Filmo „Vaikinams tai patinka“ kadras

Ilgą laiką komedijos žanras priklausė išskirtinai vyrams, tačiau kelių drąsių moterų dėka komedija perėjo į kitą lygį. Jos žavios, charizmatiškos, energingos ir nebijančios pasijuokti iš savęs. Tai filmai, kuriuose dalyvauja didelis ir įvarus moterų ansamblis. Nesvarbu, ar tos moterys yra jaunos, ar vyresnės, sėkmingos, ar ne, dauguma šių filmų parodo stiprias moteris ir nevengia pasišaipyti iš rimtų temų.

10. „Vaikinams tai patinka“ (The House Bunny, 2008)

Komediją „Vaikinams taip patinka“ režisavo Fredas Wolfas. Pagrindinį vaidmenį atliko Anna Faris, kuri taip pat buvo ir šio filmo prodiuserė.

Filmas pasakoja merginos, vardu Šelė, istoriją. Ji – viena iš „Playboy“ žurnalo modelių, gyvenanti leidėjo Hju Hefnerio viloje ir svajojanti, kad būtent jos nuotrauka vieną dieną atsidurtų ant žurnalo viršelio. Vis dėlto vieną dieną ji iš Hju sulaukia nemalonios žinios – ji daugiau nebereikalinga, nes yra per sena.

Atsidūrusi tikrame pasaulyje, Šelė užklysta į studentų bendrabutį, kuris priklauso merginų brolijai, kuri vienija visas nepopuliarias nepritampančias merginas. Šelė pamažu pradeda prisitaikyti prie naujosios vietos: su susidraugauja su ten gyvenančiomis merginomis, padeda joms tapti populiariomis, tačiau tuomet gyvenimas koledže pakimba ant plauko – tam, kad merginos galėtų ten gyventi, reikia ne mažiau, kaip 30 gyventojų. Viskas ima byrėti: kai kurios merginos nepatenkintos savo naujuoju stiliumi, Šelei patinkantis vaikinas jai neatsako tokiu pat dėmesiu.

Vis dėlto Šelė netikėtai sulaukia laiško iš Hju, esą laiškas, kurį ji gavo – buvo netikras ir ji kviečiama sugrįžti. Šelė sugrįžta, tačiau tuomet koledžo merginos supranta, kad be ambicingosios Šelės – bendrabučio išgelbėti nepavyks…

Anna Fari už šį vaidmenį pelnė MTV kino apdovanojimą už geriausią komedijos metų personažą.

9. „Argi ne romantiška?“ (Isn‘t it Romantic, 2019)

Amerikiečių romantinės komedija, kurią režisavo Toddas Straussas-Schulsonas. Filme žiba Rebel Wilson kaip moteris, atsidūrusi pasaulyje, kuriame viskas aplinkui atrodo kaip iš N-13 romantinės komedijos. Aktoriai Liam Hemsworth, Adam DeVine ir Priyanka Chopra pasirodo pagalbiniuose vaidmenyse.

Natali yra Niujorko architektė, sunkiai dirbanti, kad būtų pastebėta savo darbe, tačiau labiau tikėtina, kad ji pristatys kavos ir riestainių, nei suprojektuos kitą miesto dangoraižį. Viskas pasikeičia, kai ji praranda sąmonę per metro apvogimą ir stebuklingai pabunda atsidūrusi kitokioje visatoje. Visada ciniškai nusiteikusi meilės reikaluose, blogiausias Natali košmaras netrukus išsipildo, kai ji staiga sužino, kad vaidina pagrindinę romantinės komedijos personažę.

8. „Medžioklė“ (The Hunt, 2019)

Tamsaus humoro kokybiškas kūrinys, paliksiantis neblogą įspūdį net ir išrankiam žiūrovui. Režisieriaus Craigo Zobelio darbas šįsyk buvo kitaip pažvelgti į gana populiarų žanrą ir stiprią aktorių komandą sustyguoti taip, kad jie atsiskleistų iš geriausių savo pusių. Nors dėl JAV vykusių tragiškų masinių žudynių filmo premjera buvo atidėta pusmečiui, o šiam praėjus, vėlgi susidurta su paskelbtu karantinu ir uždarytais kino teatrais, visgi kino juosta pasiekė žiūrovus. Ir laukti buvo verta.

Kaip sufleruoja pavadinimas, pagrindiniu filmo akcentu tapo medžioklė. Tiesa, šįsyk taikiniais tampa tie, kurie įprastai žiūri per taikiklį… Tuzinas vienas kito nepažįstančiųjų atsibunda miške. Nė vienas jų neįsivaizduoja, kaip čia atsidūrė ir nė nenujaučia, kad visai netrukus taps žiaurios medžioklės dalyviais, tačiau dalyvaus ne kaip medžiotojai, o kaip taikiniai. Neilgai trukus daugelis žūva pakirsti nematomo priešo paleistų šūvių, ir tik trejetui pavyksta pabėgti iš užtvertos teritorijos. Pasiekus vietinę degalinę savininkai praneša, kad jie esą Arkansaso valstijoje, ir Betty Gilpin įkūnijama šaltakraujė Kristal pasirodo esanti visa galva pranašesnė už kitus ir staigiai perima situaciją į savo rankas. Likę gyvi išsiaiškina, kad jie tapo milijonierių aukomis – būtent jie, nusprendę išbandyti naują pramogą, žmonių medžioklę, suorganizavo šį žiaurų žaidimą…

Always be my maybe (2019) movie film Netflix

7. „Always be my maybe” (2019)

Nors pastaruoju metu azijiečių kilmės aktorių filmuose galima išvysti daugiau, tačiau kiekvienas tokių filmų vis dar sulaukia didesnio dėmesio. Ši komedija nepateikia didelio išskirtinumo ar neregėto scenarijaus – geriausi vaikystės draugai užauga ir nutolsta, o susitikę po daug metų bando atkurti draugystę ir suprasti savo jausmus vienas kitam.

Šioje istorijoje pagrindinių aktorių vaidyba ir humoras suteikia daug žaismingumo ir šviežumo. Sascha (akt. A.Wong) ir Marcus (akt. R.Park) – geriausi draugai nuo mažų dienų, dažnai leidžia laiką kartu. Saschos tėvai dažnai palieka ją vieną namuose, todėl didžiają laiko dalį ji leidžia Marcus šeimoje, jo mama Judy (akt. S.Park) išmoko ją gaminti azijietiškos virtuvės patiekalus ir įkvepia kulinarijai. Tačiau, po staigios Marcus mamos mirties, jų draugystė nutrūksta, o susitikus po daug metų – jų gyvenimai negali būtų labiau skirtingi. Marcus liko gimtąjame mieste, su tėvu užsiima būsto remontu ir dainuoja vietinėje grupėje. Sascha tapo žymia virtuvės šefe ir susižadėjo su turtingu verslininku. Jiems vėl susitikus, greitai pasimiršta senos nuoskaudos, o draugystė virsta į romantiškus jausmus.

Šioje komedijoje vietomis galima pamatyti per daug sentimentalumo ir plokščio, negilaus humuro, bet tai filmas, kuris pralinksmina ir praskaidrina nuotaiką.

6. „SVEIKI, MANO VARDAS DORIS“ (Hello, My Name Is Doris, 2015)

„Sveiki, mano vardas Doris“ prasideda laidotuvių scena. Tiesą pasakius, gana įprasta kai filmai, vaizduojantys vyresnių žmonių gyvenimą prasideda laidotuvėmis po kurių, kažkas jų galvose tarsi uždega raudoną lemputę, skatinančią pamiršti visą gyvenimą slėgusius suvaržymus ir pasinerti į nuotykį kol dar yra laiko.

Nors per motinos laidotuves viską keičianti lemputė Doris galvoje neįsižiebė, tačiau šis įvykis, neabejotinai leido moteriai nusimesti ilgus metus neštą neįgalios mamos naštą ir pasijusti šiek tiek laisvesne, nepriklausoma. Net nežinodama ką turėtų toliau daryti su savo gyvenimu ir netikėta laisve, Doris nusprendžia atlikti savo pareigą ir kaip įprastai, keliauti į darbą. Štai čia ir sumaišomos jos viso ramaus gyvenimo kortos. Netikėtai ankštame lifte sutiktas daugiau nei perpus jaunesnis vaikinas, pagiria droviosios moters akinius, taip pažadindamas joje keistą, dar nepatirtą aistrą. Galite tik numanyti, kaip Doris sutrinka, kai paaiškėja, kad tas pats žavusis jaunuolis nuo šiol dirbs tame pačiame biure kaip ir ji!

Pavėluota vidurio amžiaus krizė, visiškai kitaip veikia 60-metę moterį nei įprastai. Nuolatinės staiga atsiradusios romantiškos ir seksualinės fantazijos, susijusios su naujuoju bendradarbiu, iš pradžių baugina Doris, tačiau vėliau, ji suvokia, kad tame nėra nieko blogo ir ji tiesiog privalo pasinaudoti naujomis gyvenimo suteiktomis galimybėmis, bei pabandyti užkariauti naujojo bendradarbio širdį. Lyg mokinukė planuodama „netyčinius“ susitikimus su naująja simpatija, kurdama netikras socialines anketas bendravimui, bei iš esmės pakeitusi savo įvaizdį, moteris atranda visai naują pasaulį, kupiną veiksmo, jaunatviško pozityvumo ir netikėčiausių, visus planus griaunančių įvykių, kurie tarsi nušvitimas priverčia Doris susimąstyti, koks aklas ir nuobodus iki šiol buvo jos gyvenimas.

5. „Sunokusios pamergės“ (Bridesmaids, 2011)

Šmaikšti ir aštri komedija „Sunokusios pamergės“ yra apie konkurenciją tarp pirmosios pamergės ir kitos pamergės, kuri yra nuotakos geriausia draugė.

Anė Valker yra vieniša moteris, perkopusi trisdešimt metų, gyvenanti Milvokyje. Po nesėkmės kepykloje dėl recesijos, vaikinas ją paliko, o ji praranda visas savo santaupas. Ji priversta dirbti juvelyrinių dirbinių parduotuvėje ir dalytis butą su imigrantu iš Anglijos Gilu ir jo seserimi Bryna. Anė turi nerimtus seksualinius santykius su savimyla Tedu, tačiau tikisi iš jo kažko daugiau. Jos draugė Lilijana susižadėjo ir paprašo Anės būti jos pirmąja pamerge.

Filmas nuostabiai pristato didelį veikėjų būrį ir įtraukia visus į veiksmą.

4. „Išsilavinimas“ (Booksmart, 2019)

Vidurinės mokyklos baigimo išvakarėse dvi akademinės superžvaigždės ir geriausios draugės supranta, kad jos turėjo mažiau dirbti ir daugiau linksmintis. Pasiryžusios nenusileisti bendraamžiams, merginos ketverius metus linksmybių bando sugrūsti į vieną naktį.

Vyresniųjų klasių moksleivės Eimė ir Molė buvo geriausios draugės nuo vaikystės, tačiau bendraamžiai jas laiko pretenzingomis. Eimė jaučia simpatiją merginai vardu Rajana; Molė ragina ją užmegzti santykius su Rajana prieš joms baigiant studijas. Išleistuvių išvakarėse Molė susiduria su klasės draugais, kalbančiais apie ją vonioje. Ji pasako, kad pateko į Jeilį, tačiau jie atskleidžia, kad, nepaisant jų vakarėlių, jie taip pat pateko į prestižinius koledžus ir darbovietes. Įsiutusi Molė pasako Eimei, kad jos turėjo labiau mėgautis savo laiku vidurinėje mokykloje. Ji siūlo joms nueiti į klasės draugo Niko surengtą išleistuvių šventę, o Eimė nenoriai sutinka.

3.  „Slėpynės“ (Ready or Not, 2019)

Tai maloniai nustebinanti kino juosta, kurioje puikiai dera siaubo filmo ir komedijos elementai. Filmo režisieriai Mattas Bettinellis-Olpinas ir Tyleris Gillettas – mažai kam žinomi, savo darbų sąraše turintys tik porą siaubo filmų, kurie vertinti gana skeptiškai ir didesnio pasisekimo nesulaukė. „Slėpynių“ biudžetas nėra didelis, o aktoriai – taip pat ne pirmo ryškumo žvaigždės, todėl nieko keisto, jei filmas nekels jokių didelių lūkesčių. Tačiau šis gerai susiderinusios komandos darbas maloniai nustebins net ir didžiausius skeptikus.

Filmas prasideda trumpa scena prabangiuose namuose, ir matomas sužalotas jaunas vyras, kurio buvimo vietą vyresniesiems išduoda jaunas berniukas. Vėliau veiksmas vyksta šiandieniniu laiku, tuose pačiuose prabangiuose namuose. Greisė (akt. Samara Weaving) – geraširdė mergina iš paprastos šeimos, kuri ruošiasi savo vestuvėms su Aleksu Le Domu (akt. Markas O‘Brienas), kurio šeima gali pasigirti neregėtais turtais ir painia istorija. Ceremonijos metu Le Domai akivaizdžiai parodo savo jausmus būsimajai šeimos narei, ir toli gražu ne visi jie džiaugiasi būsima šeimynykšte. Vakare, vietoj išsvajotosios pirmosios vestuvių nakties, Greisė sužino, kad norėdama tapti pilnateise šios mėlynakraujų šeimos nare, turės sužaisti žaidimą. Šiek tiek sutrikusi, ji pernelyg nenustemba – tai pagrindžiama tuo, kad šeima užsiima lošimų verslu ir turi gilias tradicijas. Iš kortų kaladės ji ištraukia kortą, kuri sako, kad teks žaisti slėpynes. Pavadinimas pasiskolintas iš vaikiško žaidimo, tačiau pamažu aiškėja, kad šios slėpynės – ne tokios ir vaikiškos…

Visas filmo siužetas vystomas šias slėpynes – nieko neįtarianti jaunoji, nusiteikusi gana žaismingai, bėga slėptis. Kurį laiką pratūnojusi savo slėptuvėje, ji pradeda apgailestauti, kad taip švaistoma jos pirmoji vedybinio gyvenimo naktis, todėl nusprendžia mesti šį žaidimą ir patraukia ieškoti savo jaunikio. Tik išgirdusi šūvius, ji iš Alekso sužino, kad jai kliuvo baisiausia korta – iki aušros ji turi būti nužudyta, antraip žus visa Le Domų šeima. Prasideda kova už savo gyvenimą.

2. „Be stabdžių” (Trainwreck, 2015)

Režisierius Judd Apatow dar kartą įrodo savo gebėjimą atskleisti moters charakterį ir savitumą padėdamas šiuo metu vienai iš populiariausių Amerikos TV šou komediančių Amy Shumer sukurti filmą „Be stabdžių”. Amy nebijo viešai juokauti apie seksą, lyčių vaidmenis, savo laisvą gyvenimo stilių. Būtent šios temos paliečiamos filme „Be stabdžių”, kuriam Amy pati sukūrė scenarijų.

Eimė dirba žurnale S’Nuff, kurio publikacijos toli gražu neprilygsta The New York Times. Žurnale rašoma banaliomis, nerimtomis temomis, kurių antraštės dažnai skamba apgailėtinai, pavyzdžiui: “Tu nesi homoseksualus, tiesiog ji nuobodi” arba “Baisiausi žvaigždžių vaikai”. Eimė tvirtai tiki, jog sportas yra kvaila, tačiau netrukus jai redaktorė paveda užduotį parašyti straipsnį apie Aaron Corner (Bill Hader), kuris specializuojasi sportinių traumų gydyme. Gera žinia NBA fanams: filme pamatysite ir ne ką kitą, o save geriausiu pasaulio krepšininku vadinantį LeBroną James’ą. Mergina, kuri niekada gyvenime negalvojo apie šeimą ir vaikus, dabar yra priversta permąstyti savo vertybes. Besaikis alkoholio vartojimas ir marihuanos rūkymas, seksas kaip viena pagrindinių atsipalaidavimo formų nebetampa varomąja jos gyvenimo jėga, kuomet į daktarą ji pradeda žiūrėti visai kitaip. Po mažu taisyklė “niekada neleisti vaikinui pasilikti nakčiai” pradeda nebegalioti.

1. „Ji – šnipė“ (Spy, 2015)

Patyręs komedijų režisierius Paulas Feigas sukūrė neįtikėtinai nuotaikingą veiksmo komediją „Ji – šnipė“ (angl. „Spy“), kurioje amerikiečių aktorė Melissa McCarthy kino ekranuose debiutavo kaip keisčiausia šnipė kino istorijoje. „Ji – šnipė“ – tai nuotaikinga veiksmo komedija apie pavojingą, bet kartais ir labai juokingą šnipų gyvenimą.

Ji – šnipė“ prasideda kaip dar vienas Džeimso Bondo filmo epizodas – vaizdai į prabangius rūmus, kuriame dominuoja moterys, dėvinčios prabangias sukneles, smokingus vilkintys vyrai ir ginkluoti slaptieji agentai, pasislėpę už kiekvieno krūmo. Tačiau JAV specialiosios žvalgybos slaptosios agentės Siuzanos Kuper (akt. Melissa McCarthy) čia nesimato. Nepaisant to, kad Siuzana yra itin gera slaptoji agentė, jau 10 metų sėdi šnipinėjimo agentūros rūsyje, apsupta moderniųjų technologijų įrenginiais. Jos darbas labai nuobodus ir visiškai nepavojingas. Kiekvieną dieną bendraudama su jaudinančiose ir pavojingose operacijose dalyvaujančiais kolegomis, ji panori tapti viena jų. Nerangios ir apkūnios moters svajonė agentūrai kelią juoką, tačiau viskas pasikeičia, kai žlunga svarbi misija. Kai jos ilgametis kolega ir svajonių vyras Bredlis (akt. Jude’as Law), bandydamas sutrukdyti pavogto branduolinio įtaiso pardavimą yra nužudomas, tuomet išaušta Siuzanos šlovės valanda. Agentūrai nelieka nieko kito, kaip į mūšio lauką išsiųsti Siuzaną, kuri žutbūtinai nori atkeršyti už savo kolegą – svajonių vyrą Bredlį. Siuzanos Kuper užduotis – sekti pavojingą nusikaltėlę Rainą (akt. Rose Byrne), dėl kurios Siuzanai tenka skristi į Paryžių, Romą bei Budapeštą, kur laukia netikėti ir pavojingi nuotykiai. Norint išbristi iš keblių situacijų, Siuzanai tenka skubiai improvizuoti ir iš nepatyrusios agentės transformuotis į drąsią nusikaltėlių medžiotoją.

Taip pat skaitykite: TOP 10 moterų nusikaltėlių kine

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: