Guggenheim Museum archyvo nuotr.

Skulptorius iš Italijos Maurizio Cattelan nori, kad bent vienu procentu daugiau pamąstytumėte, prieš nuleisdami unitazą.

Amerika galbūt ir atsisakė Britanijos jungo – žmonių galios triumfo prieš karalius, bet Niujorkas šiuo metu nekantriai laukia naujojo auksinio sosto, laukiančio debiuto Manheteno Aukštutiniame East Saide.

Šis sostas bus skirtas žmonėms nenorintiems stovėti ceremonijos metu ir norintiems juo pasinaudoti. Pasinaudoti šiuo specialiu ir veikiančiu unitazu galima garsiajame Gugenheimo Muziejuje.

Auksinė spalva nemeluoja, jis yra padarytas iš tikro aukso. Net sėdimoji jo dalis yra auksinė, tik nepamirškite sulenkti kelių, jei norite ją pakelti. Vienintelis nusivylimas yra pigus metalinis tualetinio popieriaus laikiklis pritvirtintas prie sienos. Net pasiturintis Gugenheimas negalėjo pasistengti jį pakeisti auksiniu.

Taip pat pastebėsite, jog tai yra vienas iš tų viešųjų patogumų pasaulyje, turintis stovintį apsauginį lauke. Jei tai jums kelia nerimą, jums teks atsisakyti šios patirties. Kadangi jis yra padarytas ne iš porceliano, muziejui yra svarbu, kad niekas jam nepadarytų ko blogo. Pasaulyje tikrai nėra nieko turinčio didesnę vertę, na bent taip kūrinio autorius bando sufleruoti.

Ši spindinti išvietė sukurta satyromis pasižyminčio italų skulptoriaus Maurizio Cattelan turi tikslą. Tai menas su socialiniu komentaru.

Paaiškinimui kūrinys yra pavadintas „Amerika“ kaip rašoma muziejaus internetiniame puslapyje. „Cattelan‘o unitazas siūlo priėjimą prie meno, bet kartu ir prikelia amerikietišką svajonę galimybėms – jo nauda iš karto primena mums neišvengiamą žmonijos realybę.“

„Cattelan‘as pakeitė unitazą savo vonioje visiškai funkcionuojančia 18 karatų auksine replika, sudarydamas publikai galimybę ekstravagantiškai prabangai, anksčiau skirtai tik vienam procentui,“ teigia muziejus.

Iš tikrųjų kai jūs mąstote apie kitu atveju visiškai nuobodžią aplinką standartiniame Gugenheimo tualete pagalvokite kaip revoliucija baigėsi buvusiai kolonijai.

Apie „Ameriką“ yra pagrįstai spėliojama – kūrinys padedamas eksponuoti – ar ponas Cattelan‘as linksmai nerodo į laimėjusį JAV prezidento rinkimus kandidatą. Tą, kuris ko gero būtų suviliotas idėjos nusipirkti auksinį sostą, tik dėl to, kad jis derėtų prie jo plaukų.

Taip pat skaitykite: Romulo Celdran: modernusis macro pasaulis

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: