KaunoZinios.lt iliustr.

Turtingiausio planetos verslininko Elono Musko sūnus Xavieras Alekssandras Muskas praėjusiais metais nusprendė nutraukti visus ryšius su savo tėvu, pakeitė lytį ir pateikė prašymą dėl vardo keitimo į Vivian Jenna Wilson.

Internetas sprogo nuo žinios, kad vienas iš 9 „Tesla“ įkūrėjo Elono musko vaikų Xavieras Alexanderis Muskas nusprendė nutraukti visus ryšius su savo tėvu ir pakeisti vardą. Xavier, kuriam tuo metu neseniai buvo suėję 18 metų, nusprendė pasinaudoti galimybe ir pateikti peticiją dėl vardo pakeitimo ir naujo gimimo liudijimo, atspindinčio jos naują lytinę tapatybę, Los Andželo apygardos aukštesniajam teismui Santa Monikoje.

Xavieras Alexanderis Muskas gimė Elonui Muskui ir jo buvusiai žmonai, fantastinių knygų rašytojai, Justinai Wilson, kurie 2008 m. išsiskyrė. Santuokos metu pora iš viso susilaukė šešių vaikų, pirmasis sūnus gimęs 2002 metais, deja mirė sulaukęs dešimties savaičių, nuo staigaus kūdikių mirties sindromo. Paėjus keliems metams pora susilaukė dvynukų Xaviero ir Grifino, o 2006 metais trynukų Damiano, Kai ir Saxono.

Elonas Muskas turi dar du vaikus X Æ A-Xii ir Exa Dark Sideræl, su atlikėja Grimes. Tačiau jo santykiai su vaikais yra gan sudėtingi. Nepaisant Musko šlovės, jo vaikai gyvena ramesnį gyvenimą, Vyresni vaikai iš pirmos santuokos neturi jokių socialinių tinklų, todėl apie jų asmeninius gyvenimus yra žinoma labai nedaug. Nepaisant to, Tėvo dienos proga verslininkas tviteryje parašė, kad myli visus savo vaikus.

Savo prašyme pakeisti vardą, Xavier sakė: „Aš nebegyvenu su savo biologiniu tėvu ir nebenoriu būti su juo susijęs. bet kokiu būdu ar forma“. Prašymas buvo patvirtintas, vardas paleistas ir išduotas naujas gimimo liudijimas.

Muskas, kuris labai aktyviai dalyvauja socialiniuose tinkluose, į šį nepaprastą įvykį nereagavo. Nėra aišku, kas galėjo paskatinti Xavierą žengti šį precedento neturintį žingsnį, tačiau anksčiau 2022 metais Muskas pareiškė remiantis JAV Respublikonų partiją, o Respublikonai remia daugybę teisės aktų, kurie apribotų transseksualų teises valstybėse visoje šalyje. Taip pat, 2020 metais pasidalino tokiu įrašu tviteryje: „Aš visiškai palaikau transeksualus, bet visi šie įvardžiai yra estetinis košmaras.“

Tuo tarpu buvusi Elono Musko žmona Justina Wilson džiaugiasi savo vaiko sprendimu. Tviteryje ji kelis kartus pasidalino įrašais, kuriuose rašė, kaip didžiuojasi ir palaiko savo, dabar jau dukra tapusią Vivian.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: