© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvis nesėkmingai bandė iš Norvegijos išvežti du mažamečius sūnus, perduotus globėjams dėl įtariamo smurto šeimoje. Kaip pranešė televizijos LNK žinios, iš mokyklos berniukus pasiimti pavyko, bet kirsti Norvegijos sienos – ne.

Kaip teigiama, Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnyba be įspėjimo vaikus išsivežė iš mokyklos, o tėvams paaiškinta, kad berniukai kol kas bus pas globėjus. Tėvas penktadienį berniukus bandė pagrobti ir išsivežti iš Norvegijos. Jis laukė, kol vaikai pasirodys prie mokyklos, pasiėmė juos ir spruko, bet nesėkmingai.

Norvegijos teismuose vertėja dirbanti ir nukentėjusioms šeimoms padedanti vertėja Neringa Ozolina sakė, kad tėvas su vaikais buvo sulaikytas netoli pasienio.

“Nespėjo kirsti pasienio, sulaikyti tėvas ir vienas neįvardijamas žmogus, ir abu vaikai. Vaikai grąžinti ir paslėpti vaiko teisių apsaugos”, – LNK telefonu sakė N.Ozolina.

Advokatė Sandra Latotinaitė sakė, jog šių berniukų tėvai buvo įtariami dėl smurto šeimoje, apie kurį esą mokyklos seselei papasakojo patys vaikai, tačiau jie vėliau sakė pamelavę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: