Organizatorių archyvo nuotr.

Ketvirtadienį, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome prasidėjo akrobatinio skraidymo stovykla. Į atidarymo ceremoniją susirinkę pilotai ir svečiai džiaugsmingai sutiko pirmosios nuo nepriklausomybės atkūrimo akrobatinio skraidymo stovyklos pradžią. Atvykę svečiai negailėjo gražių žodžių iniciatoriams bei lakūnams, linkėjo gero oro ir saugių skrydžių.

Savaitę truksiančioje stovykloje dalyvauja 20 įvairaus amžiaus pilotų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Stovyklos metu bus tobulinami akrobatinio skraidymo įgūdžiai. Kartu su instruktoriais ir patyrusiais akrobatinio skraidymo meistrais jaunoji karta tobulins savo sugebėjimus, kad galėtų stoti greta pasaulyje vardą jau spėjusių pelnyti meistrų, varžybose pelnančių prizines vietas. Akrobatinio skraidymo meistrai dalyvaujantys stovykloje gludins savo įgūdžius bei ruošis artėjantiems čempionatams.

Stovyklos iniciatorius, Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Vytautas Galvonas pasidžiaugė, kad į šią sporto šaką ateina jaunų žmonių bei nors ir lėtai, tačiau pilotų gretos vis auga. Valstybė pradeda atsigręžti į Lietuvą pasaulio mastu garsinančius akrobatinio skraidymo meistrus, tačiau reikia dar daug nuveikti, kad būtų sukurtos treniruotėms tinkamos sąlygos.

Stovyklos atidarymą pagerbė LR Seimo narys Rytas Kupčinskas, kuris pasidžiaugė, kad stovykla vyks istorinėje vietoje, sekančiais metais švęsiančioje 100 metų jubiliejų.

„Būtent šioje vietoje ir buvo sukurta visa Lietuvos aviacija. Simboliška, kad ir toliau S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas suburia pažangiausius ir aikštingiausius, dangų užkariauti siekiančius pilotus“, – pasakojo LR Seimo narys R. Kupčinskas.

Organizatorių archyvo nuotr.

Sveikinimus susirinkusiems dalyviams taręs S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas pasidžiaugė tokiu gausiu būriu pilotų, palinkėjo gero oro ir saugių skrydžių.

Organizatorių archyvo nuotr.

Atidarymo ceremonijai pasibaigus stovyklos dalyviai ir svečiai pajudėjo prie paminklinio akmens skirto Atlanto užkariautojams S. Dariui ir S. Girėnui atminti. Prie paminklo buvo padėtos gėlės bei prisiminta apie šių didvyrių legendinį žygį, pažymėjusį Lietuvą kaip drąsią šalį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: