© Erikos Medelinskaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Balandžio 17-tąją Kauno Žalgirio arena pražydo gėlėmis. Čia susirinkę mados mylėtojai nekantriai laukė Inži mados namų haute couture kolekcijos pristatymo. Prieš renginį spalvingai apsirengę ir renginio dress kodo ,,fashion flowers“ įkvėpti svečiai, fotografų apsupty, mėgavosi šampanu bei renginio remėjų L‘occitane pavasariškais kvapais.

,,Pamatykite tai, kas paprasta, bet neįprasta, kas tikra, bet įspūdinga, kas žinoma, bet nesuvokta. Pabūkime kartu šiame renginyje, pažvelkime į madą ir grožį kitaip. Galbūt giliau, galbūt plačiau, galbūt tiesiog kitaip.”  – būtent taip į savo kolekcijos pristatymą Žalgirio arenoje svečius kvietė dizainerė Ingrida Žitkuvienė. Renginiui muziką kūrė talentingasis Dj Donatello, o mados namai bendradarbiavo su Supermodels agentūra, ruošiančia modelius pristatinėti Chanel, Armani, Dior, Valentino , D&G, Calvin Klein ir kitas naujausias kolekcijas mados savaitėse.

Pirmieji buvo pristatyti ready to wear kolekcijos modeliai. Čia ,kaip ir visoje kolekcijoje, vyravo kontrastingi juodos ir baltos spalvų deriniai su kartais įsiterpenčiais kreminės spalvos tonais. Šioje kolekcijos dalyje dizainerė Ingrida Žitkuvienė atidavė savo duoklę klasikai :  griežto kirpimo drabužiai, minimalistiniai papuošalai . Dizainerė įkvėpta moteriškos elegancijos ir jaunatviško maksimalizmo derino liną, peršviečiamus audinius, šilką bei nerinius.

Iškart po kasdienai pritaikomų drabužių pristatymo sekė kvapą gniaužianti  penkiasdešimties haute couture suknelių ypatingoms progoms eilė. Šiais unikaliais kūriniais pasipuošė žymios Lietuvos moterys, tarp kurių : Natalija Bunkė, Rasa Židonytė, Gintarė Gurevičiūtė bei Liepa Mondeikaitė. Pavasariniai žiedai įkvepė ne tik renginio svečius, bet ir pačią kolekciją. Šviesių gėlių elementai puošė ne tik sukneles bet ir modelių plaukus. Žemę velkančios lengvų audinių suknelės buvo papuoštos subtiliais raukiniais. Šviesoms pritemus ir muzikai nutilus kolekciją užbaigė dvi nepaprasto grožio vestuvinės suknelės – viena juoda, kita – balta. Su lig šiais kūriniais ant podiumo, žiūrovams nusilenkti, žengė ir pati drabužių autorė.

© Erikos Medelinskaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Reklamanamų kvapai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: