografiniu romanu „Good Christian Bitches“, ši komiška drama pasakoja apie vyro netektį išgyvenusios moters grįžimą į gimtąjį miestelį. Amanda – dviejų vaikų motina, likusi našle po vyro žūties. Jis – milijonierius, kuriam niekada nebuvo gana turto, galiausiai automobilio avarijoje žuvęs su savo meiluže. Taigi, ne tik vyrą, bet ir viskuo aprūpintą gyvenimą bei savo orumą praradusi Amanda su vaikais grįžta gyventi pas savo mamą į gimtąjį miestelį. Tačiau vietoj sentimentalaus sugrįžimo jai tenka susidurti su kiek kitokia realybe – vidurinėje mokykloje ši blondinė buvo tikra kalė, žeminusi visus aplinkinius, tad bendraklasės ją mini tikrai ne gražiu žodžiu. Nors pati Amanda jau suaugo ir į gyvenimą žiūri kitaip, gimtajame miestelyje taip ir likusios bendraamžės siekia atkeršyti už visas mokykloje patirtas nuoskaudas. Taigi, jai tenka atsilaikyti ne tik prieš savo mamą, nuolat besidalijančią patarimais apie vaikų auklėjimą ir stilių, bet ir prieš religingas, tačiau itin pagiežingas moteris, netikinčias, jog kadaise mokyklos karaliene tituluota blondinė galėjo kardinaliai pasikeisti į gerąją pusę.

Serialas sukėlė didžiulį susidomėjimą ir, žinoma, sulaukė nemenkos kritikos bangos dėl santykio su religija, kuri seriale užima itin svarbią vietą. Tačiau, kaip nesunku nuspėti, ji vaizduojama ne iš gerosios pusės. „Dievobaimingos kalės“ neretai prilyginamos netgi legendiniams „Seksas ir miestas“ ir jau anksčiau minėtoms „Nusivylusioms namų šeimininkėms“, ir tai nekelia didelės nuostabos žinant, kad šio serialo prodiuserių tarpe – Darrenas Starras, „Sekso ir miesto“ kūrėjas. „Good Christian Belles“ premjerą JAV stebėjo beveik 8 milijonai žiūrovų. Lietuvoje jį taip pat transliavo „TV3“ televizija, žiūrovus daugelį metų džiuginusi tokiais hitais kaip „Nusivylusios namų šeimininkės“ ir „Lūpdažių džiunglės“. Neįtikėtinas moterų intrigas narpliojantis serialas nepaliks abejingų.

3. „Big Little Lies” (2017-)

Prabangus aukštuomenės gyvenimas ir geram detektyvui prilygstančios intrigos yra pastebimos beveik kiekviename melodraminiame televizijos seriale. Iš pirmo žvilgsnio Nekaltas melas taip pat gali pasirodyti, kaip dar viena paviršutiniška istorija apie prašmatniose vilose įsikūrusius ir tuštybei pasidavusius žmones, tačiau neskubėkime klijuoti etikečių. Jean–Marc Vallee mums pateikia esmines vertybes puoselėjančių herojų portretus ir tik dar kartą patvirtina seniai žinomą tiesą, kad ištaigingi rūmai ir milijoninė suma banko sąskaitoje nėra laimingo gyvenimo garantas.

Seriale glaudžiai susipina trys siužetinės linijos, kurių centre trijų skirtingų moterų gyvenimai. Madeline (Reese Witerspoon) – aštrų liežuvį ir gerą širdį turinti prašmatni namų ponia, su nevaldomais vyro pykčio protrūkiais kovojanti Selestė (Nicole Kidman) ir neseniai į miestelį atsikrausčiusi vieniša mama Džeinė (Shailene Woodley), po savo drovia išvaizda slepianti siaubingos patirties randus.

Serialas Nekaltas melas“ prasideda įvykdyta žmogžudyste labdaros pobūvio metu. Iš pradžių negalime nustatyti aukos ar kaltininko tapatybės, tačiau viso serialo metu žvilgsniai į praeitį, grįžimas į liudininkų parodymus, nors ir neteikia konkrečios informacijos, leidžia suprasti, kad įtariamas gali būti bet kuris Monterey miestelio gyventojas. Kone kiekvienas turėjo priežastį tai padaryti. Liudininkų parodymai artina mus prie tikrųjų nužudymo nakties įvykių, tačiau paslaptis išlieka iki pat pabaigos.

2. „Gossip Girl” (2007-2012)

Dar vienas 2007-aisiais pasaulį išvydęs projektas „Liežuvautoja“ – romantinė drama, pasakojanti apie rytiniame Niujorke gyvenančius turčius paauglius, išgyvenančius savo dramatiškus romantinius santykius ir būsimą koledžų pasirinkimą. Visą serialą jungia bendras naratyvas – paslaptingos tinklaraštininkės Liežuvautojos asmeninis puslapis, kuriame ji skelbia pikantiškiausias ir netikėčiausias aplinkinių paslaptis. Niekas nė neįtaria, kas gi ta paslaptingoji Liežuvautoja, tačiau visi su malonumu skaito jos skelbiamus įrašus. Blair Waldorf – iš pažiūros tobulą paauglišką gyvenimą gyvenanti mergina, su savo draugais Kati ir Izabele lanko gerą mokyklą ir su savo turtuoliais tėvais lankosi prabangiuose vakarėliuose. Nė kiek nekeista, kad daugelis jai pavydi gyvenimo, kuris aplinkiniams atrodo idealus ne tik dėl to, kad turi nuostabų vaikiną, Neitą Archibaldą, bet ir dėl to, kad planuoja stoti į savo svajonių universitetą, Jeilį. Kol visi aplink pergyvena dėl būsimos ateities, Blair sustyguotas gyvenimas kiek sutrinka, kai į miestą grįžta jos buvusi geriausia draugė, gražuolė Serena. Tiesa, ji patenka ne tik į Blair gyvenimą, bet ir į Neito akiratį. Kai gyvenimas pamažu ima griūti, darosi akivaizdu, kad turtuoliai vis tik išgyvena tas pačias moralines problemas, kurias patiria ir likęs pasaulis…

„Liežuvautoja“ tapo vienu populiariausių savo laikmečio serialų ir susišlavė krūvą įvairių apdovanojimų bei sulaukė gausybės teigiamų kritikų atsiliepimų. Lietuvoje serialą transliavo „LNK“ televizija, ir ši paaugliška melodrama neilgai trukus aplink save subūrė didžiulį būrį įvairaus amžiaus gerbėjų. Viso 6 sezonus transliuotas serialas neabejotinai ilgam įsirašė į televizijos istoriją ir paliko ryškų pėdsaką tarp savo žanro konkurentų. Būtent tokio tipo serialų piko metu sukurta „Liežuvautoja“ populiarumo nepraranda ir šiandien.

1. „Why Women Kill” (2019-)

„Nusivylusių namų šeimininkių“ kūrėjas Marc‘as Cherry pateikia dar vieną puikų serialą. „Why Women Kill“ laviruoja tarp trijų itin skirtingų laikotarpių, taip pasakojant istoriją apie tai, kas nutinka, kai moterims įgrįsta jų turimi gyvenimai ir jų pyktis išsiveržia lauk. 1963-ieji. Betė Ana (Ginnifer Goodwin) – manieringa, be galo ištikima namų šeimininkė, kuri, padedama kaimynės Šeilos (akt. Alicia Coppola), sužino, kad jos vyras jai neištikimas su pasipūtusia blondine padavėja, nepaisydamas jųdviejų su žmona dukros netekties. 1984-ieji. Simona (akt. Lucy Liu) – turtinga, lengvabūdė meno galerijos savininkė, kuri nuolat kelia ištaigingus vakarėlius ir apsipirkinėja su visa tam laikotarpiui būdinga ekstravagancija. Jos tobulas gyvenimas sutrinka kai ši sužino, kad jos trečiasis vyras, Karlas (akt. Jack‘as Davenport‘as), yra gėjus, ir jau kurį laiką buvo jai neištikimas. Ir, galiausiai – šiandiena. Teilor (akt. Kirby Howell-Baptiste) – šaltakraujiškiausia ir ramiausia trijulės atstovė, galinga teisininkė, esanti atviroje santuokoje, kurios stabilumas sudrumsčiamas kai paaiškėja, kad su moterimi, su kuria ji susitikinėja, jas sieja daugiau nei trumpas meilės romanas…

Šiame seriale puikiai atsiskleidžia gebėjimas preciziškai tiksliai suvaldyti skirtingas siužeto linijas bei paliesti žiūrovo širdį moters įtūžio tema: ne tik atskleidžiama, kaip jis kaupiasi ir keičia moterį, bet ir kokia jo vieta pasaulyje. Pasirinktas būdas pasakoti istoriją trimis skirtingais laikotarpiais suteikė kūrėjams galimybę perteikti tų laikmečių klišes ir stereotipus, kurie kai kuriems žiūrovams gali kelti kiek nemalonų įspūdį. Tačiau nepaisant to, toks pasirinkimas atveria platesnį pasakojimo lauką. Tai kriminalinį prieskonį turintis serialas apie moteris skirtas abiems lytims. Jis itin puikiai žiūrisi poroje, kuomet žiūrint kartu palaikomi skirtingi herojai, poelgiai ar idėjos.

Taip pat skaitykite: TOP 10 naujų internetinės televizijos giganto „Netflix“ serialų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: