Winona Ryder ir Melas Gibsonas

Skandalingajam Holivudo aktoriui bei režisieriui Melui Gibsonui vėl reiškiami kaltinimai dėl antisemitinių pasisakymų ir agresyvaus elgesio. Neseniai serialo „Stranger things“ (liet. „Keisti dalykai“) žvaigždė Winona Ryder duotame „The Sunday Times“ interviu buvo paklausta, ar yra susidūrusi su antisemitiniais pasisakymais, nes pati yra žydė. Ji prisiminė, kad ne kartą yra girdėjusi antisemitinių ir homofobiškų pasisakymų iš aktoriaus Melo Gibsono.

Aktorė pasakoja: „Mes buvome triukšmingame vakarėlyje su mano draugais. Kol mes visi kalbėjomės, M. Gibsonas rūkė cigarą ir staiga mano homoseksualaus draugo paklausė: „Ar aš nesusirgsiu AIDS?“. Tada pašnekesys išsirutuliojo apie žydus ir jis ne kartą nepagarbiai replikavo, vartodamas tokius epitetus kaip „oven-dodger“ – taip užgauliai vadinami žydai, jiems primenant, kad per holokaustą jie buvo deginami.

Dar anksčiau, 2006 m., kai aktorius buvo suimtas policininko žydo už vairavimą išgėrus, jis užsipuolė pareigūną ir šaukė, kad „tik žydai kalti už visus pasaulio karus“. Po to įvykio jis teisinosi tuo, kad nesugebėjo susivaldyti, nes yra alkoholikas. Nuo tada jį atstūmė kino industrija ir M. Gibsonas turėjo tenkintis paprastais vaidmenimis nepopuliariose kino juostose. Tuo pačiu buvo į viešumą iškeltas 2004 m. M. Gibsono režisuotas filmas „Kristaus kančia“. Kuriame taip pat įžiūrimas antisemitizmas. Viename interviu paklaustas, ar šis filmas gali pasmerkti žydų tautos žmones, M. Gibsonas atsako: „Gali. Aš manau, kad tai tiesiog tiesos atskleidimas… Kiekvienas, kuris nusižengia, turi prisiimti savo kaltę“.

Vėliau M. Gibsonas pagarsėjo dar vienu skandalingu įvykiu. Jis nesusivaldė ir ranką pakėlė prieš savo ankstesnę širdies draugę ir dukters motiną rusų pianistę Oksaną Grigorjevą. Prieš porai išsiskiriant O. Grigorjeva paprašė teismo uždrausti M. Gibsonui artintis prie jos ir jųdviejų tuomet pusės metų dukters tvirtindama, kad buvęs mylimasis prieš ją naudoja psichologinį smurtą. Vėliau paaiškėjo, kad aktorius prieš Oksaną smurtavo ne tik psichologiškai, bet ir fiziškai. Po metų, dar nesibaigus teismo procesui, Oksana atsiėmė kaltinimus prieš buvusį draugą – už tai moteris nuo Melo Gibsono gavo 750 tūkst. JAV dolerių bei prabangų namą Kalifornijoje, kuriame galės gyventi iki jųdviejų dukrai sueis 18 metų. Vėliau moteris viešai teigė pasipiktinusi savo teisininkais, kurie pražiopsojo svarbią sutarties detalę – ji nebegalės reikšti jokių pretenzijų M. Gibsonui, kitaip praras visą finansinę paramą, taigi jis gali jaustis drąsus ir elgtis kaip nori.

M. Gibsono žvaigždė vėl sužibo, kai 2016 m. pasirodė jo režisuotas ir net šešių „Oskaro“ nominacijų sulaukęs filmas „Pjūklo ketera“. Po filmo premjeros M. Gibsonas gavo gausybę nominacijų ir apdovanojimų kaip geriausias režisierius, tad vėl galėjo džiaugtis šlove. Tačiau aktoriaus praeities klaidos vis išlenda į viešumą, gadina reputaciją ir neleidžia laisvai džiaugtis sėkme. Vieno pokalbio metu M. Gibsonas sakė, kad bando palikti visus incidentus praeityje ir jį „erzina“, kad žmonės vis juos primena.

Taip pat skaitykite: TOP 5 Melo Gibsono režisuoti filmai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: