Instagram ardhyvo nuotr.

Banksy, garsiausias grafitti menininkas pasaulyje, savu būdu išreiškė solidarumą vienam iš labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių Didžiosios Britanijos miestų Notingamui.

Jis sukūrė naują piešinį – lanką besukančią mergaitę. Tačiau šiame kūrinyje lankas iš tiesų yra ratas, nuimtas nuo tikro, nenupiešto dviračio, jau nežinia kiek laiko prirakinto prie šalia esančio apšvietimo stulpo. Būtent žaidimas su realybe tampa meno dalimi (arba atvirkščiai) ir yra būdingas Banksy kūryboje.

Šį darbą pats autorius patvirtino, paskelbdamas nuotrauką savo „Instagram“ paskyroje. Grafitti piešinys pasirodė ant pastato Ilkeston gatvėje, ties sankryža su Rothesay prostektu spalio 15-osios rytą ir kaip mat pritraukė smalsuolius. Miesto valdžia nusprendė apsaugoti darbą organinio stiklo skydeliu dar prieš tai, kai Banksy paskelbė nuotrauką.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy) on

Paskutinį kartą Banksy atliko „meninį veiksmą“ liepos mėnesį, kai norėdamas paskatinti žmones dėvėti apsaugines kaukes keliaujant viešuoju transportu Londone, metro traukinyje jis pripiešė žiurkių ir video įrašą paskelbė savo „Instagram“ paskyroje.

Rugpjūtį menininkas finansavo pabėgelių gelbėjimui Viduržemio jūroje skirtą laivą. Ant jo korpuso – Banksy „parašas“: mergaitė, dėvinti gelbėjimosi liemenę ir laikanti širdies formos gelbėjimosi ratą. Banksy pradėjo piešti grafitti traukiniuose ir ant sienų gimtajame mieste Bristolyje devintajame dešimtmetyje ir netrukus išgarsėjo visame pasaulyje.

Taip pat skaitykite: TOP 10 gatvės menininko Banksy šedevrų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: