Džonis Deppas ir Amber Heard /Wikimedia Commons/ Harald Krichel (CC BY-SA 3.0) & Gage Skidmore (CC BY-SA 3.0)

Nors Holivudo žvaigždė Johnny Deppas trečiadienį viešai džiaugėsi JAV prisiekusiųjų sprendimu, kad jo buvusi žmona, aktorė Amber Heard jį apšmeižė, laimėjimo euforija aktoriui gali greitai pasibaigti. Amber Heard advokatė Elaine Bredhoft pareiškė, kad jos klientė planuoja apskųsti bylą prieš buvusį vyrą, kurį už pripažintą šmeižtą prisiekusieji apdovanojo daugiau nei 10 milijonų kompensacija.

Ketvirtadienį pasirodžiusi NBC televizijos laidoje „Today“ Elaine Bredhoft pasakojo, kad aktorė Amber Heard turi rimtų priežasčių apeliuoti teismo sprendimą. Advokatė pažymėjo, kad teismo metu Heard komanda bandė panaudoti įrodymus iš bylos, kurią 2020 metais Johnny Deppas Jungtinėje Karalystėje iškėlė prieš jį smurtautoju įvardinusį bulvarinį leidinį „The Sun“, bet jų prašymas buvo atmestas. Tada Londone buvusiems sutuoktiniams teko lankytis teismo posėdžiuose ir į viešumą kelti senas nuodėmes ir žaizdas. Tiesa, Jungtinės Karalystės teismas tuomet Johnniui Deppui nebuvo palankus. Britų teisėja Justice Nicole pripažino, kad ruošiant publikaciją apie J. Deppo veiksmus prieš žmoną, žurnalistai turėjo pakankamai įrodymų, jog aktorė buvo skriaudžiama.

Jungtinės Karalystės teismas nustatė, kad Deppas prieš buvusią žmoną įvykdė mažiausiai 12-ka smurto artimoje aplinkoje veiksmų, įskaitant ir seksualinį smurtą“, – NBC laidoje pasakojo E. Bredhoft. Tiesa, Jungtinėje Karalystėje surinktų įrodymų pateikti JAV prisiekusiųjų komisijai nebuvo leista. Pasak Bredhoft, būtent šie atmesti įrodymai Londone Amber Heard atnešė pergalę, o ponas Deppas pralaimėjo. „Virdžinijos prisiekusiųjų komisijai pateiktų įrodymų trūkumas, palyginus su byla, iškelta Jungtinėje Karalystėje, sukūrė dvi visiškai skirtingas sutuoktinių ginčo istorijas“ , – pastebėjo A. Heard advokatė.

E. Bredhoft spekuliavo, kad tokį JAV prisiekusiųjų sprendimą lėmė ir socialinių tinklų erdvėje išpopuliarėjęs ir virusiniu tapęs poros teismas. „Socialinių tinklų erdvėje viso teismo metu Amber buvo demonizuojama ir nėra nei menkiausios abejonės, kad prisiekusiesiems spaudimą darė socialiniuose tinkluose išplatinta teismo įrašų medžiaga“, – teigė advokatė.

Bredhoft kritikavo ir tiesioginę visam pasauliui transliuotą Johnny Deppo ir Amber Heard dramos teismo procesą. „Konflikto tema – jautri, susijusi su smurtu artimoje aplinkoje, o kameros ir reporteriai šį procesą pavertė zoologijos sodu“.

NBC „Today“ laidos vedėjai Savannah Guthrie pasiteiravus, ar Heard išgalinti Johnniui sumokėti 10,4 mln., kuriuos priteisė JAV prisiekusieji, ši tvirtai pareiškė, kad tokių sumų jos klientė neturinti.

Taip pat advokatė išreiškė gailestį visoms smurto artimoje aplinkoje aukoms. „Trečiadienio nuosprendis nusiuntė siaubingą žinią pasauliui, kad smurto artimoje aplinkoje auka privalo būti tobula tam, kad ja galėtume patikėti. Jeigu neišsitrauksite telefono ir nenufilmuosite kaip jūsų sutuoktinis prieš jus kelia ranką, tai niekas jumis nepatikės“, – nusivylimo neslėpė E. Bredhoft.

Vienas pirmųjų dalykų, kuriuos A. Heard man pasakė išgirdusi Johnniui Deppui palankų nuosprendį buvo tai, kad jai labai gaila visų moterų teismo salėje ir už jos ribų, nes pralaimėjusi šią bylą ji jaučia atsakomybę už tai, kad smurtas prieš moteris ateityje nebus vertinamas rimtai“, – tikino aktorės Amber Heard advokatė Elaine Bredhoft.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: