Serialo "Game of Thrones" kadras

Yra žinoma, kad „Ledo ir ugnies giesmės“ autorius Džordžas R. R. Martinas kuria veikėjus, kurie dažniausiai nėra nei visiškai geri, nei visiškai blogi, bet per septynis „Sostų karų“ sezonus apie Baltuosius Klajūnus supratome vieną dalyką – jie trokšta mirties, mirties ir dar daugiau mirties.

Nors nuo pat serialo pradžios Baltųjų Klajūnų ketinimus gaubė paslaptis, iki šiol viena užuomina į jų tikrąją motyvaciją nuo pirmojo sezono premjeros buvo aplink Vesterosą palikti į būrimo kortas panašūs simboliai. Tie simboliai vėl pasirodė pirmoje 8-ojo sezono serijoje.

Berikas Dondarrionas (Ričardas Dormeris), Tormundas (Kristoferis Hivju), Edas (Benas Kromptonas) ir daug kitų Paskutiniajame Židinyje, Amberų pilyje, Šiaurėje, netikėtai atranda vieną simbolį. Tai iš kojų padaryta spiralė, o jos viduryje prie sienos prikaltas jaunasis Amberų lordas, Nedas Amberas (vargšelis tenorėjo vežimų savo žmonėms padėti kautis, o dabar jis – Baltojo Klajūno meno kūrinio dalis).

„Tai žinia nuo Nakties Karaliaus“, – sako Berikas.

Beriką Dondarrioną vaidinęs aktorius Ričardas Dormeris pasakojo, kad „buvo labai klaiku ir labai keista matyti prie sienos prikaltą berniuką“. Po 8-ojo sezono premjeros fanai pažėrė klausimų apie vėl pasirodžiusių gausių simbolių reikšmes.

Sostu-karai-2

Prisimename, kaip 3-ajame sezone Mensas Raideris (Ciaranas Hindsas), po to, kai mirusiųjų armija užpuolė Nakties Sargybą, žiūrėdamas į Baltojo Klajūno paliktą spiralę sakė: „Jie nepamiršta meno“:

Sostu-karai-3

7-ajame sezone Džonas Snou (Kitas Haringtonas) Dainerei (Emilija Klark) parodo Drakono Akmens urvuose rastus simbolius:

Sostu-karai-4

Paklausus „Ar ta spiralė yra Lanisterių simbolis?“ Dormeris pasakojo, kad tai yra universalus gyvybės ar ko nors amžino simbolis. „Ta spiralė tikrai kažką reiškia. Ji randama visur, per ją suvokiamas pasaulis. Tai visuotinai žinomas gyvybės kūrimosi elementas, kaip, tarkime, spiralinė galaktika, vandens judėjimo vaizdas pamaišius kavą. Manau, kad Džordžas R. R. Martinas labai sumaniai veikia žmogaus pasąmonę, skverbiasi į pačias žmogaus sielos gelmes, o mes, greičiausiai, nesuprasime, kodėl taip daroma. Manau, tai genialu. Tai pastūmėja mus išties giliai apmąstyti vaizdinius ir reiškinius, kurie mums atveria visa pasaulį“.

Sostu-karai-5

Vienų seniausių urvų piešinių tyrėja, paleoantropologė Ženevjeva fon Pecinger, kuri yra ir serialo fanė, pajuokavo, kad dabar ji dirba „Pirmojo žmogaus laikais“.

„„Sostų karuose“ gausu spiralių ir apskritimų vaizdų, kartais beveik panašių į vėjo malūnelius apskritiminių motyvų, kurie mums yra labai įdomūs, nes manome, kad yra labai seni, tačiau jų beveik nerandama ledynmečio laikotarpiu. Jie pasirodo pačioje ledynmečio pabaigoje, o tai jau savaime įdomu, nes tai reiškia kažko naujo pradžią“, – sake ji.

Britų archeologė Miranda Aldhaus-Gryn pateikė kelias savo įžvalgas dėl simbolių: „Apskritimai su linijomis arba kryžiais ir spiralės yra gerai Europoje žinomi priešistoriniai ritualiniai simboliai. Jų randama ant neolito (naujojo akmens amžiaus) koridorinių kapaviečių akmenų ir, kaip manoma, simbolizuoja šviesą mirties tamsoje arba dar gali reikšti pomirtinį gyvenimą.“

Taip pat skaitykite: „Sostų karų“ finalas: 21 prognozė kas mirs arba išgyvens [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: