Grupė „Metallica“/ instagram.com (@metallica)

Tikriausiai, kad sudėtinga būtų rasti bet kokio amžiaus žmogų negirdėjusi nei vienos garsiosios metalo grupės „Metallica“ dainos. Po daugybės metų grupės nariai vis dar sugeba nustebinti savo gerbėjus visame pasaulyje.

Milžiniško populiarumo susilaukusi ir iki šiol tebegyvuojanti grupė „Metallica“ susikūrė 1981 metais, kai James Alan Hetfield laikraštyje pastebėjo, jog Lars Ulrich ieško muzikantų. Jaunuoliams susipažinus, jie nusprendė ieško kitų muzikantų ir įkurti grupę. Prie jų prisijungė bosistas Ron McGovney ir gitaristas Dave Mustaine. Tais pačiais metais, kai grupė susikūrė, pasirodė ir pirmasis Metallica įrašas „Hit The Lights“. Debiutinis grupės albumas „Kill ‘Em All“ pasirodė 1983 metais – albumas buvo parašytas vos per dvi savaites, tačiau, būtent jis ir išgarsino šią grupę. Tačiau, staiga užklupęs populiarumas privedė grupės narius prie nesutarimų: Dėl įtampos tarp R. McGovney ir D. Mustaine, McGovney paliko grupę. Dave Mustaine įkūrė kitą trankiojo metalo grupę „Megadeth“, taip pat sulaukusią milžiniško populiarumo, todėl taip pat nusprendė palikti „Metallica“. Žinoma, kaip ir visose garsiose grupėse sudėtis keitėsi daugybę kartų, vieninteliai iki šiol grupėje išlikę nariai yra jos įkūrėjai: James Alan Hetfield – vokalistas, gitaristas, pagrindinis dainų tekstų autorius bei būgnininkas Lars Ulrich. Taip pat, šiuo metu grupę sudaro ir gitaristas Kirk Lee Hammett bei bosistas Robert Trujillo.

Per daugiau nei 40 metų egzistavimo grupė yra pelniusi daug pasiekimų: 2009 metais pateko į Rokenrolo šlovės muziejų. 2013 metais surengusi koncertą Antarktidoje grupė pateko į „Guinesso“ rekordų knygą – tapo pirmąja muzikos grupe, per vienerius metus koncertavusia visuose 7 žemynuose. Laimėjusi daugybę „Grammy“, „MTV“, „Billboard“ bei kitų apdovanojimų.  Taip pat, roko grupė „Metallica“ be koncertų užsiima ir labdaringa veikla, 2017 metais įsteigė savo paramos fondą „All Within My Hands“.

Šiais metais grupė savo fanams pažėrė daugybę staigmenų. Po ilgos pertraukos (paskutinysis albumas „Hardwired… to Self-Destruct“ bei pasaulinis turas „WorldWider“ (2016-2019), „Metallica“ sugrįžo itin trankiai: naujas albumas „72 Seasons“, kuris pasirodė šių metų balandžio mėnesį, taip pat, grupė paskelbė ir apie pasaulinį koncertinį turą, kurio metu aplankys 22 skirtingus miestus. Bei svarbi naujiena: net trys premjeros, kurios pasieks gerbėjus visame pasaulyje, kino teatruose. Pirmoji premjera fanus pasiekė balandžio 13 dieną, filmas „Metallica: 72 Seasons – Global Premiere“ – jame buvo rodomi išskirtiniai interviu su „Metallica“ grupės nariais, o visa grupė gilinosi į dainų kilmę ir istorijas kartu su kiekvieno albumo kūrinio muzikiniais vaizdo klipais. Naujojo grupės albumo fanai laukė 7-erius metus. „72 Seasons“ – vienuoliktasis grupės albumas, kuris per pirmąją savaitę JAV pardavus 146 tūkstančius kopijų, debiutavo antrojoje „Billboard 200“ reitingo vietoje, tapdamas dvyliktuoju grupės įrašu, pasiekusiu reitingo dešimtuką. Albumą sudaro 12 naujų grupės dainų.

Sekanti premjera, kuri pateikta itin įdomiu formatu, kad pasiektų visus fanus – tiesioginė koncerto transliacija kino teatruose, kuris vyks du vakarus – rugpjūčio 19 d. ir 21 d. Abu šiuos vakarus grupė sugros du visiškai skirtingus koncertus, „Metallica“ savo fanams prižadėjo pristatyti dvi visiškai skirtingas programas, kurių metu sugros 30 skirtingų dainų, nuo pat pirmojo albumo „Kill ‘Em All“ (1983) iki pačio naujausio „72 Seasons“ (2023).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Metallica (@metallica)

Prie koncerto darbavosi tikri savo srities profesionalai, jis filmuojamas naudojant pačią pažangiausią įrangą, moderniausias kameras ir tiesiogiai transliuojamas į daugelį kino teatrų visame pasaulyje. Garsas kino teatre nebuvo itin geros kokybės, tačiau, stebint koncerto vaizdą, scenos išdėstymą bei operatoriaus darbą, susidaro įspūdis, tarsi, tai stebima ne iš kino teatro, o koncerte dalyvaujama gyvai. Būtent šiam koncertui buvo pastatyta specialiai ovali scena, kad gerbėjai, stebintys koncertą iš kino teatrų, galėtų jaustis taip, tarsi, jame dalyvautų iš tikrųjų ir stebėtų jį iš pirmųjų vietų. Žinoma, atsižvelgiant, kad koncertas buvo transliuojamas tiesiogiai, nebuvo apsieita ir be kliūčių – koncerto, kurio numatyta trukmė apie 3 valandas, pradžia vėlavo beveik visą valandą, todėl pradžioje transliacijos buvo galima stebėti Teksase susirinkusius gerbėjus, kurie taip pat laukė savo dievinamų žvaigždžių gyvo pasirodymo. Grupės nariai scenoje pasirodė skambant „The Good, the Bad and the Ugly“ garso takeliui. Pirmoji daina, kurią atliko grupės nariai – „Creeping Death“ iš antrojo grupės albumo „Ride the Lightning“ (1984). Taip pat, grupė atliko keletą dainų – „Shadows Follow“ bei „Lux Æterna“  iš naujausio savo albumo „72 Seasons“. Ir galiausiai, savo koncertą užbaigė viena populiariausių dainų „Master of Puppets“ iš to paties pavadinimo albumo (1986) bei padėkos žodžiais visiems savo gerbėjams. Grupės koncertą papildė įvairūs specialieji efektai, ugnis, apvalūs vaizdo ekranai virš scenos.

Iš tikrųjų, toks koncerto transliavimas puiki proga visiems grupės fanams tiesiogiai sudalyvauti koncerte ir pamatyti jį iš bet kurio pasaulio kampelio ir galimybė tai padaryti net du vakarus iš eilės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: