Ričardas Savukynas / Asmeninio archyvo nuotr.

Su tais pabėgėliais yra blogai – juos veža Lukašenka, tai tikslinga operacija, nukreipta prieš Lietuvą.

Pabėgėliai yra neteisėti migrantai – tai reiškia, kad visi iki vieno jie privalo būti sulaikyti. Negali būti jokių ten leidimų jiems lakstyti kur nori.

Sulaikymui reikia vietos ir kai pabėgėlių daugėja – reikia daugiau vietos. Rūdininkų poligonas yra tokia vieta, kur galima įrengti ir didelę stovyklą tų pabėgėlių kalinimui.

Bet koks veiksmas, kuris bando išlaisvinti pabėgėlius tiesiogiai, bando padėti jiems pereiti per sieną arba trukdo pareigūnams sulaikyti pabėgėlius ar juos įkalinti – tai veiksmas, nukreiptas prieš Lietuvos valstybę.

Kai kokie nors protestuotojai protestuoja prieš tvorų ar kad ir tų koncertinių užtvarų statybą – tai reiškia, kad jie protestuoja prieš užtvaras migrantams ir prieš Lietuvos sienų kontrolę. Visi tokie protestuotojai palaiko Lukašenką.

Akivaizdu ir tai, kad jei tokie protestuotojai aiškina, kad “kodėl neuždarėt sienų anksčiau, eikit atsiprašyti Lukašenkos blablabla” – tai yra tas pats, kas sakymas “kodėl neužsirakinai durų, eik atsiprašyt vagies, kuris iš tavęs pavogė”. Tai nusikaltėlių gynimas.

Kai žmonės surengia “protestus”, per kuriuos įsiveržia į mūsų dalinius, puola pareigūnus, mušasi, užtvėrinėja savo mašinomis pareigūnams kelią – tai tokie žmonės tiesiogiai kovoja prieš pareigūnus, kurie stabdo nelegalių migrantų srautą.

Tai yra nusikaltimas atviriausiu būdu, ir tai yra nusikaltimas, kuris daromas būtent tam, kad palaikyti tų migrantų įsiveržimą ir Lukašenkos vykdomus nusikaltimus prieš Lietuvą.
Kai tokie nusikaltėliai dar ir mojuoja Lietuvos vėliavomis – tai panašiai, kaip Jedinstva kadaise mojuodavo irgi visokiomis vėliavomis ir aiškindavo, kad jie už Lietuvą ir taip toliau. Veiksmas visiškai analogiškas.

Visi šitie veiksmai yra paremti prieš tai vykdytomis didelėmis propagandos atakomis – per kurias buvo aiškinama, kad, pvz., kažkokie gėjai prievartaus visas šeimas, kad žmonės bus išvaromi iš namų, įkeliami ten bus pabėgėliai ir taip toliau.

Tos propagandinės akcijos buvo tikslingos, organizuotos.

Šiuo metu daugybėje straipsnių FB galima pastebėti apie 10 kartų padidėjusį fake akauntų skaičių. Kai kurie iš fake akauntų yra kokybiškai imituojantys tikrus žmones (atpažįstami pagal trumpą asmens istoriją, tačiau vaizduojantys giminysčių ryšius, turintys kelias nuotraukas, etc.), kiti iš akauntų – išvis propagandiniai.

Tie akauntai buvo kuriami tyčia propagandiniams veiksmams, o dabar naudojami dezinformacijai ir melui skleisti.

Šios dezinformacinės kampanijos metodai visiškai tapatūs tiems, kurie 2014-2015 buvo naudojami Ukrainoje: įbauginti, įtikinti nesamais pavojais, diskredituoti valstybę, jos karines pajėgas ir pareigūnus, o per tai – sukelti gyventojų pasipriešinimą.

Mobilios tytuškų pajėgos, žinomos iš Ukrainos, važinėjusios per miestus ir miestelius ir ten rengusios pasipriešinimo pareigūnams ir kariuomenei akcijas, vaizdavusios vietinių gyventojų protestus – dabar yra ir Lietuvoje, ir veikimo modelis visiškai tas pats – važinėti į karštesnius taškus ir kelti visokius “pasipriešinimus” ir “protestus”.

Į šitų reikalų organizavimą įsivėlę politikai ir veikėjai, kurie yra jau anksčiau teisti už kriminalinius nusikaltimus, teisti už korupciją, dabar yra įtariamieji korupcinėse bylose, bylose dėl šnipinėjimo ir pan., anksčiau yra išmesti iš įvairių partijų už korupciją ir taip toliau.

Toksai korupcinis ir nusikalstamas “protestuotojų” aktyvas yra tipinis sovietų, taip pat ir Rusijos FSB ir Baltarusijos KGB braižas.

Specifinis Baltarusijos KGB pėdsakas – tai įtraukimas į protestus visų, kas susiję su Baltarusija ir smulkia kontrabanda iš Baltarusijos. Tą irgi labai gerai matome – pradedant viešbučiu “Belarus” ir baigiant žmonėmis, kurie dėl padidėjusio pareigūnų kiekio negali užsiimti smulkia kontrabanda ir dėl to eina į protestus.

Rusijos FSB braižas yra kriminalinių ir korupcinių struktūrų įtraukimas, masyvios propagandinės kampanijos Facebook (samdant firmas, iš kurių kai kurios gali būti ir Lietuvos kompanijos), masyvios diskreditacinės kampanijos, nukreiptos prieš Lietuvos valstybę, Lietuvos pareigūnus, o taip pat tuos valdžios atstovus, kurie bando užkardyti Lukašenkos vykdomą agresiją.

Dar vienas Rusijos FSB veikimo požymis – įvairių politinių jėgų įtraukimas, tiesiogiai ar netiesiogiai paperkant ar sumanipuliuojant įvairiais asmenimis, kad jie imtųsi veiksmų, imituojančių vidinius politinius procesus, vidinius “natūralius” protestus ir panašiai.
Reikia suprasti, kad kai prie protestų savo nagus kiša FSB ar KGB, jie visada tai daro netiesiogiai, per informacinį palaikymą, aplinkos finansavimą ir pan., taip, kad netgi protestų lyderiai ne visada supranta, kam jie dirba. Tai irgi klaidinimo taktika.

Tiesioginis “protestų” prieš esamus Vyriausybės veiksmus tikslas – tiesiogiai ir visiškai paralyžuoti bet kokius migrantų krizės suvaldymo veiksmus – sustabdyti tvorų ir užtvarų tiesimą, panaikinti pareigūnų patruliavimą, užblokuoti ir atverti migrantų įkalinimo vietas ir visiškai atrišti rankas Lukašenkai.

Esant šioms sąlygoms, kiekvieno iš mūsų pareiga yra suprasti, kaip veikia propagandos mechanizmai, kaip yra suklaidinami įvairūs žmonės, taip pat suklaidinamos ir įvairios politinės jėgos.

Kiekvieno iš mūsų pareiga yra reportinti visus neaiškius, propagandinius fake akauntus, kuriuos pamatome Facebook, nes būtent jie naudojami sukuriant melagingą įspūdį, esą čia vyksta masiniai protestai už/prieš neaišku ką, o išties – prieš Vyriausybę, kuri imasi migrantų krizės suvaldymo veiksmų.

Kiekvieno mūsų sąmoningumas – tai paaiškinti faktus ir realią situaciją kitiems ir padaryti tai, ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti.

Suprasdami faktus, mes galime suvaldyti situaciją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: