Serialo "Game of Thrones" plakato fragmentas

Sveiki atvykę į paskutinį HBO serialo „Sostų karai“ sezoną. Džordžas R.R Martinas rašydamas „Ledo ir ugnies giesmės“ sagą dosniai vadovavosi šūkiu „Valar Morghulis“ ir kiekviename sezone mirtis šienavo herojus ne dalgiu, o milžinišku mechaniniu kombainu, iki aštunto sezono išgyveno nedaugelis.

Tikras stebuklas ir džiaugsmas, kad vis dar išliko tokie herojai kaip Džonas Snow (Kit Harington), Dainerė Targaryen (Emilia Clarke) ar Tyrionas Lanisteris (Peter Dinklage). Bet žiema artėja ir Nakties sargybos laikas baigiasi.

Balandžio 14-ją pasirodo pirmoji finalinio sezono serija, netrukus prasidės finaliniai įspūdingosios istorijos mūšiai ir sąskaitų suvedinėjimai. Žiūrovai nekantriai lauks paskutinių kandžių dialogų, epinių mūšių, intrigų, kovų ir sekso scenų kokteilio porcijos ir niekas siužeto vingių nepajėgs priimti ramia širdimi.

Internete pilna spėlionių kurgi mes genialaus autoriaus valia atsidūrėme ir kuo visa tai pasibaigs? Taigi pasižiūrėkime į 21-ną prognozę apie rūstų arba vilties teikiantį „Sostų Karų“ herojų likimą.

Džonas Snow: Mirs. Šiaurės karalius susidurs dvikovoje ir laimės prieš Nakties karalių, bet praras gyvybę besikaudamas. Net jei jis ir yra tikrasis Geležinio sosto paveldėtojas, jam nelemta valdyti, tik apginti žmoniją.

game of thrones season 8 (16)

Dainerė Targarian: Išliks gyva. Drakonų Motina sėkmingai laimės karą prieš Baltuosius klajūnus, atsisės į Geležinį Sostą ir taps visų karalysčių karaliene, kaip to ir siekė nuo pat pradžių. Aišku ji irgi patirs keletą skausmingų įvykių, tokių kaip Džono mirtis.

game of thrones season 8 (6)

Tirionas Lanisteris: Išliks gyvas, bet ateitis tamsi. Iš tiesų nenuspėjama, kur Tyrijonas nukeliaus, bet manome, kad jam išliks galva ant pečių.

game of thrones season 8 (3)

Cersėja Lannister: Mirs. Viena labiausiai paplitusių teorijų teigia, kad į Cersėjos istoriją įsivelia pranašystė, kurioje sakoma, kad artimas žmogus (veikiausiai Džeimis) nužudys ją. Tai turėtų įvykti.

game of thrones season 8 (11)

Džeimis Lanisteris: Negyvas, gal? Jis yra dar viena tragiška Vesteroso figūra ir nors dar yra vilties jam gauti išpirkimą už praeities nuodėmes, visgi galima jį matyti linkstant link baisios pabaigos po Cersėjos nužudymo.

game of thrones season 8 (5)

Sansa Stark: Gyva. Greičiausiai ji taps Šiaurės Karaliene. Taip įmanoma, kad Sansa ir Tyrijonas atnaujins savo santuoką, net jei tai ir bus padaryta vien dėl politinių priežasčių padėsiančių karalystei atsinaujinti. Jei Starkų ir Lannisterių giminės gali sugyventi kartu taikiai, tai ir kitos iš Septynių Karalysčių greičiausiai galės taip pat.

game of thrones season 8 (14)

Arija Stark: Mirs. Vienos labiausiai mėgstamų veikėjų mirtis turėtų būti pati skaudžiausia žiūrovams šiame sezone, būtu smagu, jei ši pranašystė neišsipildytų, bet greičiausiai tai neįmanoma.

game of thrones season 8 (7)

Branas Starkas: Greičiausiai gyvas. Nors tai priklauso nuo to kaip apibrėšime žodį „gyvas“. Būdamas Triakiu Varnu Branas turės milžinišką vadmenį kovojant su Nakties Karaliumi, gal būt netgi sugebės perimti negyvo drakono valdymą. Vienaip ar kitaip po lemiamo mūšio jis tikriausiai gyvens naują gyvenimą kažkokioje paslaptingoje formoje. Nebūtinai dabartyje. Taip pat yra spėjimų, kad dėl keliavimo laiku gebėjimo galbūt pats Branas ir yra Nakties Karalius.

game of thrones season 8 (2)

Semas Tarly: Gyvens kaip ir Gilė. Neturėtumėte baimintis dėl tragiško likimo šiems dviems veikėjams. Jie simbolizuoja paprastus mažus žmones, o tiems lemta išlikti, tad porelei su kūdikiu pavyks išvengti Baltųjų Klajūnų ir jų negyvėlių armijos ir jie gyvens dar ilgai ir laimingai.

game of thrones season 8 (9)

Theonas Greydžojus: Negyvas. „Kas negyvas, tas niekad nemirs“, deja, šis posakis nepasiteisins Theono atveju ir jis išties mirs, veikiausiai bandydamas nudobti Euroną Greydžojų. Gerai tai, kad Euronas taip pat mirs, o Yara išgyvens ir leis Geležinėms Saloms klestėti.

game of thrones season 8 (13)

Skalikas: Gyvas. Baisusis karys dvikovoje laimės prieš savo vyresnįjį brolį.

game of thrones season 8 (1)

Briana iš Tarto: Žus. Ji įžengė į „Sostų karus“ su kardu rankoje, tad nuo jo ir kris. Viena nuožmiausių kovotojų visame Vesterose, Briana greičiausiai paaukos savo gyvybę besikaudama su Baltaisiais Klajūnais.

game of thrones season 8 (12)

Varis: Negyvas. Voro mirtis jau buvo Melisandros išpranašauta septintame sezone, kai ji perspėjo jį, kad šis mirs Vesterose. Ne visada galima pasitikėti Raudonosios moters žodžiu, bet dažnai jos įvykio interpretacijos yra klaidingos, bet ne pats įvykis pamatytas ugnyje.

game of thrones season 8 (17)

Melisandra: Negyva. Jos mirtis paskutiniame sezone yra vienas labiausiai užtikrintų statymų.

game of thrones season 8 (15)

Davosas: Gyvas. Iš tiesų šis riteris galbūt neišgyvens konflikto su Baltaisiais Klajūnais, jei jam teks daug kautis. Kaip pats seras Davosas dažnai sako, jis nėra kovotojas. Bet jis yra vienas iš labiausiai padorių žmonių likusių „Sostų Karų“ seriale. Jei Davosas mirs, mes sukilsim.

game of thrones season 8 (4)

Džoras Mormontas: Negyvas. Kaip ir Briana. Dainerei Targarian labiausiai lojalus kareivis ir yra tokio charakterio, jog galėtų mirti gan greitai be didesnės priežasties, pavyzdžiui kovoje prieš Baltuosius Klajūnus.

game of thrones season 8 (8)

Bronas: Gyvas. Jis dar vienas veikėjas, kuris galėtų lengvai kristi karo lauke, nors atrodo, kad yra klaida statyti prieš šį žūties nuo kardo prekeivį. Ar tai nebuvo pamoka, kurią turėjom išmokti per jo pirmą kovą?

game of thrones season 8 (10)

Tormundas: Gyvens. Nėra simpatiškesnio veikėjo „Sostų Karuose“ nei Tormundas. Ko gero jam lemta išgyventi visą istoriją.

game of thrones season 8 (2)

Berikas Dondarrionas: Mirs. Žaibų valdovas jau tiek daug kartų mirė, kas jam dar kartą? Tačiau prieš ja galutinai numirštant, jis veikiausiai pasiūlys savo paskutinį atokvėpį kuriam nors buvusiam bendrakeleiviui.

game of thrones season 8 (3)

Drakonai: Žus. Liūdna matyti jų istorijos pabaigą, greičiausiai Drogonas ir Rhaegalas prisijungs prie jų brolio Viseriono anapusybėje.

game of thrones season 8 (1)

Nakties Karalius: Neišgyvens. Ši istorija vargu ar baigsis su Baltųjų Klajūnų laimėjimu. Ar vis tik gali?

Taip pat skaitykite: „Sostų karai” – kaip iš tiesų, šiame seriale, turėtų atrodyti veikėjai [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: